ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Κόβουν επίδομα στα ελληνογαλικά κ.α. παρά το "όχι" του Υπουργείου


Φωτογραφία Αρχείου.

Επικαλούνται τη σχετική νομολογία ότι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί λαμβάνουν τουλάχιστον τις αποδοχές και τα επιδόματα των δημοσίων εκπαιδευτικών και τους αντιμετωπίζουν ως… δημοσίους

Νέα γιουρούσια στους μισθούς των ιδιωτικών εκπαιδευτικών ετοιμάζονται να κάνουν οι σχολάρχες, επικαλούμενοι ότι οι περικοπές στις αποδοχές των δημοσίων εκπαιδευτικών έχουν ισχύ και για τους εκπαιδευτικούς που απασχολούν στα σχολεία τους. Αιχμή του δόρατος το κίνητρο απόδοσης που δηλώνουν ότι θα κόψουν ανεξάρτητα από την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με την οποία η περικοπή αφορά μόνο στο δημόσιο. Με ανακοίνωση στις 11-10-11 ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών ιδιωτικών Σχολείων, δηλώνει ότι δεν θα εφαρμόσει την εγκύκλιο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Β. Κουλαϊδή. Όπως αναφέρει, "οι τελεσίδικες αποφάσεις του Αρείου Πάγου δεν ανακαλούνται με εγκυκλίους". Στο πλαίσιο αυτό, οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων εμφανίζονται ως θεματοφύλακες της νομιμότητας δηλώνοντας ότι τα ιδιωτικά σχολεία είναι υποχρεωμένα να εφαρμόσουν τους νόμους και τις τελεσίδικες αποφάσεις του Αρείου Πάγου και αυτό θα κάνουν. Δηλαδή, θα κόψουν το κίνητρο απόδοσης επικαλούμενοι τη σχετική νομολογία ότι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί λαμβάνουν τουλάχιστον τις αποδοχές και τα επιδόματα των δημοσίων εκπαιδευτικών.

Ήδη καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ, μερίδα των εργοδοτών που λειτουργούν με μοναδικό γνώμονα το κέρδος, έχει περικόψει το κίνητρο απόδοσης. Μετά από συνεχείς και έντονες πιέσεις της Ομοσπονδίας, ο γ.γ. του ΥΠΔΒΜΘ εξέδωσε εγκύκλιο στην οποία αναφέρεται ρητά πως η περικοπή του κινήτρου απόδοσης ισχύει μόνο για τους δημόσιους εκπαιδευτικούς. Αυτή την εγκύκλιο δηλώνουν ότι θα εφαρμόσουν οι σχολάρχες, κοροϊδεύοντας τη συνδικαλιστική ηγεσία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, για "τους πανηγυρισμούς" της.

Το υπουργείο Παιδείας είναι υποχρεωμένο πλέον να λάβει συγκεκριμένα μέτρα εναντίον των ιδιοκτητών που είτε έκοψαν είτε ετοιμάζονται, μετά την κάλυψη που τους παρέχεται από τον Σύνδεσμο, να κόψουν το επίδομα.
Η ΟΙΕΛΕ ζητάει από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, έλεγχο των μισθολογικών καταστάσεων για να διαπιστωθεί ποια σχολεία προέβησαν στην παράνομη περικοπή, ώστε να ισχύσουν οι προβλεπόμενες διατάξεις για τους παραβάτες. Στην περίπτωση των μισθολογικών καταστάσεων που περιλαμβάνουν τις περικοπές αυτές, η Ομοσπονδία θα ζητήσει την άμεση τροποποίησή τους και την επιστροφή των παρανόμως παρακρατηθέντων αποδοχών στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς. Σε ορισμένα ελληνογαλλικά σχολεία που οι διοικήσεις τους αποφάσισαν αυθαίρετα να χορηγήσουν το κίνητρο απόδοσης ως bonus, ζητεί την άμεση ανάκληση της χορήγησης του επιδόματος αυτού ως "εθελοντικής προσφοράς" του εργοδότη (η οποία επαφίεται στην καλή του θέληση και μπορεί ανά πάσα στιγμή να ακυρωθεί) και η ενσωμάτωσή του στις επίσημες αποδοχές των εκπαιδευτικών, όπως προβλέπει η νομοθεσία. Καλεί, τέλος, τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς να ενημερώσιυν την Ομοσπονδία σε περίπτωση που ο εργοδότης τους δεν συμμορφωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: