ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

VPRC: Καταρρέει το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο δικομματισμός!


 Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΕΛΙΓΓΩΝΗ
Την πλήρη κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του δικομματικού - μεταπολιτευτικού πολιτικού μοντέλου καταδεικνύει η δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC που δημοσιεύεται σήμερα στο περιοδικό “Επίκαιρα”.
Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής (με σταθμισμένη, δηλαδή, την αδιευκρίνιστη ψήφο) τα δύο κόμματα εξουσίας αθροίζουν μόλις 50,5%, ενώ το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να καταρρέει, καθώς πέφτει για πρώτη φορά κάτω από 20%. Συγκεκριμένα η Ν.Δ. προηγείται με 11,5 ποσοστιαίες μονάδες (31%), το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με 19,5%, ενώ αυξημένα είναι και τα ποσοστά της αριστεράς και, ιδιαίτερα, του ΣΥΡΙΖΑ, που για δεύτερη συνεχόμενη δημοσκόπηση (είχε προηγηθεί η σφυγμομέτρηση της Public Issue για τον ΣΚΑΪ) αναδεικνύεται σε τέταρτο κόμμα ξεπερνώντας τον ΛΑΟΣ.

Τα υπόλοιπα κόμματα, πέραν των δύο "μεγάλων" στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής έχουν ως εξής: ΚΚΕ: 13,5%, ΣΥΡΙΖΑ: 8,5%, ΛΑΟΣ: 8%, Οικολόγοι: 4,5%, ΔΗΜ.ΑΡ: 4%, ΔΗΣΥ: 2%, Άρμα Πολιτών: 2%, Χρυσή Αυγή: 1,5%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1%. Στο 36% ανέρχονται η αποχή, τα άκυρα και τα λευκά.

Τούτων δοθέντων, η μέτρηση δείχνει επτακομματική Βουλή, ενώ επιβεβαιώνει το ρευστό πολιτικό περιβάλλον, που σχεδόν αποκλείει την αυτοδυναμία για ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα. Πάντως, οι πολίτες φαίνεται να προεξοφλούν ότι πρώτο κόμμα θα είναι η Ν.Δ., η οποία προηγείται στην παράσταση νίκης με ποσοστό 34%, ενώ μόλις το 3% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές το ΠΑΣΟΚ, όποτε κι αν αυτές γίνουν.
Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη ερώτηση το... 37,1% απαντά ότι δε θα κερδίσει “κανένας από τους δύο”. Κατά τα λοιπά το 93% των ερωτηθέντων δηλώνουν δυσαρεστημένοι με τον τρόπο που αντιμετωπίζει τη δημοσιονομική κρίση η κυβέρνηση, ενώ την ικανοποίησή του εκφράζει μόλις το 5%.
Μόλις το 1% θεωρεί ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας έχει βελτιωθεί, ενώ επιδείνωση “βλέπει” το 92%. Το 6% εκτιμά ότι τον τελευταίο χρόνο η κατάσταση έχει μείνει στάσιμη. Συντριπτική είναι και η υπεροχή όλων όσοι θεωρούν ότι η κατεύθυνση της χώρας είναι λαθεμένη. Αυτό υποστηρίζει το 86%, ενώ το αντίθετο δηλώνει μόλις το 6% των ερωτηθέντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: