ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Η μεγαλύτερη πορεία των τελευταίων δεκαετιών στην Πάτρα


 Κουρτέση, ένα χιλιόμ. πριν την Περιφέρεια όπου και η κεφαλή της πορείας. Ακολουθούν πορευόμενοι μέχρι την οδό Ζαΐμη.

Όταν η κεφαλή της πορείας των εργαζομένων είχε φθάσει στην Περιφέρεια, οι διαδηλωτές στην ουρά της ήσαν στην οδό Ζαΐμη. Χωριστή συγκέντρωση και πορεία το ΠΑΜΕ

Η μεγαλύτερη πορεία των τελευταίων δεκαετιών, που θύμιζε κινητοποιήσεις των πρώτων χρόνων της μεταπολίτευσης ήταν αυτή των εργατικών Σωματείων, που ξεκίνησε λίγο πριν τις 11 πμ. μπροστά από τα γραφεία του ΕΚΠ.  Με συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης και του Μνημονίου που εφαρμόζει – χαρακτηριστικό ήταν το «Δεν σας θέλει ο λαός ουστ, πάρτε το Μνημόνιο και φύγετε από δω» - και με έντονο τον πολιτικοποιημένο και ειρηνικό χαρακτήρα της διαμαρτυρίας, οι διαδηλωτές ακολούθησαν στη διαδρομή Κολοκοτρώνη, Κορίνθου, ΝΕΟ όπου και κατέληξαν μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας.
Το κτίριο προστάτευε μικρή δύναμη των ΜΑΤ, ενώ ο αξιωματικός της Αστυνομίας μετά από συζήτηση με τους επικεφαλής της πορείας άνοιξε τον δρόμο για να περάσουν οι διαμαρτυρόμενοι. Παράλληλα οι περίπου σαράντα ΜΑΤατζήδες έλαβαν εντολή και απομακρύνθηκαν
Στην μεγάλη πορεία, των σωματείων εργαζομένων του ΕΚΠ - που κατ’ άλλους θύμιζε σε όγκο την διαδήλωση του 2002, όταν ο τότε νόμος του  υπουργού Εργασίας Γιαννίτση, του ΠΑΣΟΚ,  για το ασφαλιστικό, έβγαλε και πάλι τον κόσμο στους δρόμους - συμμετείχαν μέχρι και ιερείς, ενώ με τα πανό τους πορεύτηκαν απόστρατοι της Χωροφυλακής, πρώην αξιωματικοί της Αεροπορίας, πανεπιστημιακοί, εκπαιδευτικοί Μέσης, Δάσκαλοι, υπάλληλοι ΥΠΠΟ, Μηχανικοί Δημοσίου και πολλοί άλλοι. Ακολουθούσαν γονείς με μικρά παιδιά σε καρότσια, ενώ πριν το τέλος της πορείας βρίσκονταν οι ταξιτζήδες, που και αυτοί φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και πίσω από αυτούς άλλες ομάδες διαδηλωτών.
Χαρακτηριστικό είναι ότι στην κεφαλή της πορείας ήσαν οι εργαζόμενοι του Δήμου Πατρέων, που πορεύτηκαν πίσω από προπορευόμενα οχήματα Καθαριότητας και άλλο όχημα του ΕΚΑΒ. Το πανό του ΕΚΠ βρισκόταν στο μέσον της πορείας. Το πανό του ΣΥΡΙΖΑ ακολουθούσε πίσω από τις δυνάμεις των σωματείων, σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα προκειμένου να τονισθεί ο εργατοϋπαλληλικός χαρακτήρας της πορείας, όπως επίσης ακολουθούσαν της Ανταρσίας και άλλων πολιτικών ομάδων. Απόντα ήσαν πανό των άλλων κοινοβουλευτικών κομμάτων!
Όταν η κεφαλή της πορείας των εργαζομένων είχε φθάσει στην Περιφέρεια, οι διαδηλωτές στην ουρά της ήσαν στην οδό Ζαΐμη.  

Πανό αναρτημένο στον όροφο της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδα
 
Οι συγκεντρωμένοι φθάνοντας στην Περιφέρεια εισήλθαν στο κτήριο, έβγαλαν έξω τους εργαζομένους που δεν συμμετείχαν στην απεργία και ανήρτησαν πανό στο μπαλκόνι, ενώ ο συναγερμός χτυπούσε συνεχώς.
Την ίδια ώρα στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία Γεωργίου, βρίσκονταν σε εξέλιξη η πορεία του ΠΑΜΕ. Στην κορυφή της πορείας που ξεκίνησε λίγα λεπτά πριν τις 12 μ. είχαν τεθεί αγρότες με τρακτέρ καθώς και ταξιτζήδες. Ακολούθησαν την κλασική διαδρομή οδός Κορίνθου, Αγ. Νικολάου, Μαιζώνος, Όθωνος Αμαλίας, Γούναρη, Κορίνθου.

Από την συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στην πλ. Γεωργίου.
  Τέλος την ίδια ώρα έξω από το Παράρτημα του Πανεπιστημίου στην οδό Κορίνθου ήταν συγκεντρωμένοι περίπου 200 αυτόνομοι νεαροί οι οποίοι ετοιμάζονταν για την δική τους πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας.

Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ

10.30 άρχισε  η συγκέντρωση του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών, στο πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου και μετά από λίγη ώρα κατευθύνθηκε στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος.  Όπως είπε στο www.thebest.gr o πρόεδρος του Συλλόγου Γ. Ρώρος ομάδες περιφρούρησης βγήκαν στο κέντρο και τις συνοικίες της Πάτρας και τα εμπορικά καταστήματα ήσαν σήμερα κλειστά. Μάλιστα μετά τη συγκέντρωση οι κατευθύνθηκαν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας, ενώ συμμετείχαν και στην κατάληψη της Περιφέρειας. Όπως είπε ο κ. Ρώρος, σημαντικό ρόλο στη διοργάνωση της σημερινής κινητοποίησης των εμπόρων έπαιξε το συντονιστικό όργανο, το οποίο έχει δημιουργηθεί και στο οποίο, εκτός από τον Εμπορικό και την ΟΕΒΕΣΝΑ συμμετέχουν, ο Φαρμακευτικός και Ιατρικός Σύλλογος Πατρών, η Ένωση Κατασκευαστών και το Οικονομικό Επιμελητήριο.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΣΤ΄ ΕΦΟΡΕΙΑ

Υπό κατάληψη βρέθηκε από το πρωί η ΣΤ΄ Εφορεία Κλασσικών Αρχαιοτήτων, δίπλα από την Παντάνασσα. Συμβασιούχοι και μόνιμοι υπάλληλοι του ΥΠΠΟ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τα ιδιαίτερα ζητήματα του κλάδου τους.

ΑΝΟΙΓΜΑ ΔΙΟΔΙΩΝ ΡΙΟΥ-ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ ΑΠΟ ΠΑΜΕ

      Κινητοποίηση στα διόδια της Γέφυρας Ριου Αντιρρίου πραγματοποίησαν σήμερα μετά τις 2 το μεσημέρι μέλη του συνδικάτου οικοδόμων και του  ΠΑΜΕ, ανοίγοντας τα διόδια και επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων. Όπως αναφέρουν τα μέλη του ΠΑΜΕ προχώρησαν σ' αυτή την ενέργεια για να δώσουν την ευκαιρία στους εργαζόμενους στα διόδια να απεργήσουν.

ΕΚΤΡΟΠΑ – ΘΥΜΑΤΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ

     Ομάδα νεαρών πραγματοποιώντας πορεία στην οδό Μαιζώνος, έγραψε υβριστικά για τους δημοσιογράφους συνθήματα στην πρόσοψη του κτιρίου της εφημερίδας "Πελοπόννησος" Πατρών. Το κτίριο έχει υποστεί επίθεση και άλλη φορά από τους ιδίους.  Στην περιοχή βρίσκονταν δυνάμεις των ΜΑΤ αλλά δεν επενέβησαν.

Πάλι θύμα εργαζόμενος από ιδιοκτήτη ταξί.

      Για δεύτερη φορά ο Πατρινός φωτορεπόρτερ Γιάννης Πεφάνης δέχθηκε υβριστική επίθεση από ταξιτζή ο οποίος πριν από μια εβδομάδα, στις 14-10-11, του είχε επιτεθεί πάλι με αποτέλεσμα να του καταστρέψει τη φωτογραφική μηχανή. Το συμβάν συνέβη όταν ο φωτορεπόρτερ κάλυπτε τις κινητοποιήσεις των σωματείων έξω από το κτήριο της Περιφέρειας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: