ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Παντού κατακραυγή συνόδευσε την κυβερνητική νομενκλατούρα


Εικόνα από την Καλαμάτα.

Στιγμιότυπο από το Αγρίνιο.

Στις επαρχιακές πόλεις η αγανάκτηση των πολιτών κατά της κυβερνητικής πολιτικής των Μνημονίων εκφράστηκε αναπάντεχα στις παρελάσεις

 Όχι μόνον στην Πάτρα, στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Διαμαρτυρίες πολιτών κατά της κυβερνητικής πολιτικής των Μνημονίων και της παράδοσης της χώρας σε ξένους επικυρίαρχους, με ομολογία του πρωθυπουργού Παπανδρέου, είχαμε σε μια σειρά μεγάλες πόλεις της χώρας, κατά τις παρελάσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ
 Η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στον Πύργο διακόπηκε. Δεν ολοκληρώθηκε ποτέ λόγω επεισοδίων που ξέσπασαν μπροστά στην εξέδρα των επισήμων, όταν έφτασαν οι διαδηλωτές, ζητώντας από τον περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα και τους υπόλοιπους επισήμους να φύγουν από εκεί. Το έναυσμα έδωσαν οι καθηγητές και τα μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» αλλά και απλοί πολίτες που τους ακολούθησαν.
Ήταν πρωτοφανή τα επεισόδια για τα δεδομένα της Ηλείας. Αλλά και το Μνημόνιο για την χώρα μας επίσης πρωτοφανές. Απόδειξη ο δρόμος Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα που δεν θα ολοκληρωθεί, αφού οι τράπεζες και οι κατασκευαστικές εταιρείες εκβιάζουν για νέα  σύμβαση από Πάτρα και κάτω και η κυβέρνηση υποκύπτει. Έτσι ο Ηλείος αντιπεριφερειάρχης Καφύρας δήλωσε παραίτηση προχθές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Και το πικρό ποτήρι της αντιμνημονιακής διαμαρτυρίας ανέλαβε το πιεί ο Αχαιός περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας Ο κόσμος έγινε ένα με τους διαδηλωτές  και αυτό χαρακτηρίζει το μέγεθος της κοινωνικής κατακραυγής.

Ο ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙ
 Και το Αγρίνιο άκουσε κραδασμούς αντιμνημονιακούς. Ένταση επικράτησε στο τέλος της παρέλασης, καθώς οι «αγανακτισμένοι» αποδοκίμασαν έντονα τους επισήμους  ενώ εκσφενδονίστηκαν και μπουκάλια, με την αστυνομία να τίθεται σε εγρήγορση. Παράλληλα οι «αγανακτισμένοι» ξεκίνησαν πορεία προς το δημαρχείο, ενώ οι επίσημοι έφευγαν από αυτό. Να φταίει άραγε ο Τσίπρας με τον ΣΥΡΙΖΑ, που την προηγούμενη ημέρα είχαν μια ανεπανάληπτη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία;
Η παρέλαση ξεκίνησε νωρίτερα και παρουσία πολλών πολιτών. Ωστόσο το «παρών» έδωσαν οι «αγανακτισμένοι» της πόλης που πήραν θέσεις απέναντι από την εξέδρα των επισήμων. Βουλευτές του νομού δεν εμφανίστηκαν σε αυτή. Την Κυβέρνηση, έκανε το λάθος να εκπροσωπήσει ο γεν. γραμμ. Αθλητισμού Π. Μπιτσαξής και τα άκουσε από τους πολίτες.
Συνθήματα όπως «αέρα-αέρα να φύγει η χολέρα», «δεν σας θέλει ο λαός πάρτε τον Μπιτσαξή και μπρός», πανό και μαύρες σημαίες κόσμησαν τον κ. εκπρόσωπο. Οι δε μαθητές δεν έστρεψαν το βλέμμα τους στους επισήμους, ενώ άλλοι των Λυκείων το απόστρεψαν

ΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΓΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΓΙΑΝΩΝ
 Με ένταση και σε συνέχειες, ως μπεστ σέλερ, αλλά και μαύρα περιβραχιόνια και αποστροφή του προσώπου των μαθητών στους επισήμους, πραγματοποιήθηκε η παρέλαση στην Καλαμάτα, αφού αρχικά διάσπαρτες ομάδες αγανακτισμένων πολιτών, φώναζαν υβριστικά και υποτιμητικά συνθήματα προς τους επισήμους, ενώ κατά την προσέλευσή τους εκτοξεύθηκαν και δύο αυγά, χωρίς να βρουν το στόχο τους.
Με την ολοκλήρωση της μαθητικής παρέλασης και πριν αρχίσει η παρέλαση των προσκόπων, άλλων συλλόγων, οργανώσεων και του στρατού, δύο ομάδες διαδηλωτών περικύκλωσαν την εξέδρα των επισήμων, όπου βρίσκονταν ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας Γιώργος Κατριβάνος εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας κι άρχισαν να τους εκτοξεύουν τομάτες κι αυγά, ενώ ήρθαν ακόμα και στα χέρια.
Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας παρενέβησαν για να φυγαδεύσουν τους επισήμους, όπου έφυγαν κακήν κακώς από το χώρο της παρέλασης με τους πολίτες να τους έχουν πάρει στο κατόπι. Η παρέλαση διεκόπη για μισή ώρα και μετά συνεχίστηκε κι ολοκληρώθηκε με παρέλαση προσκόπων, συλλόγων, οργανώσεων κι ενός τμήματος της σχολής Ικάρων που καταχειροκροτήθηκαν, ενώ στην εξέδρα των επισήμων είχαν παραμείνει οι πολίτες

ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΚΑΓΙΑΝΑ
Με γιαούρτια και αβγά εναντίον των επισήμων ο κόσμος. Κινήθηκε και εναντίον της αστυνομίας καταφέρνοντας να την απομακρύνει από το χώρο της παρέλασης. Απλός κόσμος, μέλη κινημάτων, μαθητές και φοιτητές διέκοψαν την παρέλαση "μπουκάροντας" στο δρόμο πετώντας αβγά και γιαούρτια στην εξέδρα των επισήμων που βρίσκονταν εκεί για να παρακολουθήσουν την παρέλαση.

ΣΙΓΗ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΤΥΜΠΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
Την... πλάτη γύρισαν οι μαθητές στους επισήμους φτάνοντας στην εξέδρα κατά τη μαθητική παρέλαση στη Ν. Αλικαρνασό Κρήτης! Μάλιστα, μόλις έφτασε η παρέλαση στην εξέδρα, τα τύμπανα "σίγησαν" επιδεικτικά ενώ ακολούθως, οι μαθητές γύρισαν την πλάτη στους βουλευτές Μ. Στρατάκη και Μ. Κεφαλογιάννη και οι παραστάτες δεν... χαιρέτισαν!
Ο κόσμος ενωμένος σαν μια γροθιά κινήθηκε και εναντίων της αστυνομίας απαιτώντας από αυτή να απομακρυνθεί από τη παραλία, καταφέρνοντας τελικά την οπισθοχώρηση των ΜΑΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: