ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Ψηφίσανε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο – ταφόπλακα της κοινωνίας


Η πλειοψηφία της Βουλής ακόμη μια φορά δεν αφουγκράστηκε την κοινωνία.

Ο Γ. Παπανδρέου ενώ βρίσκεται σε συμφωνία με μεγάλα μέσα ενημέρωσης για να υποστηρίξουν την πολιτική του ζητά συνάντηση αρχηγών! - Αλ. Τσίπρας: Να συζητήσεις με τους καναλάρχες και τους εκδότες που συμφωνείτε.

Ψηφίστηκε χθες επί της αρχής κατά πλειοψηφία το πολυνομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν, ΚΚΕ και ΛΑΟΣ. Το πολυνομοσχέδιο ψηφίστηκε και από τους 154 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ από το πρωί η Αθήνα και οι μεγάλες πόλεις βρίσκονταν σε απεργιακό αποκλεισμό. Αποδείχθηκε  έτσι το πόσο μακριά βρίσκονται από τις ανάγκες του λαού οι βουλευτές του κυβερνητικού κόμματος. Σε σύνολο 295 βουλευτών, «ναι» ψήφισαν 154 και «όχι» 141.
Σήμερα το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί επί των άρθρων ώστε να γίνει νόμος του κράτους. Επίμαχο άρθρο είναι το 37, που αποδυναμώνει τις κλαδικές συμβάσεις. Ήδη η πρώην υπουργός και βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Λούκα Κατσέλη το έχει καταψηφίσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, εκφράζοντας την ελπίδα να γίνουν αλλαγές ώστε να μπορέσει το ψηφίσει στην Ολομέλεια.

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του κ. Μίμη Ανδρουλάκη ο οποίος όταν κλήθηκε από το προεδρείο να ψηφίσει ζήτησε το λόγο με αποτέλεσμα όλοι να θεωρήσουν ότι θα διαχωρίσει την θέση του από την κομματική γραμμή. Τελικά για να επιβεβαιώσει το πόσο γραφικός είναι,  κατάφερε να δηλώσει «ψηφίζω ναι ως «ναι» ύστατης ελπίδας».

Ο κ. Βενιζέλος, χρησιμοποιώντας δραματικούς τόνους για να περιγράψει την κρισιμότητα των στιγμών και κατ' επέκταση για να αφυπνίσει τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος εν όψει της ψηφοφορίας, εξήγησε ότι: «Η στιγμή είναι τώρα! Πρέπει να απαντήσουμε στο κάλεσμα της στιγμής για τη σωτηρία της πατρίδας μας. Αυτό σημαίνει η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και τίποτε λιγότερο». Την ίδια ώρα σε τηλεοπτική εκπομπή μεγάλου καναλιού ο Γ. Παπανδρέου χαρακτηρίζονταν ο ίδιος ως «τυμπανιαίο πτώμα σε αποσύνθεση» και η κυβέρνησή του υπόδικη σε δίκη που θα ακολουθήσει μετά την πτώση της ενώ δεν έλειψαν οι υπενθυμίσεις για δίκη Γουδή.

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙ ΜΕ ΜΜΕ

Παράλληλα ο Γ. Παπανδρέου ενώ βρίσκεται σε συμφωνία με μεγάλα μέσα ενημέρωσης για να υποστηρίξουν την πολιτική του ζητά συνάντηση αρχηγών για να λάβει την απάντηση από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα «να συζητήσεις με τους καναλάρχες και τους εκδότες» που συμφωνείτε.
«Πρέπει να πούμε στο λαό την αλήθεια που του κρύψαμε. Η αλήθεια δεν είναι απλά επαναστατική, είναι όρος επιβίωσης» εξήγησε και δήλωσε ότι χρειάζεται ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο «με  νέους και αξιόπιστους εταίρους... ΜΜΕ, δικαστική εξουσία, πρόσωπα επιρροής κ.λ.π.» είπε στη Βουλή ο κ. Βενιζέλος. «Το δράμα» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος, «είναι ότι πρέπει να πείσουμε ότι αυτές οι δύσκολες καταστάσεις είναι αναγκαίες για να αποφύγουμε τη χρεοκοπία».


Δεν υπάρχουν σχόλια: