ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ στήνει «μπλόκα» στα μέτρα εξαθλίωσης της κοινωνίας

Δημ. Στρατούλης, από την Εργατική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ


Ο Δημ. Στρατούλη προαναγγέλλει κατάθεση πρότασης νόμου για την ακύρωση της εφεδρείας στο Δημόσιο
Την ευθεία σύγκρουση φαίνεται πως επιλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, παρότι βρισκόμαστε σε περίοδο διακοπών, τα στελέχη του κάνουν από τώρα λόγο για... «θερμό φθινόπωρο».
Με αιχμή του αντιπολιτευτικού δόρατος την εργασιακή εφεδρεία των δημοσίων υπαλλήλων, την αύξηση της ανεργίας και το «ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας» το κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς υψώνει τους τόνους και προαναγγέλλει πως θα δώσει τη μάχη εντός και εκτός Βουλής.
Ενδεικτική των προθέσεων της Κουμουνδούρου είναι η προαναγγελία του βουλευτή Δημ. Στρατούλη της κατάθεσης πρότασης νόμου για την ακύρωση της εφεδρείας στο Δημόσιο, με το που θα ανοίξει η Βουλή.
Το μέτρο αυτό βρίσκεται στο στόχαστρο της Κουμουνδούρου που δεν παρέλειψε να το χαρακτηρίσει αντισυνταγματικό, ανάλγητο και παράνομο. Σφοδρή αναμένεται να είναι η αντίδραση και για την πώληση των ΕΛΤΑ, μετά τη μεταβίβαση της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς, καθώς θεωρούν πως το σχέδιο της κυβέρνησης είναι «να μη μείνει τίποτα όρθιο».
Σημειώνεται ότι μόλις έγινε γνωστή η πώληση των ΕΛΤΑ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, χαρακτήρισε την απόφαση της κυβέρνησης ως «προπομπό για το απαράδεκτο ξεπούλημα και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου» προχωρώντας ένα ακόμη βήμα, λέγοντας ότι «αυτό συνιστά αυγουστιάτικο πραξικόπημα και δρομολογεί ένα νέο εθνικό έγκλημα».
Οι δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις καταλήγουν στο ίδιο μοτίβο, ότι «θα αγωνιστούν για να μην προχωρήσουν και να ματαιωθούν οι διαδικασίες πώλησης των επιχειρήσεων δημοσίου συμφέροντος και «δεν θα τα αναγνωρίσουν ως τετελεσμένα». Τον τόνο της σκληρής αντιπολιτευτικής γραμμής δίνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και στις λαϊκές συνελεύσεις που διοργανώνονται αυτή την περίοδο στην περιφέρεια.
Σημειώνεται ότι κοινή είναι η εκτίμηση στον ΣΥΡΙΖΑ ότι επίκεινται πολιτικές εξελίξεις, στηρίζοντας τη θέση αυτή στην υλοποίηση του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ, στην αύξηση της ανεργίας, στα νέα κλεισίματα των μαγαζιών και στην εφαρμογή του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας... Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι δύσκολα μπορεί να σιγάσει η λαϊκή κατακραυγή, ενώ σε όλους τους τόνους λένε ότι «η κοινωνία δεν θα μείνει στο σπίτι της, στον καναπέ να κάνει το καλό παιδί...».

(Από το ΕΘΝΟΣ.gr – Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Τσούτσιας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: