ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Με ελλιπές προσωπικό πασχίζουν για να εξυπηρετήσουν οι ΔΟΥ Πάτρας


Συνταξιούχος του ΤΑΤ ο εικονιζόμενος κυρ Βασίλης, κοψοποδαριάστηκε περιμένοντας προ του γκισέ.

 «Ζητούμε κατανόηση, έχουμε όλη την καλή διάθεση να εξυπηρετήσουμε, μα το προσωπικό είναι τραγικά λίγο. Φτάσαμε να δουλεύουμε με το 40% του προσωπικού» λέει ο Διευθυντής της Γ΄ ΔΥΟ  Διον. Αναστασίνης

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ

Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ στην οποία έχει οδηγηθεί ο μηχανισμός είσπραξης εσόδων του κράτους, λόγω της αποδιάρθρωσής του εξ αιτίας των άστοχων μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση, αποτυπώνεται στην λειτουργία των τριών ΔΥΟ στην Πάτρα, την τρίτη πόλη της Ελλάδας. Ελλιπές προσωπικό, απειλές για δρακόντεια μέτρα, μεταθέσεις ημετέρων όταν υπάλληλοι άλλων παραμεθόριων υπηρεσιών καθηλώνονται άνευ αποχρώντος λόγου, την ίδια στιγμή που οι τρεις ΔΟΥ της πόλης στενάζουν από έλλειψη, οδηγούν στα όρια της αντοχής όχι μόνον τους υπαλλήλους που πασχίζουν να εξυπηρετήσουν τους προσερχόμενους πολίτες αλλά και τους ίδιους τους συναλλασσόμενους. Το ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στην τοπική εφημερίδα ΡΕΠΟΡΤΕΡ την Δευτέρα 17-10-2011 είναι αποκαλυπτικό:

Τραγική η κατάσταση. Ολόκληρη αίθουσα άδεια, με έναν υπάλληλο στο γκισέ.
    Πολιορκημένοι από τους συναλλασσόμενους βρίσκονται οι υπάλληλοι των  τριών ΔΟΥ της Πάτρας καθώς η συρρίκνωση προσωπικού έχει φθάσει σε απελπιστικά όρια. Έτσι αντιμετωπίζουν με δέος την κυβερνητική βούληση να συρρικνώσουν περαιτέρω τον αριθμό του υφιστάμενου προσωπικού, συν την επιδίωξή της για μείωση των αποδοχών τους. Από 120 άτομα προσωπικό μέχρι τα 50 σήμερα είναι διαφορά αρκετά απελπιστική!
Ο πανικός υπαλλήλων που αντιμετωπίζουν συνεχή κυβερνητικά μέρα, τα οποία βλάπτουν το καθεστώς εργασίας τους, η εξαγγελθείσα συγχώνευση υπηρεσιών ΔΥΟ στα πλαίσια εκπλήρωσης υποσχέσεων του Πρωθυπουργού προς την Τρόικα, η ανασφάλεια που επικρατεί και το σκοτεινό μέλλον που διαγράφεται οδήγησαν υπαλλήλους στην πρόωρη συνταξιοδότηση με αποτέλεσμα την δημιουργία κενών και με συνέπεια την ελλιπή εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων με τις Εφορίες.
Πρόσθετος παράγοντας στο δυσμενές κλίμα που επικρατεί είναι η έξοδος από την υπηρεσία υπαλλήλων που συμπληρώνουν τις προϋποθέσεις για πλήρη συνταξιοδότηση.
Εάν δε προστεθεί το γεγονός ότι οι κενές θέσεις που προκύπτουν δεν καλύπτονται από νέες προσλήψεις, αφού βούληση της κυβέρνησης είναι η μείωση προσωπικού του Δημοσίου με το μέτρο των ένας προς δέκα και το ότι ευνοϊκές μεταθέσεις ημετέρων μειώνουν το δυναμικό των Εφορειών, ενώ υποτίθεται ότι το Υπουργείο επισήμως έχει παγώσει τις μεταθέσεις, τότε μπορεί να καταλάβει κανείς το μέγεθος του προβλήματος.
Μια επίσκεψη στην Γ΄ ΔΥΟ Πάτρας με την φωτογραφική κάμερα ανά χείρας ανέδειξε το πρόβλημα όταν συναλλασσόμενοι, που ήσαν στην ουρά περιμένοντας να εξυπηρετηθούν από την θυρίδα του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών έβγαλαν την αγανάκτησή τους.

«Περιμένουμε τόση ώρα εδώ. Ένας άνθρωπος δεν φτάνει να μας εξυπηρετήσει» διαμαρτύρονται. «Γράψε τα, να μάθει ο κόσμος την κατάντια τους» φωνάζει ο κυρ Βασίλης - πρώην υπάλληλος του ΤΑΤ – εξαπολύοντας βέλη στην κυβέρνηση του Μνημονίου. «Βλέπεις πια είναι η κατάντια μας!» λέει κάποιος άλλος. «Καλά να περιμένουμε για να μας πληρώσουν οι πελάτες μας, που πλήττονται από το Μνημόνιο, μα να περιμένουμε και μεις για να πληρώσουμε;» ρωτά ένας τρίτος.

Κι εγώ τα έγραψα. Κι όχι μόνον, ρώτησα και τον Διευθυντή της Γ΄ ΔΥΟ.
«Ζητούμε κατανόηση, έχουμε όλη την καλή διάθεση να εξυπηρετήσουμε, μα το προσωπικό είναι τραγικά λίγο. Έχει λιγοστέψει, φτάσαμε να δουλεύουμε με το 40% του προσωπικού» λέει ο κ. Διον. Αναστασίνης.
Μάλιστα προ καιρού, με πρωτοβουλία του αναρτήθηκαν έγγραφες ενημερώσεις σε σημεία του κτιρίου, που αναφέρουν τα παρακάτω:

«Λόγω εκτάκτων αναγκών και προβλημάτων στη ΔΥΟ Γ΄ Πατρών από μεταθέσεις του προσωπικού σε άλλες υπηρεσίες θα δημιουργηθούν καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση του κοινού σε όλα τα τμήματα. Γι αυτό ζητάμε συγγνώμη από τους φορολογούμενους πολίτες της ΔΥΟ μας και την κατανόησή τους. Η προσπάθεια των υπολοίπων υπαλλήλων θα είναι στα πλαίσια των δυνάμεών τους, (σ.σ.: για να επιτευχθεί) η εξυπηρέτηση χωρίς εντάσεις και η γρηγορότερη ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Ο Δ/ντής Γ΄ ΔΟΥ Πατρών».

Δια του λόγου το αληθές, να και η ανακοίνωση που φιγουράει εδώ και μέρες.

Αν δε κρίνει κανείς από την εμφανή παλαιότητα των χαρτιών της ενημέρωσης, κάθε άλλο παρά έκτακτο είναι το πρόβλημα, πολλώ δε μάλλον που στο Υπουργείο απεργάζονται σχέδια για πωλήσεις κτιρίων ΔΥΟ και συγχώνευση αυτών.
Αλλά όπως έχω αναφέρει και παλιότερα «επιχείρηση που πουλά τα πάγιά της κλείνει», πολύ δε περισσότερο μια Οικονομική Εφορία!
    

Δεν υπάρχουν σχόλια: