ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Εταιρεία που εκποιεί τα πάγιά της κλείνει... Πόσο μάλλον μια χώρα...


Του Στάθη από την "Ελευθεροτυπία"


Όταν οι Γερμανοί ξανάρχονται, με το σχέδιο "Evreka" παραμάσχαλα!


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ
  
Θα μπορούσε να ήταν αντιγραφή τίτλου από σενάριο γνωστού κινηματογραφικού έργου ή  ναζιστικής τυραννίας, εάν δεν ήταν σκηνές από την εφιαλτική πραγματικότητα που επιφυλάσσεται για το μέλλον της πατρίδας μας, από έναν στενό κύκλο ξένων επιδρομέων και χειραγωγούμενων γερμανόδουλων πολιτικών της χώρας μας. Οι Γερμανοί ξανάρχονται. Κι αυτό δεν είναι σχήμα λόγου.
Την πλήρη ιδιωτικοποίηση της ελληνικής οικονομίας με τον πιο εξευτελιστικό τρόπο και με προφανή την σκοπιμότητα μετατροπής της χώρας σε γερμανικό προτεκτοράτο, προβλέπει σχέδιο που απεργάζεται το Βερολίνο. Σχετικό και το πρόσφατο κατσάδιασμα του Σόιμπλε προς τον Ομπάμα, που απεπειράθη να χαλάσει την δουλειά!
Η Ελλάδα με βάση το σχέδιο θα χρησιμοποιήσει  125 δισ. ευρώ, που θα λάβει έναντι ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας,  για να αποπληρώσει μέρος των υποχρεώσεων προς την ΕΚΤ και το EFSF μειώνοντας έτσι το χρέος της στο 88% του ΑΕΠ, από τα σημερινά επίπεδα του 145%, χωρίς να απαιτηθεί "κούρεμα". Σημειώνω ότι το χρέος όταν ανέλαβε η κυβέρνηση Παπανδρέου ήταν 110%.
Μυστικό "plan B" της Γερμανίας με την κωδική ονομασία "Εureca" προβλέπει την εκχώρηση του πακέτου-μαμούθ της δημόσιας περιουσίας σε εταιρεία με έδρα το  Λουξεμβούργου και τη σταδιακή πώλησή του, έως το 2025, με στόχο τη μείωση του χρέους. Με βάση το σχέδιο, το οποίο επεξεργάζονται οι στενοί σύμβουλοι της Γερμανίδας καγκελαρίου Α. Μέρκελ με επικεφαλής τον Martin Wittig, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Roland Berger, στην κατοχή της οποίας θα περιέλθει  η δημόσια περιουσία μας, θα περιλαμβάνονται τράπεζες, ακίνητα, λιμάνια, τηλεπικοινωνίες. Το σχέδιο κάνει λόγο επίσης, για εξαγορά της εταιρίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση έναντι 125 δισ. ευρώ.
Η Ελλάδα με βάση το σχέδιο θα χρησιμοποιήσει τα 125 δισ. ευρώ για να αποπληρώσει μέρος των υποχρεώσεών της, ενώ η εταιρεία  Roland Berger εκτιμά ότι η άμεση εκποίηση θα της αποφέρει περί τα 40 - 60 δισ. ευρώ.
Τα παραπάνω αποκάλυψε η γαλλική εφημερίδα "La Tribune", την Τετάρτη 28-9-11, μια μόλις ημέρα μετά την υποστήριξη Μέρκελ προς Παπανδρέου, που μίλησε στους γερμανούς βιομηχάνους, στο Βερολίνο, έχοντας μαζί του τον επικεφαλής του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας. Και τούτο δεν είναι άσχετο! Μία ακόμη συνέπεια του σχεδίου είναι ότι η αξία των ελληνικών ομολόγων που έχουν στα χέρια τους οι ελληνικές τράπεζες θα αυξηθεί κατά 30 δισ. ευρώ.
Βέβαια τίθενται αρκετά ζητήματα, όπως λ.χ. ότι, η άμεση εκποίηση θα γίνει σε εξευτελιστικές τιμές, ιδιαίτερα των κοινωφελών και στρατηγικών επιχειρήσεων, ενώ τα υποσχόμενα "ευεργετήματα" είναι στην ευχέρεια των αγορών αν θα υπάρξουν ή όχι...
Το Ταμείο συγκροτήθηκε -υπενθυμίζω-  με συναίνεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Ν.Δ. Συνεπώς το σχέδιο για το ξεπούλημα είναι σε γνώση και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Από κοινού ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. πουλάνε τη χώρα, με τον κωλοτούμπα Γ. Καρατζαφέρη συνένοχο, να περιμένει μήπως περισσέψει κάτι και γι αυτόν από το τραπέζι του πάρτι.
Μέσα στην καταιγίδα των νέων μέτρων, που στερούν από χιλιάδες εργαζόμενους και μικροεπαγγελματίες την εργασία τους, εξευτελίζουν τη μισθωτή εργασία και καθημερινά διογκώνουν τα χαράτσια, η επιχειρούμενη λεηλασία περνάει σε δεύτερη μοίρα ως προς τις αγωνίες των πολιτών. Η εκποίηση, όμως, είναι η στρατηγική επιδίωξη μέσω της οποίας αφαιρούνται από την χώρα δυνατότητες βιώσιμης ανάπτυξης και εγκαθιδρύεται για δεκαετίες η ξένη εξουσία. Πέραν του ότι τίθεται θέμα δημοκρατίας και εθνικής κυριαρχίας.

Του Στάθη από την "Ελευθεροτυπία"
Ακριβώς αυτά τα εφιαλτικά σενάρια είναι που εγείρουν συνειδήσεις και στην πόλη μας, γι αυτό με πρόταση της παράταξης «Τώρα για την Πάτρα», σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων  -πλην Λακεδαιμονίων, του ΚΚΕ και πάλι- συναίνεσε στο κλείσιμο του δημοτικού καταστήματος την ερχόμενη Παρασκευή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
«Κάθε Τετάρτη που συναντώ συμπολίτες μας, περνάω τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μου, βλέποντας ανθρώπους να ζουν στην εξαθλίωση, να μην έχουν ούτε να φάνε, ούτε να πάρουν γάλα στα παιδιά τους. Είναι αυτοί οι άνθρωποι που επί δύο χρόνια τώρα, βομβαρδίζονται από τα οικονομικά μέτρα που επιβάλλει η Τρόικα και ψηφίζει η κυβέρνηση. Μέτρα χωρίς έλεος, δίχως ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας. Μέτρα που αποσκοπούν στην βελτίωση των αριθμών, εξοντώνοντας τους ανθρώπους», είπε ο δήμαρχος Πατρέων Γ. Δημαράς. Και αυτό δεν είναι άνευ σημασίας.

 «''Πρέπει η χώρα μας να αποφύγει τη χρεοκοπία'', ακούμε εδώ και δύο χρόνια από την κυβέρνηση, που λαμβάνει συνεχώς νέα μέτρα. Και κάθε φορά, φτάνουμε πιο κοντά στην χρεοκοπία και έτσι επιβάλλονται και νέα πιο σκληρά μέτρα. Αναμφίβολα, κανείς δεν θέλει τη χρεοκοπία της χώρας. Όμως, τι είναι η χώρα αν δεν είναι οι πολίτες της; Και τι νόημα έχει να επικαλούμαστε τον εφιάλτη της δημοσιονομικής χρεοκοπίας, όταν ήδη τα νοικοκυριά έχουν χρεοκοπήσει;» επεσήμανε ο Δήμαρχος.
«Καταλαβαίνω ότι το θέμα αυτό που συζητάμε τώρα, θα ενεργοποιήσει τα ιδεολογικά και πολιτικά αντανακλαστικά καθενός από εμάς. Είναι λογικό, κάθε ένας από εμάς να προσεγγίσει το ζήτημα, σύμφωνα με τις πολιτικές του αντιλήψεις και απόψεις οι οποίες είναι απόλυτα σεβαστές. Όμως, σας ζητώ να σταθούμε απέναντι στο θέμα, πρωτίστως ως εκπρόσωποι των συμπολιτών μας, μεταφέροντας στην κυβέρνηση και στα υπόλοιπα κέντρα λήψης των αποφάσεων, την κραυγή της τοπικής κοινωνίας» είπε. 

Του Στάθη από την "Ελευθεροτυπία"

Πλην όμως τούτο δεν κατέστη σαφές σε αυτούς που φορούν τα «φαιά της κομματικής ορθοδοξίας» και προτίμησαν -επαναστατικώ δικαίω- να γυρίσουν την πλάτη στην κραυγή απόγνωσης των ανέργων της Πάτρας, των εμπόρων και μικρομεσαίων, των μισθωτών που καθημερινά τους ξημερώνει νέα μείωση μισθών, νέα αύξηση φόρων, νέα επιβολή τελών, των συνταξιούχων, οι οποίοι δούλεψαν σκληρά για να έχουν αξιοπρεπή γεράματα και τώρα καλούνται να ζήσουν σε καθεστώς πλήρους ανέχειας.
Το ερώτημα είναι η αριστερές δυνάμεις στη χώρα μας τι περιμένουν;  Γνωρίζω, ότι στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάνει σημαία τους τις φράσεις «Ενότητα των αριστερών δυνάμεων, απ' άκρου σ' άκρον» και κοινή εκλογική κάθοδο. «Στην κρίση να μη νοιώσει κανείς μόνος». Κι αυτό σημαίνει πολλά, όπως η δημιουργία δικτύων κοινωνικής προσφοράς, από συντρόφους καθηγητές , που μπορούν να καλύψουν εθελοντικώς μαθητές που σταμάτησαν το φροντιστήριο ελλείψει χρημάτων, παρεμβάσεις σε περιπτώσεις διακοπής νερού ανέργων οικογενειών κ.α.
Ο Παπανδρέου υποθηκεύει το μέλλον της χώρας με πρόσχημα την... σωτηρία της! Όμως μια εταιρεία που εκποιεί τα πάγιά της, κλείνει... Πόσο μάλλον μια χώρα...
(Δημοσιεύτηκε στην εβδομαδιαία εφημερίδα της Πάτρας ΡΕΠΟΡΤΕΡ τη Δευτέρα 3-10-11) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: