ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Οι νεοφιλελεύθεροι ηγέτες συμπεριφέρονται σήμερα με "θρησκευτικό" φανατισμό


Αλ. Τσίπρας, Αντιπρόεδρος του ΚΕΑ.

 Ανακοίνωση του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς. – Παρεμβάσεις του Προέδρου του ΚΕΑ Πιέρ Λοράν, του Αντιπροέδρου του ΚΕΑ και Προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα, του υποψηφίου του γαλλικού “Μετώπου της Αριστεράς” για τις προεδρικές Εκλογές του 2012 Ζαν Λυκ Μελανσόν, του Εθνικού Γραμματέα της ιταλικής “Κομμουνιστικής Επανίδρυσης” Πάολο Φερέρο, του Συμπροέδρου της Γερμανικής Αριστεράς Κλάους Έρνστ και του Προέδρου του ουγγρικού “Κόμματος Εργατών 2006” Ατίλα Βανάι.


ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΩΝ και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Αριστεράς που συνήλθε στο Παρίσι, 7-9 Οκτωβρίου 2011, δόθηκαν στη δημοσιότητα με ανακοίνωση του ΚΕΑ, στην οποία αναφέρονται τα παρακάτω:

Το Συμβούλιο Προέδρων και η Εκτελεστική Επιτροπή του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) συναντήθηκαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο (7-9 Οκτωβρίου), στα κεντρικά γραφεία του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος στο Παρίσι.
Τα δύο όργανα έδωσαν έμφαση στη ραγδαία επιδείνωση της οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης, που εξαπλώνεται σε ολόκληρη την Ευρωζώνη και την Ε.Ε. Οι εξελίξεις στην Ιταλία και η επερχόμενη κατάρρευση μιας σειράς Γαλλικών και Βελγικών τραπεζών “αντιμετωπίζεται” από τη νεοφιλελεύθερη ηγεσία της Ε.Ε. μέσω της απόφασής της για την αέναη επέκταση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), ώστε να συνεχιστεί η ροή χρήματος των Ευρωπαίων φορολογούμενων για τη συνεχή διάσωση του κερδοσκοπικού ιδιωτικού τραπεζικού συστήματος.
 Οι νεοφιλελεύθεροι ηγέτες συμπεριφέρονται σήμερα με “θρησκευτικό” φανατισμό: Αρνούνται να αναγνωρίσουν ότι η πολιτική “σωτηρίας” που εφαρμόζουν οδηγεί την Ευρωζώνη και την Ε.Ε. στην καταστροφή. Την ίδια στιγμή, ενισχύουν τον αυταρχισμό και την καταστολή, για να στηρίξουν την πρωτοφανή, ακραία πολιτική λιτότητας, που μετατρέπει την Ευρώπη σε μια ήπειρο φτωχών εργαζόμενων, σε “κρανίου τόπο” εκατομμυρίων ανέργων, φτωχών, αστέγων και αποκλεισμένων πολιτών.
Η ώρα της αλήθειας έχει φτάσει: Οι δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Αριστεράς αποφάσισαν να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές τους για τη συγκρότηση ενός πανευρωπαϊκού κοινωνικού και πολιτικού μετώπου αντίστασης και εναλλακτικής πρότασης. Στις 15 Οκτωβρίου τα μέλη της Ευρωπαϊκής Αριστεράς θα ανταποκριθούν στην παγκόσμια έκκληση του κινήματος των Αγανακτισμένων και τις συνεχιζόμενες κοινωνικές πρωτοβουλίες σε ολόκληρη την Ευρώπη. Την επόμενη περίοδο, το ΚΕΑ θα οργανώσει μια σειρά συντονισμένων δράσεων, για να καταδείξει ότι  το νεοφιλελεύθερο αδιέξοδο μπορεί και θα ανατραπεί, όταν τα πραγματικά θύματα της κρίσης, τα χαμηλά και μεσαία κοινωνικά στρώματα της Ευρώπης, συνειδητοποιήσουν ότι “Είμαστε το 99%”, όπως ήδη φωνάζουν οι διαδηλωτές έξω από τη Γουόλ Στριτ.
Τα δύο όργανα του ΚΕΑ συζήτησαν ακόμη για την ατζέντα του κόμματος εν όψει 2012, στην οποία θα συμπεριληφθεί μια σειρά δράσεων ενταγμένων στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Πολιτών και της εκστρατείας του ΚΕΑ για ένα Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης & Κοινωνικής Ανάπτυξης. Στη διάρκεια των συζητήσεων, η Εκτελεστική Επιτροπή του ΚΕΑ υιοθέτησε ψήφισμα καταδίκης των σχεδίων για την εγκατάσταση αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ισπανία και εξέφρασε τη στήριξή της στον κυπριακό λαό.
Στο πλαίσιο των πολλαπλών πρωτοβουλιών του ΚΕΑ, το Προεδρείο του κόμματος αναμένεται να αποστείλει τις επόμενες ημέρες ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας στην Καγκελάριο της Γερμανίας, το Γάλλο Πρόεδρο και την υπόλοιπη θεσμική ηγεσία της Ε.Ε., στην οποία θα τονίζονται οι ευθύνες τους για τις εφαρμοζόμενες νεοφιλελεύθερες και κερδοσκοπικές πολιτικές ακραίας λιτότητας, οι οποίες διευρύνουν την οικονομική κρίση στην Ε.Ε. και οδηγούν στην κοινωνική καταστροφή. 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του ΚΕΑ στο Παρίσι, οι ιδέες αυτές δεν συζητήθηκαν μόνο στο εσωτερικό του κόμματος, αλλά παρουσιάστηκαν μέσω της διοργάνωσης μιας δημόσιας εκδήλωσης με τίτλο: “Ευρώπη: Η ώρα της Αλήθειας”. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα και περιελάμβανε παρεμβάσεις, μεταξύ άλλων, του Προέδρου του ΚΕΑ, Πιέρ Λοράν, του υποψηφίου του γαλλικού “Μετώπου της Αριστεράς” για τις προεδρικές Εκλογές του 2012, Ζαν Λυκ Μελανσόν, του Έλληνα Αντιπροέδρου του ΚΕΑ και Προέδρου του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα, του Εθνικού Γραμματέα της ιταλικής “Κομμουνιστικής Επανίδρυσης”, Πάολο Φερέρο, του Συμπροέδρου της Γερμανικής Αριστεράς, Κλάους Έρνστ και του Προέδρου του ουγγρικού “Κόμματος Εργατών 2006”, Ατίλα Βανάι.
Βρυξέλλες, 11/10/11



Δεν υπάρχουν σχόλια: