ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Έχουμε πόλεμο, βγαίνει ο Στρατός, για καθαριότητα στους δρόμους!

Εσχάτως ανακαλύφθηκε και η κοινωνική συμβολή του στρατεύματος! Πιο παλιά αυτό ονομαζόταν αντιμετώπιση του εσωτερικού εχθρού...

Γι αυτό οι εκσυγχρονιστές ξέθαψαν Αναγκαστικό Νόμο  του Μεταξά!


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΟΣΧΟΥ, μέλους της Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΝ

Το φάντασμα του δικτάτορα Μεταξά πλανάται, από την περασμένη Παρασκευή  πάνω από τη χώρα. Η κυβέρνηση των εκσυγχρονιστών - έτσι είναι ο εκσυγχρονισμός, τρομάρα τους; - στην αντιπαράθεσή της με τους εργαζομένους στους ΟΤΑ, γύρισε την πολιτική ζωή του τόπου επτά δεκαετίες πίσω, ανασύροντας από την τάφρο της Ιστορίας έναν νόμο που ουδεμία σχέση έχει με την σημερινή πραγματικότητα. Και όχι μόνον.
Μετά από πρόταση του προοδευτικού(!) δημάρχου Αθηναίων Καμίνη - που εξελέγη με την υποστήριξη Κουβέλη-Παπανδρέου - και του πρώην αυτοδιοικητικού και σήμερα υφ. Εσωτερικών Κουκουλόπουλου, καλείται ο Στρατός να «αναλάβει τον κοινωνικό ρόλο του» κατά τον υφ. Άμυνας Σπηλιόπουλο! Να μαζέψει δηλαδή τα σκουπίδια! Να γίνουν απεργοσπάστες, κατά των γονιών τους οι φαντάροι μας!
Προφανώς οι βομβαρδισμοί εχθρικών αεροπλάνων στη χώρα μας σήμερα(!), οι καταρρεύσεις κτηρίων που προκαλούνται, οι σοροί των θυμάτων και η αποσύνθεσή τους επιβάλλουν την θέση σε ισχύ του Αναγκαστικού Νόμου 25 20/1940, του Μεταξά, που αφορά υγειονομική διάταξη, βασιζόμενη στον εν λόγω Νόμο και μέσω αυτής επιχειρούν να καθυποτάξουν το συνδικαλιστικό κίνημα της ΠΟΕ ΟΤΑ.
Απειλούνται με πρόστιμα και αυστηρές ποινές οι εργαζόμενοι, οι οποίες φθάνουν ακόμη και μέχρι 3 μηνών φυλάκιση. Ανοίγουν το δρόμο για επιστράτευση των απεργών, αλλά ο Α.Ν. που χρησιμοποιούν απευθύνεται στους εισαγγελείς που τους υποχρεώνει να εκδώσουν φιρμάνια κατά των εργαζομένων, στους Περιφερειάρχες και τους Δημάρχους που καλούνται να τα υλοποιήσουν.
Δυστυχώς, λίγοι μοιάζουν του εισαγγελέως Εφετών Αγρινίου, που δεν δίστασε να πει ότι χρησιμοποιείται το σώμα σε αλλότρια. Και τα είπε δημόσια και παρουσία του κυβερνητικού υφυπουργού, που θεώρησε σκόπιμο να διαμηνύσει προς τους αμφισβητίες ότι δεν θα ανεχθεί η κυβέρνηση να της χαλάσουν ορισμένοι την εργολαβία που έχει αναλάβει από την Τρόικα!
Και καλά με τους Περιφερειάρχες, δικοί της είναι οι περισσότεροι και υπάκουοι - τουλάχιστον μέχρις στιγμής δεν απεδείχθη υφιστάμενη εξαίρεση - αλλά με τους Δημάρχους;
Είναι φανερό ότι ωθούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού να αναιρέσει τον ρόλο της ως εκφραστή της επιθυμίας των πολιτών που εκπροσωπεί. Και εν εναντία περιπτώσει υπάρχουν και οι υπάκουες δυνάμεις καταστολής. Οι οποίες τίθενται σε ετοιμότητα, διότι κατά τον κύριο κυβερνητικό εκπρόσωπο «οι καταλήψεις θεωρούνται απεργίες, οι οποίες είναι προφανώς παράνομες και καταχρηστικές». Γι αυτό και τις χρησιμοποίησαν την Κυριακή στον ΧΥΤΑ Φυλής.
Σπάω το κεφάλι μου να θυμηθώ πότε απεργιακές κινητοποιήσεις που σημείωσαν επιτυχία στον δημόσιο τομέα τα τελευταία 20 χρόνια δεν χαρακτηρίστηκαν από την οποιαδήποτε κυβέρνηση «παράνομες και καταχρηστικές»! Όλες μα όλες βγήκαν παράνομες.
Σήμερα όμως το νέο στοιχείο που υπάρχει είναι ότι η θέσεις της κυβέρνησης νοηματοδοτούν σκοτεινές ημέρες που έρχονται και παραπέμπουν σε κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης. Η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο, όπως είπε προ ημερών ο Γ. Παπανδρέου και για να ξεκαθαρίσει  ποιος είναι ο αντίπαλος βάλλει συλλήβδην κατά της κοινωνίας με μέτρα που την αποδιαρθρώνουν προκαλώντας σήψη και παράλυση.
Βάλλει κατά των κατακτήσεων των εργαζομένων μέσω των συνδικάτων τους, εκμεταλλευόμενος την πρόσκαιρη όπως φαίνεται αποπολιτικοποίηση μεγάλης μερίδας της κοινωνίας και την αποχή της από αυτά. Τα αντεργατικά μέτρα της, που συμποσούνται στο άρθρο 37 του ΝΣ που προκαλεί διάλυση ακόμη και στα παραδοσιακά στηρίγματά της, τον κορμό των δυνάμεων που την ανέδειξαν, οδηγούν σε απόσυρση της εμπιστοσύνης τους.
Το ζητούμενο είναι εάν αυτή απόσυρση θα εκφραστεί και από τους ολίγους κυβερνητικούς βουλευτές που διαφωνούν με αυτά. Εάν εντέλει τα καταψηφίσουν και οδηγήσουν στην πτώση της!
Είναι γνωστό βέβαια ότι υπό το βάρος της κυβερνητικής κατάρρευσης, οι κυρίαρχοι κύκλοι ψάχνονται για εναλλακτικές διεξόδους. Η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί αυτόνομα να αποτελέσει λύση, αφού όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι δεν καρπώνεται παρά "ψίχουλα" από τη συντριβή του κυβερνώντος κόμματος. Πρόσφατο σενάριο που βγήκε στην επιφάνεια είναι η "επιστράτευση" των πρώην πρωθυπουργών συνοδευόμενη από συγκυβέρνηση.
«Το επόμενο διάστημα θα υπάρχουν κι άλλες ευφάνταστες εναλλακτικές, είπε  ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλ. Τσίπρας, προβάλλοντας με έναν ακόμη τρόπο την ανάγκη η διέξοδος να έρθει για την κοινωνία και όχι για τους "ισχυρούς"».
Και τότε η αυριανή ημέρα που θα προκύψει μετά το πέρας της εργασιακής και κοινωνικής ανατροπής που επιχειρείται προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου και των γερμανών επενδυτών σε μια χώρα όπου τα πάντα θα έχουν κατεδαφιστεί, ίσως να γεννήσει το ελπιδοφόρο νέο  με την επανοικειοποίηση της πολιτικής και την επιστροφή στα συνδικάτα κυρίως των νέων.
Μόνον που τότε τίποτε δεν θα είναι πια ίδιο. Είναι ορατές οι ενδείξεις για κατάρρευση του δικομματικού σκηνικού, αφού ο ένας πυλώνας του καταρακυλά, - τουλάχιστον δημοσκοπικά και ελπίζω και εκλογικά - συμπαρασύροντας  ό,τι σάπιο καλλιέργησε μέσα στην λαβωμένη κοινωνία.
Και εν μέσω αυτού του ορυμαγδού το τρίο των κυβερνητικών υπουργών, θέλοντας να προλάβει δυσάρεστες εξελίξεις δηλώνει παρών στην διαδοχή Παπανδρέου με κοινό άρθρο του που προβαλλόμενο από τα αθηναϊκά ΜΜΕ πήρε διαστάσεις ιστορικής επιστολής Βλάχου προς τον Φύρερ!

(Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στις 17-10-11 
στην πατραϊκή ιστοσελίδα The best.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: