ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Κάτι δεν πάει καλά στο... βασίλειο της «κυβερνώσας Αριστεράς»

Μαύρες σκέψεις κάνει ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ για το μέλλον του κόμματός του.


Αναταράξεις στη ΔΗΜΑΡ

ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΣΥΓΓΡΟΥ φοβούνται τη διάσπαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ. Στην Αγίου Κωνσταντίνου τρέμουν στην ιδέα της διάλυσης των οργανώσεων. Στη δε Κουμουνδούρου περιμένουν με ζωηρό ενδιαφέρον τις εξελίξεις.
Το βέβαιο σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα», είναι πως κάτι δεν πάει καλά στο... βασίλειο της «κυβερνώσας ανανεωτικής Αριστεράς».
Ο Φώτης Κουβέλης προετοιμάζεται για το πιο δύσκολο φθινόπωρο του νεόκοπου πολιτικού σχηματισμού του. Γνωρίζει καλά πως μια αντίδραση μερίδας βουλευτών της ΔΗΜΑΡ μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις και, εν είδει ντόμινο, να τινάξει στον αέρα ολόκληρο το κόμμα.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, παρά την αποδοχή των θέσεων και των εξηγήσεών του κατά την τελευταία Κεντρική Επιτροπή από τα μέλη, ο πρόεδρος του κόμματος δέχεται σφοδρά πυρά για τον τρόπο με τον οποίο συγκυβερνά.
Πολλοί θεωρούν πως σταδιακά η ΔΗΜΑΡ έχει εγκαταλείψει τις περιώνυμες «κόκκινες γραμμές», καθώς και την προγραμματική συμφωνία μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων, σε βαθμό, μάλιστα, που, αν εφαρμοστούν τα νέα μέτρα, θεωρείται δεδομένο πως θα υπάρξει και επίσημα πια κλίμα αμφισβήτησης της κυβερνητικής συμμετοχής του κόμματος.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα», ήδη βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς με έμμεσο πλην σαφή τρόπο διαχωρίζουν τη θέση τους από τη «δεξιά» κυβέρνηση, στέλνοντας προειδοποιητικά μηνύματα προς την ηγεσία.
Οι περικοπές σε συντάξεις, οι μειώσεις μισθών, η εργασιακή εφεδρεία και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας είναι για αρκετούς βουλευτές «κόκκινες γραμμές» που οι ίδιοι διατηρούν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σεπτέμβριος θα είναι το βαρόμετρο για τις εσωκομματικές εξελίξεις στην Αγίου Κωνσταντίνου. Το «αριστερό ρεύμα» ετοιμάζει να προκαλέσει συζητήσεις, ενώ σημαντικό ρόλο θα παίξει και η πιθανότητα διενέργειας έκτακτου Συνεδρίου.
Όπως εξηγούν και οι δύο πλευρές, δεν υπάρχει σαφώς εκπεφρασμένη τέτοια πρόθεση, εάν, όμως, συνεχιστεί η ομοβροντία μέτρων, το κόμμα δεν θα μπορεί να συνεχίσει να… πατάει σε δύο πολιτικές βάρκες: Να δηλώνει «αριστερό» και να συμφωνεί συνεχώς σε νέα, όλο και πιο αντιλαϊκά μέτρα.

(Από το πατραϊκό πόρταλ thebest)

Δεν υπάρχουν σχόλια: