ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Αλέξης Τσίπρας: Αυτή είναι κυβέρνηση του κλώτσου και του μπάτσου!


Φωτογραφία αρχείου από την ομιλία Τσίπρα στην Καλαμάτα.

Περί τα χαράματα που κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις αποδείχθηκε ότι με αυτή τη συμφωνία έβαλαν σε νέα μεγάλη περιπέτεια τη χώρα και φόρτωσαν τα τραπεζικά ελλείμματα στις πλάτες των ταμείων
Το "κούρεμα" του χρέους, όπως το μεθοδεύουν οι ηγέτες της Ε.Ε., "θα οδηγήσει σε κατάρρευση τα ασφαλιστικά ταμεία και θα δημιουργήσει πιστωτική ασφυξία στην αγορά", υπογράμμισε χθες ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση, αντί να υπογράψει "αυτό που θα μας βάλει σε μια απίστευτη κόλαση για τα επόμενα 20 χρόνια", να σηκώσει τα μολύβια από τα χαρτιά και να πει "εμείς αυτό δεν το μπορούμε, να το γυρίσουμε πίσω. Δεν μπορεί να περάσει από τον ελληνικό λαό". Αυτά είπε ο Αλ. Τσίπρας, χθες βράδυ κι ενώ οι διαπραγματεύσεις για το «κουστούμι που θα μας έκοβαν» συνεχίζονταν. Πλην όμως περί τα χαράματα που κατέληξαν αποδείχθηκε ότι με αυτή τη συμφωνία έβαλαν σε νέα μεγάλη περιπέτεια τη χώρα και φόρτωσαν τα τραπεζικά ελλείμματα στις πλάτες των ταμείων που τα ομόλογα που τους φόρτωναν επί χρόνια οι κυβερνήσεις του δικομματισμού κατέληξαν σκουπίδια, που κουρεύτηκαν κατά το ήμισυ της αξίας τους. Έτσι σήμερα τα ταμεία έχουν τα μισά από όσα είχαν προχθές στο συρτάρι τους. Οι επιπτώσεις στις συντάξεις είναι αναπόφευκτες. Και αυτό παρά τις διαβεβαιώσεις του ΓΑΠ ότι δεν θα πειραχθούν από το κούρεμα, διότι θα αναπληρώσει τις απώλειες. Αλλά τέτοιες διαβεβαιώσεις ποιος τις πιστεύει, όταν τα πάντα γύρω μας κινούνται στο ρυθμό της κατάργησης των όποιων εργατοϋπαλληλικών δικαιωμάτων μας απέμειναν;
Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε σε όσους απορρίπτουν το αίτημα περί πρόωρων εκλογών ως "επικίνδυνο πείραμα", ενώ άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, τη χαρακτήρισε του "κλώτσου και του μπάτσου" και σημείωσε πως "ξεγυμνώθηκε" με την επιστολή της, πριν ένα μήνα, προς την Κρ. Λαγκάρντ.
Σε συνέντευξή του στο Alter, ο Αλ. Τσίπρας τόνισε, σχετικά με το ζήτημα του "κουρέματος" του χρέους, ότι "μπορεί να γίνει 'κούρεμα' το οποίο να σώσει τα ασφαλιστικά ταμεία εξαιρώντας τα, να ελαφρύνει τα χρέη και τα βάρη και να πιάσει από τον γιακά τους τραπεζίτες, να κοινωνικοποιήσει τις τράπεζες και να τους πει ότι από 'δω και πέρα θα λειτουργείτε για το δημόσιο όφελος". Ωστόσο συμπλήρωσε πως "υπάρχει και 'κούρεμα', όπως αυτό που επιβάλλουν να κάνουμε, το οποίο θα οδηγήσει σε κατάρρευση τα ασφαλιστικά ταμεία και θα δημιουργήσει πιστωτική ασφυξία στην αγορά". Σχολιάζοντας την πολιτική που ακολουθούν οι κυρίαρχες δυνάμεις ως αντίδοτο στην κρίση σημείωσε πως, "και όλο το χρέος να μας το χαρίζανε, σε δυο χρόνια θα το ξαναδημιουργούσαμε όταν έχουμε ύφεση. Με λιτότητα δεν βγαίνεις από την κρίση". Σε ό,τι αφορά τις υποτιθέμενες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης, ανέφερε πως "πραγματικότητα είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν διαπραγματεύτηκε. Γιατί είναι του κλώτσου και του μπάτσου και ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Έλληνας υπουργός των Οικονομικών στην Ε.Ε. Λυπάμαι που το λέω". Επίσης πρόσθεσε πως "η διαπραγμάτευση έγινε ανάμεσα στην κ. Μέρκελ και στις γαλλογερμανικές τράπεζες. Δεν συμμετείχε σ' αυτή τη διαπραγμάτευση ούτε ο πρωθυπουργός ούτε ο υπουργός των Οικονομικών. Απλώς τους έδωσαν κάποια στιγμή τα αποτελέσματα".
Σε ό,τι αφορά τις επιδιώξεις των Μέρκελ- Ρέσλερ τόνισε ότι θέλουν "να λένε στους Γερμανούς, προσέξτε, σκύψτε το κεφάλι και δουλεύετε χωρίς να θέλετε αυξήσεις και χωρίς να θέλετε άδειες και διακοπές, γιατί αλλιώς θα καταντήσετε όπως οι Έλληνες".
Ταυτόχρονα, χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για όσους θεωρούν ότι οι εκλογές είναι "επικίνδυνο πείραμα" για τη χώρα μας και αναρωτήθηκε: "από πότε η δημοκρατία έγινε πείραμα και πειραματισμός;" Επίσης υπογράμμισε πως "εμείς εδώ έχουμε περάσει σε άλλα στάδια 'δημοκρατίας'. Δεν υπήρχε ποτέ άλλοτε μεγαλύτερη αναντιστοιχία της κοινής γνώμης, της βούλησης της κοινωνίας και του λαού από την ασκούμενη και εφαρμοζόμενη πολιτική από την κυβέρνηση" και παρατήρησε πως "φοβούνται τα νέα παιδιά, φοβούνται τους μαθητές, φοβούνται τους φιλάθλους στα γήπεδα, συλλαμβάνουν τον φίλαθλο του Παναθηναϊκού που άνοιξε ένα πανό και διέκοψε ο διαιτητής για είκοσι λεπτά τον αγώνα επειδή το πανό, λέει, μιλούσε κατά της Βουλής. Αν είναι δυνατόν". Και συμπλήρωσε: "πού έχουμε φτάσει;".

Νεολαία ΣΥΝ: Μάχη για την υπεράσπιση των ταμείων

ποια και να είναι η λύση στο ζήτημα του χρέους, δεν πρόκειται να αλλάξει την κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία αν δεν ανατραπεί η σημερινή κυβέρνηση και η πολιτική της, αν δεν ανατραπούν οι συσχετισμοί", υπογράμμισε σχετικά με το "κούρεμα" του χρέους η Νεολαία ΣΥΝ.
Σε ανακοίνωσή της η οργάνωση σημειώνει πως "η κυβερνητική πολιτική των τελευταίων δύο χρόνων αποτελεί την εφαρμογή των πιο τρελών ονείρων των δυνάμεων του κεφαλαίου για τη διάλυση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων του κόσμου της δουλειάς και της νεολαίας" και προσθέτει: "Ας δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να μετατρέψουμε τη μάχη για την υπεράσπιση των ταμείων στην τελευταία μάχη της κυβέρνησης".

Δεν υπάρχουν σχόλια: