ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Πέθανε ο αντιδικτατορικός αγωνιστής Γιώργος Αγιαννιτόπουλος


Μία από τις πρόσφατες φωτογραφίες που απεικονίζουν τον αγωνιστή.


 Η κηδεία του αύριο Σάββατο στις 11 από τον Ι.Ν. Αγ. Μηνά

Πέθανε  σήμερα το πρωί, στις 6.20, στο νοσοκομείο Ρίου όπου νοσηλευόταν από δυόμιση μηνών, χτυπημένος από την επάρατο, ο γεννηθείς στα Σαβάλια Ηλείας και κατοικών στην Πάτρα, αγωνιστής του αντιδικτατορικού αγώνα Γιώργος Αγιαννιτόπουλος. Ο αείμνηστος έφυγε σε ηλικία 67 ετών και είχε σύζυγο και τρία παιδιά. Υπήρξε από τους ένδεκα  συλληφθέντες της οργάνωσης «Πατριωτικό Μέτωπο» Πάτρας από τα όργανα της δικτατορίας στην Πάτρα, με την κατηγορία της κατοχής και διακίνησης παράνομων εντύπων και εφημερίδων, καθώς και για καταστροφή πινακίδων του καθεστώτος, από τον Απρίλη έως τον Οκτώβρη του 68.
Συνελήφθη καθ’ οδόν στις 20-10-68, ενώ επέστρεφε από γάμο φίλου του  και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Πάτρας, όπου και βασανίστηκε  άγρια υποβληθείς στο μαρτύριο της φάλαγγας. Προφυλακίστηκε στις επανορθωτικές φυλακές Τρίπολης και παραπέμφθηκε στο έκτακτο στρατοδικείο Τρίπολης,  με τις κατηγορίες της σύστασης κομμουνιστικής οργάνωσης και απόπειρας ανατροπής του δικτατορικού καθεστώτος. Κι αυτό διότι αποτέλεσε μέλος τριμελούς ομάδας, στην συνοικία Παντοκράτορος, από κοινού με τους ελαιοχρωματιστές Νικολάου Θόδωρο και Σταματελάτο Γιώργο, ενισχύοντας οικονομικά τις οικογένειες πολιτικών κρατουμένων. Τον Ιούνιο του 1969 αφέθηκε ελεύθερος και στην συνέχεια νυμφεύτηκε την γυναίκα του Ντίνα, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά, την Βιβή, τον Αντώνη και τον Παναγιώτη, καθώς και τρία αδέλφια.
Ο αείμνηστος υπήρξε αγωνιστής του αριστερού κινήματος από τα νεανικά του χρόνια μετέχοντας στην οργάνωση της νεολαίας ΕΔΑ Πάτρας και στην Δημοκρατική Νεολαία Λαμπράκη. Από τις πρώτες ημέρες της Δικτατορίας συμμετέχει στο αντιδικτατορικό κίνημα και μετά την μεταπολίτευση τάσσεται με την ανανεωτική πλευρά του κομμουνιστικού κινήματος, λαμβάνοντας μέρος στο ΚΚΕ Εσωτερ., του οποίου υπήρξε στέλεχος της Εργατικής Δουλειάς και του Οικονομικού Τμήματος. Συμμετέχει στην συγκρότηση της ΕΑΡ και του ενιαίου Συνασπισμού. Παραμένει στον ΣΥΝ και στον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τον θάνατό του. Ήταν από τα προδικτατορικά συνδικαλιστικά στελέχη των συναφών οικοδομικών επαγγελμάτων και της Διοίκησης του σωματείου  Ελαιοχρωματιστών, επί αρκετά χρόνια.
Τελευταία ασχολήθηκε ως επαγγελματίας διατηρώντας κατάστημα οπωρολαχανικών στην οδό Β. Ηπείρου. Διέμενε στην Λαγκαδά 41. Τον αείμνηστο είχε τιμήσει, σε συνεστίαση που πραγματοποίησε στις 8-7-2011, η κομματική οργάνωση Νοτίου Διαμερίσματος του ΣΥΝ, με αναμνηστική πλακέτα για την αγωνιστική προσφορά του.
Η διαδρομή εν ζωή του αείμνηστου χαρακτηριζόταν από την προσήλωσή του στις ιδέες του σοσιαλισμού με δημοκρατία και ελευθερία και έχαιρε ιδιαίτερης εκτίμησης και αγάπης τόσο των συντρόφων του, όσο και της πατραϊκής κοινωνίας.
Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο Σάββατο  στις 11, από τον ΙΝ Αγ. Μηνά, όπου θα γίνει και η ταφή της σορού του εκλιπόντος. Συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος εκφράζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ.
Ανακοίνωση για τον χαμό του αγωνιστή εξέδωσε και  Εταιρεία Συλλογής Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων, της οποίας υπήρξε θερμός φίλος, με την οποία συλλυπείται την οικογένεια του εκλιπόντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: