ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Ανακοίνωση της Γραμμ. Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΝ για τα δημοτικά της Πάτρας


8-5-11, κινητοποίηση για το θαλάσσιο μέτωπο που κινδυνεύει. (Φωτογρ. αρχείου).

Οι Πατρινοί πολίτες όχι μόνο δεν ενδιαφέρονται για τα εσωτερικά της δημοτικής ομάδας αλλά στέκουν τελείως αμήχανοι και απογοητευμένοι από τις εξελίξεις και αντιπαραθέσεις

 Η Γραμματεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας, θεωρεί υποχρέωσή της να τοποθετηθεί δημόσια για τα τεκταινόμενα στο Δήμο της Πάτρας. Στηρίξαμε την παράταξη «Τώρα για την Πάτρα» και το Γιάννη Δημαρά, έχοντας ως βασικό κριτήριο την ανάγκη για ουσιαστική αλλαγή στα δημοτικά πράγματα της πόλης, μακριά από τις δεσμεύσεις και τα  συμφέροντα των δυνάμεων του δικομματισμού, προς όφελος των απλών πολιτών και στο πλαίσιο της εκφρασμένης θέσης της παράταξης ενάντια στις πολιτικές του Μνημονίου.

Είχαμε επισημάνει σε Ανακοίνωσή μας τον περασμένο Ιούλιο ότι έπρεπε «η κρίση της παράταξης και της δημοτικής αρχής να ξεπεραστεί και να γίνει μια ελπιδοφόρα επανεκκίνηση για την πόλη. … Πρέπει τώρα η δημοτική πλειοψηφία με σταθερότητα απέναντι στις κυβερνητικές επιλογές, να χαράξει τις γραμμές εφαρμογής των πολιτικών της στα μεγάλα θέματα που απασχολούν την πόλη: Τη διαχείριση των απορριμμάτων, το μεταναστευτικό, το θαλάσσιο μέτωπο, την κοινωνική προστασία πλατιών κοινωνικών δυνάμεων που μαστίζονται από την κρίση, την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας, τις προσφερόμενες  υπηρεσίες προς τους δημότες κ.ά. Αυτό δεν μπορεί να γίνει παρά μόνον με τις αρχές της συλλογικότητας, της διαφάνειας, της δημοκρατίας».

Δυστυχώς σήμερα τα πράγματα έχουν χειροτερέψει. Ο Συνασπισμός επαναλαμβάνει ότι τα προβλήματα πρέπει να προλαμβάνονται με δημοκρατικό, ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο και να μην οδηγούνται σε πόλεμο ομάδων που τις διαμορφώνει η σκοπιμότητα και η συγκυρία και τελικά σε διασπάσεις που δεν λύνουν κανένα πρόβλημα αλλά αντίθετα δημιουργούν και άλλα, πολύ μεγαλύτερα. Η Δημοτική αρχή εκλέχτηκε για να υλοποιήσει ως ενιαία πλειοψηφία την εντολή των δημοτών της Πάτρας. Και οδηγήθηκε από αστόχαστες πράξεις και αδικαιολόγητες παραλείψεις στη συγκρότηση … δύο μειοψηφιών. Η στρεβλή αυτή πραγματικότητα εγκυμονεί τον μείζονα πολιτικό κίνδυνο της παρέκκλισης της Δημοτικής Αρχής από τους διακηρυγμένους προεκλογικούς στόχους της, σε αναζήτηση συγκυριακών δημοτικών πλειοψηφιών ή συνεργασιών. Αυτή η εκδοχή βαρύνει βέβαια και την «ομάδα των 8», η οποία με τη γνωστή επιστολή της θέτοντας και ζητήματα ηθικής τάξης («μη χρηστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος») χωρίς να τα στοιχειοθετεί, εκβίασε τη διαγραφή της. Παρόλο που ενέργειες οι οποίες είχαν προηγηθεί, αποτελούσαν ενδείξεις ότι κάτι τέτοιο ορισμένοι το επιθυμούσαν.

Η Πάτρα όμως έχει προβλήματα που περιμένουν λύση τώρα. Οι Πατρινοί πολίτες όχι μόνο δεν ενδιαφέρονται για τα εσωτερικά της δημοτικής ομάδας αλλά στέκουν τελείως αμήχανοι και απογοητευμένοι από τις εξελίξεις και αντιπαραθέσεις.

Χρέος του συνόλου της εκλεγμένης δημοτικής αρχής είναι:
·   Να βρίσκεται δίπλα στους δοκιμαζόμενους πολίτες της Πάτρας που την τίμησαν με την ψήφο τους για να υλοποιήσουν συγκεκριμένες προεκλογικές δεσμεύσεις και προγράμματα
·   Να αντιπαλεύει στην πράξη την πολιτική του Μνημονίου, του Μεσοπρόθεσμου και του Καλλικράτη με αποφάσεις και πράξεις στη λογική της πρόσφατης απόφασης για καταγγελία των κυβερνητικών μέτρων και συμβολικού κλεισίματος του Δήμου.
·   Να υπερασπίζεται τις θέσεις εργασίας, μιας και η κυβερνητική πολιτική οδηγεί σε εργασιακό μεσαίωνα και πολλαπλασιάζει την ανεργία..
·  Να προστατεύει τις δομές κοινωνικής προστασίας που διαθέτει ο δήμος και να διεκδικεί την επέκταση τους.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι έστω και τώρα όλοι όσοι εκλέχτηκαν και με τη δική μας συμβολή για να υλοποιήσουν το αίτημα της δημοτικής αλλαγής θα βάλουν το συμφέρον των συμπολιτών μας πάνω από όλα και θα συνεργαστούν στην καθημερινή πράξη πάνω σε κοινούς στόχους. Στην κατεύθυνση αυτή πιστεύουμε ότι η προσωπική συμβολή του Δημάρχου Γιάννη Δημαρά πρέπει να είναι καθοριστική, καθώς αποδείχθηκε ότι δεν μπορεί να υποκατασταθεί από επιτροπές, ομάδες και κύκλους παραγόντων.
Έτσι κι αλλιώς όλοι θα κριθούν από τη στάση και τις προσπάθειές τους για την υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων. Η πολιτική στάση του ΣΥΝ εξαρτάται  κυρίως από αυτό το κριτήριο και από αυτή τη σκοπιά θα παρακολουθεί και θα κρίνει τις εξελίξεις στην παράταξη και στη Δημοτική Αρχή.
Πάτρα, 17/10/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: