ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

"Ξεπερνάει και τους χειρότερους εφιάλτες μας" λέει η ΟΛΜΕ



Χαρακτηρίζει αντιεκπαιδευτικό το νέο πολυνομοσχέδιο-φονιά. - Το σάρωμα δικαιωμάτων και μισθών "ξύπνησε" και την ΠΑΣΚΕ
 
Ο εφιάλτης του νέου μισθολογίου ξύπνησε και την ΠΑΣΚ καθηγητών, που ανακοίνωσε χθες την αποχώρησή της από το κυβερνητικό συνδικαλιστικό στρατόπεδο. Μετά την ΠΑΣΚ δασκάλων, και οι καθηγητές «διαχωρίζουν πλήρως τη θέση τους από τη συγκεκριμένη ασκούμενη πολιτική και καλούν όλα τα μέλη τους να παραταχθούν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, των εισηγητών και των εκφραστών της».
Από την πλευρά της, η ΠΑΣΚ δασκάλων, που είναι πλειοψηφία στο Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, πρόκειται να προτείνει στην αυριανή συνεδρίαση την πραγματοποίηση απεργίας διαρκείας με τη μορφή των πενθήμερων επαναλαμβανόμενων κινητοποιήσεων.
Ο κόσμος της εκπαίδευσης είναι πλέον στα κάγκελα. Το νέο μισθολόγιο - φτωχολόγιο είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Οι εκπαιδευτικοί εξαθλιώνονται και θα απαντήσουν με όλες τις μορφές αγώνα. Σ’ αυτό κατέληξαν και τα δύο συνδικάτα των εκπαιδευτικών. Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θα συνεδριάσει άμεσα για να εισηγηθεί ανάλογα προς τις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ που θα συγκληθούν τις επόμενες ημέρες.
Ως πρώτες αντιδράσεις καλούν τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν:
* Στο συλλαλητήριο που έχει εξαγγελθεί για χθες (από την ΠΟΕ-ΟΤΑ) στις 12 το μεσημέρι, στην Πλ. Κλαυθμώνος.
* Στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αύριο Πέμπτη, στη 1 το μεσημέρι στα Προπύλαια, στο οποίο θα συμμετάσχουν και άλλες ομοσπονδίες.
* Στο πανυπαλληλικό συλλαλητήριο το Σάββατο 15.11, στις 11 π.μ., στο Σύνταγμα, μέρα πανευρωπαϊκής αλλά και παγκόσμιας δράσης ενάντια στις πολιτικές λιτότητας και τις περικοπές, που διοργανώνεται από όλες τις ομοσπονδίες του Δημοσίου.
Για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στα συλλαλητήρια η ΟΛΜΕ κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 2 μ.μ. και 2 μ.μ. - 5 μ.μ.) και καλεί τα Δ.Σ. των τοπικών ενώσεων των καθηγητών να αναλάβουν σε συντονισμό με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία της περιοχής ανάλογες πρωτοβουλίες.
Δίωρες στάσεις εργασίας για τη συμμετοχή των δασκάλων στα συλλαλητήρια κηρύσσει και η ΔΟΕ.
Ξεπερνάει και τους χειρότερους εφιάλτες μας, τονίζει η ΟΛΜΕ, το νέο πολυνομοσχέδιο - φονιάς της κυβέρνησης που ξεθεμελιώνει τα πάντα στο Δημόσιο:
"Νέο μισθολόγιο - φτωχολόγιο με ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις των αποδοχών μας, που ξεπερνούν ακόμα και το 40%, φτάνοντας πολύ κάτω από τα όρια φτώχειας. Με ετήσιο καθαρό εισόδημα που ξεκινά μόλις από τις 8.500 ευρώ και μείωση από 20% έως 40% ανάλογα με το μισθολογικό κλιμάκιο, από τις ήδη χαμηλές αμοιβές των εκπαιδευτικών.
Καταργούνται τα επιδόματα των εκπαιδευτικών, που δεν χαρίστηκαν από τις κυβερνήσεις, αλλά η χορήγησή τους ήταν αποτέλεσμα των δύο δίμηνων απεργιών των εκπαιδευτικών το 1997 και το 2006. Επανέρχεται το βαθμολόγιο, που συνδέει ξανά μετά από πολλά χρόνια τον μισθό με τον βαθμό και καθιερώνεται μια σκληρή αξιολόγηση - χειραγώγηση.
Προωθείται η εργασιακή εφεδρεία και απολύσεις ακόμα και για τους εκπαιδευτικούς από τη λήξη της σχολική χρονιάς. Ακόμη προβλέπονται: Περικοπή στο εφάπαξ αναδρομικά 15% - 20%. Περικοπή μέχρι και 50% στις επικουρικές συντάξεις. Νέες φορολογικές ρυθμίσεις με 5.000 αφορολόγητο.
Η κυβέρνηση κήρυξε τον πόλεμο στους εργαζόμενους, τονίζει η ΟΛΜΕ. Θα αντιμετωπίσει την αγανάκτηση και τον θυμό των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων. Θα εκφράσουμε την οργή μας τις επόμενες μέρες με κινητοποιήσεις, απεργίες, διαδηλώσεις και καταλήψεις".
Σε ανάλογο μήκος κύματος και η ΔΟΕ τονίζει ότι "η απάντησή μας μαζί με όλους τους εργαζόμενους, μετά από αυτή την ολοκληρωτική επίθεση που δεχόμαστε, θα είναι αγώνας μέχρι την ανατροπή και τη νίκη.
Στο μεταξύ συνεχίζονται και οι καταλήψεις στα σχολεία, που χθες έφτασαν τις 813. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ανεπισήμως κάνει λόγο για μείωση των καταλήψεων στις 271 και σπεκουλάρει κατά του κινήματος των μαθητών διοχετεύοντας λίστα με καταστροφές και βανδαλισμούς σε ορισμένα σχολεία.
Πάντως, το Συντονιστικό Αγώνα Μαθητών, που ελέγχεται από το ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του μιλά για καταλήψεις στο τριήμερο 19-20-21 Οκτωβρίου, τοπικές διαδηλώσεις και παρεμβάσεις στις σχολικές γιορτές και στις παρελάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: