ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Το υπ. Εξωτερικών καλεί σε "εθνικό σιωπητήριο" για τα μυστικά κονδύλια!



"Η κυβέρνηση με την ανακοίνωσή της επιχειρεί να απαγορεύσει όχι μόνο τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, αλλά και τη δημόσια συζήτηση στο θέμα της διαχείρισης των απορρήτων δαπανών» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

  Με πρόσχημα το "εθνικό συμφέρον" το υπουργείο Εξωτερικών προσπαθεί να κλείσει τη συζήτηση που μόλις άνοιξε για τα μυστικά κονδύλιά του. Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι τα μαύρα ταμεία "δεν είναι άβατο" και ότι ζήτησε εξηγήσεις για θέματα (όπως το ύψος των δαπανών και η υπέρογκη αύξησή τους) που δεν παραβιάζουν το απόρρητο.
Υπό το κράτος της πίεσης και των αποκαλύψεων του Αλέξη Τσίπρα το υπ. Εξωτερικών ανακοίνωσε χθες πως "ο ελληνικός νόμος ορίζει ότι στον προϋπολογισμό του υπουργείου Εξωτερικών εγγράφεται ειδική πίστωση απορρήτων εθνικών αναγκών. Ως τέτοιες ανάγκες θεωρούνται αυτές που αποβλέπουν στην εξυπηρέτηση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας και δεν μπορούν να γίνουν γνωστές χωρίς ζημία των συμφερόντων της. Ο νόμος είναι σαφής. Δεν νοείται δημόσια συζήτηση για αυτά τα θέματα και αυτό είναι κάτι που έχουν σεβασθεί διαχρονικά και για αυτονόητους λόγους όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου".
Το υπουργείο ισχυρίζεται ότι απάντησε στη Βουλή και ότι "η προσπάθεια να παρουσιαστούν οι διαδικασίες του προϋπολογισμού για τις ειδικές δαπάνες που ισχύουν από δεκαετίες, ως καινοφανείς ή ως ύποπτες, δεν έχει νόημα". Δηλώνει δε "για τελευταία φορά" ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε μια δημόσια συζήτηση που είναι αντίθετη στον νόμο και βλάπτει το εθνικό συμφέρον".
Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι "η κυβέρνηση με την ανακοίνωσή της επιχειρεί να απαγορεύσει όχι μόνο τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, αλλά και τη δημόσια συζήτηση στο θέμα της διαχείρισης των απορρήτων δαπανών. Η προσπάθειά της να επιβάλει εθνικό σιωπητήριο θα πέσει στο κενό".
Υπενθυμίζει ότι "εν ονόματι της μη δημόσιας συζήτησης έχουν γίνει τα μεγαλύτερα σκάνδαλα και αυτό δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθεί. Ούτε τα CD με τους καταθέτες στις ελβετικές τράπεζες, ούτε οι λίστες με τους φοροφυγάδες ούτε βέβαια η διαχείριση των απορρήτων δαπανών αποτελούν άβατο".
"Ο νόμος στον οποίο αναφέρεται το υπουργείο σε καμία περίπτωση δεν καθιστά κάθε 'δημόσια συζήτηση αδιανόητη'. Ούτε βέβαια προβλέπει την αύξηση πιστώσεων χωρίς να έχει διατυπωθεί το σχετικό αίτημα" ξεκαθαρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει:

"Δεν έχουμε ζητήσει τίποτα που να χαρακτηρίζεται απόρρητο. Δεν ζητήσαμε παραστατικά, δεν ζητήσαμε να μάθουμε τον προορισμό των απορρήτων δαπανών. Ζητήσαμε, μεταξύ άλλων, το ύψος των απορρήτων δαπανών το οποίο κάθε έτος δημοσιεύεται στον απολογισμό χωρίς να θίγονται τα εθνικά συμφέροντα. Ζητήσαμε τις σχετικές αποφάσεις οι οποίες έπρεπε να δημοσιεύονται στην πολυδιαφημισμένη 'διαύγεια'".

Αναφερόμενος ο ΣΥΡΙΖΑ στις αναφορές του υπ. Εξωτερικών για προάσπιση του εθνικού και δημοσίου συμφέροντος επισημαίνει: "Είναι προσβλητικές για τον ελληνικό λαό. Τα εθνικά και λαϊκά συμφέροντα τα υπερασπίζεται όποιος υπερασπίζεται τη διαφάνεια και την κοινωνική δικαιοσύνη. Όχι η μυστική διπλωματία για την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ ούτε η κατασυκοφάντηση του λαού, με αποστροφές για «λαμόγια», «κοπρίτες» και «τεμπέληδες». Δεν ξέρουμε αν το υπ. Εξωτερικών επιθυμεί να συμμετέχει στη συζήτηση που μόλις ξεκίνησε. Είμαστε όμως βέβαιοι και ότι θα έρθουν 'όλα στο φως' και ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη".

Δεν υπάρχουν σχόλια: