ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Τώρα ζητούν μέτρα από την κυβέρνηση, λες και δεν συγκυβερνούν

Φωτογραφία Αρχείου.

Προκαλεί εντύπωση ο τρόπος που ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αντιπαρέρχονται τις ευθύνες τους για το ρατσιστικό έγκλημα
Η στυγερότητα του εγκλήματος με θύμα τον τραγικό μετανάστη στο κέντρο της Αθήνας χθες τα χαράματα έξω από ιδιωτικό χώρο προσευχής Μουσουλμάνων, που δέχτηκε μαχαιριές από ομάδα νεοναζί δικυκλιστών υποχρέωσε ακόμη και τα κυβερνητικά κόμματα να προβούν σε καταδίκη της νεοναζιστικής πράξης, εκδίδοντας σχετικές ανακοινώσεις.
Ωστόσο προκαλεί εντύπωση ο τρόπος που αντιπαρέρχονται τις συνέπειες της πολιτικής που υποστηρίζουν με την ψήφο που παρέχουν στην αντιμεταναστευτική πολιτική της κρετινικής μισαλόδοξης αντίληψης Δένδια με την επιβολή του δόγματος «Ξένιος Ζευς».
Αντί να σιωπήσουν μπροστά στις ευθύνες που επωμίστηκαν με την στήριξη  μίας πολιτικής που οδηγεί σε αφύπνιση των πιο σκοτεινών ενστίκων, που απειλεί με διχασμό και στρέφει στο έγκλημα κατ’ αλλήλων την ελληνική κοινωνία, βγαίνουν με κροκοδείλια κλάματα ζητώντας να γίνει κομψότερη!
Το ΠΑΣΟΚ προτείνει την «παραδειγματική τιμωρία», η δε αριστερή ΔΗΜΑΡ επικαλούμενη την επιχειρηματολογία Σαμαρά προεκλογικά εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, ζητά από την κυβέρνηση δια του εγκληματολόγου Πανούση  «να βγάλει τις κουκούλες» στους δράστες. Κρίμα που επιστήμονες τόσου κύρους υποβιβάζονται σε γραμματοκομιστές!
Αλλά το ερώτημα παραμένει. Γιατί οι κύριοι συγκυβερνήτες δεν τα λένε σε ένα τραπέζι μεταξύ τους; Και ποια ανάγκη τους ώθησε να πουν κάτι για τον κατήφορο στον οποίο οδηγείται η χώρα;
Υπενθυμίζω ότι η Δημοκρατική Αριστερά έχει ήδη καταθέσει σχετική επίκαιρη ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό, ίσως για να μας πείσει ότι αυτή απλώς στηρίζει την κυβέρνηση και αποποιείται ευθύνες!

Το ΠΑΣΟΚ

Την τιμωρία των ηθικών αυτουργών, των συνεργών και των εγκέφαλων των ρατσιστικών κρουσμάτων βίας, ζήτησε ο εισηγητής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη Κώστας Τριαντάφυλλος.
«Το κέντρο της Αθήνας για να αλλάξει, χρειάζεται να του δώσουμε “ζωή”, όχι να αφαιρούνται “ζωές”. Να εξαλείψουμε το έγκλημα, όχι να το αφήσουμε να αυξηθεί», ανέφερε. Τόνισε επίσης ότι «οι δολοφόνοι κι οι εγκληματίες, πρέπει να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν παραδειγματικά για τις πράξεις τους», προσθέτοντας πως «μόνο με την εμπέδωση ενός κλίματος ασφάλειας για όλους τους κατοίκους των Αθηνών και την εφαρμογή του νόμου έναντι όλων, μπορούμε να ξεπεράσουμε την γκετοποίηση και την εγκληματικότητα».

Και η ΔΗΜΑΡ

Έκκληση στην Πολιτεία «να βγάλει τις κουκούλες από τους αυτόκλητους σωτήρες της (καθαρότητας της) φυλής για να δουν όλοι τα πρόσωπά τους», πριν επικρατήσει η αντίληψη «περί συμψηφιστικής βίας», απηύθυνε ο υπεύθυνος για θέματα Δημόσιας Τάξης της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γ. Πανούσης.
Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο κ. Πανούσης, τα εγκλήματα ρατσιστικού μίσους δεν είναι συμβατά με την ελληνική δημοκρατία και τον ελληνικό πολιτισμό. «Τα εγκλήματα ρατσιστικού μίσους που εμφανίζονται ως αντίποινα για πράξεις που έχουν τελέσει μέλη των ομάδων – στόχων, όχι μόνο ακυρώνουν το Κράτος Δικαίου και τον νομικό πολιτισμό, αλλά δηλητηριάζουν και την κοινωνία με ψευδοϊδεολογήματα περί “νομιμοποιημένης αντεκδίκησης” και “δίκαιης αυτοδικίας”», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Οι Οικολόγοι

«Η δολοφονία του νεαρού Ιρακινού στο κέντρο της Αθήνας τα ξημερώματα της Κυριακής αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα της ρατσιστικής βίας που εξαπλώνεται ραγδαία το τελευταίο διάστημα σε ολόκληρη τη χώρα», σχολίασαν οι Οικολόγοι Πράσινοι.
Σύμφωνα με τους Οικολόγους Πράσινους το αιματηρό περιστατικό δείχνει την «εμφανή αδυναμία της πολιτείας να ελέγξει και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά εκδηλώσεις βίας –απ’ όπου κι αν προέρχονται- που δηλητηριάζουν καθημερινά την ελληνική κοινωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: