ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

"Παραλύει" και η Δικαιοσύνη


 Καθημερινές στάσεις εργασίας μέχρι τον Δεκέμβριο, οι οποίες θα ξεκινούν από τις 12.00 μέχρι το τέλος του ωραρίου

Αναβρασμός επικρατεί στον χώρο της Δικαιοσύνης, οι συλλειτουργοί της οποίας βρίσκονται πλέον σε ανοιχτή ρήξη με την κυβέρνηση. Μετά τους δικηγόρους, τους δικαστικούς υπαλλήλους και τους σωφρονιστικούς, πλέον και οι δικαστές βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, για πρώτη φορά στην ιστορία τους, με καθημερινές στάσεις εργασίας μέχρι τον Δεκέμβριο, οι οποίες θα ξεκινούν από τις 12.00 μέχρι το τέλος του ωραρίου. Παράλληλα, αναμένεται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους στις 7 Νοεμβρίου, κατεβαίνοντας σε "λευκή" απεργία. Στο πλαίσιό της θα δημοσιεύουν αποφάσεις που αφορούν μόνο επείγουσες πολιτικές και ποινικές υποθέσεις, ενώ δεν θα παίρνουν δουλειά στο σπίτι.
Κατά τη διάρκεια έκτακτης γενικής συνέλευσης που πραγματοποίησε το Σάββατο η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, ο πρόεδρός της Χ. Αθανασίου επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την ασκούμενη οικονομική πολιτική τονίζοντας ότι αν δεν βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, δεν μπορεί να υπάρξει επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης.
Πιο αιχμηρός ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας, ο οποίος ξεσπάθωσε κατά των πολιτικών αναφέροντας ότι "τα εισοδήματα των δικαστών δεν διαγράφουν πορείες από την Ελλάδα στο εξωτερικό".

Εκείνη όμως που έκανε ιδιαίτερη αίσθηση ήταν η παρέμβαση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Παν. Πικραμένου, ο οποίος υπεραμύνθηκε του ρόλου του ΣτΕ ως εγγυητή του κοινωνικού συμβολαίου που απορρέει από το Σύνταγμα, "εκτός αν ζούμε κάτω από έκτακτες συνθήκες και δεν το ξέρουμε", όπως είπε χαρακτηριστικά. Ταυτόχρονα κάλεσε τον πολιτικό κόσμο "να μας πει πού βρισκόμαστε". Ο κ. Πικραμένος ζήτησε επίσης από την κυβέρνηση να τους αναγνωρίσει την οικονομική τους αυτονομία υπογραμμίζοντας: "Δεν μπορεί να μας εμπιστεύονται να κρίνουμε το Σύνταγμα και το Μνημόνιο, αλλά να μην μας έχουν εμπιστοσύνη να κρίνουμε τα οικονομικά μας".

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, Χρ. Λυμπερόπουλος, από το βήμα της γενικής συνέλευσης ανακοίνωσε ότι "μπαίνουμε σε επανάσταση" και απευθυνόμενος στους δικαστές είπε: "Αυτά που δεν μπορείτε εσείς να κάνετε λόγω Συντάγματος, θα τα κάνουμε εμείς. Είμαστε σε κοινωνικό πόλεμο και ελάτε να μας συλλάβετε. Είμαστε σάρκα από τη σάρκα σας, αλλά δεν θα φοβηθούμε τις ποινικές διώξεις. Θα καταλάβουμε δικαστικά μέγαρα και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και με την ψήφιση του ενιαίου μισθολογίου".
Οι δικαστικοί υπάλληλοι  πραγματοποιήσαν χθες στις 10.00 διακοπή από την εργασία τους και  συγκέντρωση στο ισόγειο του Διοικητικού Πρωτοδικείου. Σήμερα και αύριο Πέμπτη θα συμμετάσχουν στη 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.
Υπενθυμίζεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται και η πενθήμερη αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 19 Οκτωβρίου.
Στη 48ωρη απεργία θα συμμετάσχουν και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι εξήγγειλαν απεργία και για την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου.
Κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεών τους δεν θα πραγματοποιούνται επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων και συνηγόρων, ενώ επίσης δεν θα γίνονται παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: