ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Ειρηνική και μαζική η πορεία των σωματείων σήμερα στην Πάτρα

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ από την σημερινή συγκέντρωση και πορεία των σωματείων

Παρά την προσπάθεια ευερέθιστων νεαρών να την αμαυρώσουν
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και από το ΠΑΜΕ

   Με δύο συγκεντρώσεις, ειρηνικού χαρακτήρα και πορεία διαμαρτυρίας των εργατικών σωματείων - εν αντιθέσει με το Σύνταγμα όπου είχαμε έναν νεκρό από το μπλόκο του ΠΑΜΕ, εξ αιτίας δολοφονικών επιθέσεων με πέτρες των γνωστών μπαχαλάκηδων – εξελίχθηκαν στην Πάτρα οι κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, το οποίο με το άρθρο 37 καταργεί κάθε έννοια προστασίας του κατώτερου μισθού.
Στις 10 το πρωί, στην πλατεία Γεωργίου Α΄ πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, η οποία κράτησε μέχρι αργά το μεσημέρι. Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα κατά του πολυνομοσχεδίου και της κυβέρνησης του Μνημονίου.
   Μισή ώρα μετά εργατικά σωματεία της πόλης, με τους φοιτητές του Πανεπιστημίου, τον ΣΥΡΙΖΑ και πολιτικές ομάδες άλλων χώρων, πραγματοποίησαν αυθόρμητη συγκέντρωση επί της πλ. Εθνικής Αντίστασης, εκτός προγραμματισμού του ΕΚΠ, με πλακάτ και πανό, ενώ οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα αντικυβερνητικά.
Αξιοσημείωτο είναι ότι η Αστυνομία διευκόλυνε στην συνέχεια την πορεία που διεξήχθη στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, όπου τα καταστήματά της υπολειτουργούσαν, ενώ οι περισσότερες Τράπεζες του κέντρου είχαν «κατεβάσει ρολά».
   Η πορεία, συνοδευόμενη από συνθήματα κατά του Μνημονίου, ξεκίνησε μισή ώρα μετά από την πλατεία παίρνοντας τη διαδρομή οδός Μαιζώνος, κάτω μέρος Πλ. Γεωργίου, Μαιζώνος, Γούναρη, Κορίνθου, άνω μέρος Πλ. Γεωργίου, Κορίνθου και και μέσω Κολοκοτρώνη κατέληξε στην Πλ. Εθν. Αντίστασης.
Η πορεία ήταν μαζική και ειρηνική, πλην δύο εκτρόπων μικρής σημασίας, που συνέβησαν από ομάδα πενήντα αυτόνομων μαυροφορεμένων νεαρών που ακολουθούσε την πορεία σε απόσταση.

ΕΥΡΕΘΙΣΤΟΙ ΝΕΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ

   Στη συμβολή της Γούναρη με την Κορίνθου μερικά νεαρά άτομα  από αυτή την ομάδα, προσπάθησαν ανεπιτυχώς να προκαλέσουν φθορές στο υποκατάστημα της Εθν. Τραπέζης χτυπώντας τα ρολά με κοντάρια σημαιών που κρατούσαν.  Τα ΜΑΤ που ήσαν σε απόσταση και τους ακολουθούσαν διακριτικά, δεν επενέβησαν αφού απεδείχθη ανόητη η επίδειξη επαναστατικότητας των νεαρών.
Στο άνω μέρος της Πλ. Γεωργίου, 4 – 5 άτομα από τον ίδιο χώρο επανέλαβαν την ίδια ενέργεια και στο υποκατάστημα της Τράπεζας Αττικής. Εκείνη την ώρα όμως περνούσε το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη του οποίο κατσάδιασαν με σκληρές εκφράσεις τους νέους επίδοξους ταραχοποιούς και τους απέτρεψαν από κλιμάκωση των ενεργειών τους. Τα ΜΑΤ και πάλι σε απόσταση εκατό μέτρων ευρισκόμενα, απέφυγαν να ασχοληθούν με τους ευερέθιστους νέους.
Άλλο χαρακτηριστικό είναι ότι όσο περνούσαν οι παραπάνω από τις κάτω και άνω πλευρές της πλ. Γεωργίου, άλλοι νέοι από την συγκέντρωση του ΠΑΜΕ δημιούργησαν περιφρούρηση, ώστε να μην εισέλθουν οι ταραξίες στην πλατεία.   
Και χθες η είσοδος του δικαστικού Μεγάρου Πάτρας κοσμείτο από το πανό της κατάληψής του από τους δικαστικούς υπαλλήλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: