ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Δημοσκόπηση Public Issue: "Όχι" στην αυτοδυναμία! - 25% η Αριστερά



 Αλλά είναι ζητούμενο εάν όλες οι πτέρυγές της έχουν καταλάβει τι σημαίνει αυτό
  
Πολιτικό περιβάλλον μη αυτοδυναμίας και ενίσχυση της αριστεράς, ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ, έδειξε η δημοσκόπηση "Βαρόμετρο" της εταιρείας Public Issue, που παρουσιάστηκε στις 5-10-11 στον Σκάι και δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή.
Τα δύο κόμματα εξουσίας συγκεντρώνουν ποσοστό της τάξης του 54%, με τη Ν.Δ. να καταγράφει προβάδισμα 9 ποσοστιαίων μονάδων. Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής των κομμάτων (με στάθμιση, δηλαδή, της αδιευκρίνιστης ψήφου), το κυβερνών κόμμα καταλαμβάνει το 22,5% (πτώση 5,5% από τον περασμένο μήνα) των προτιμήσεων, ενώ η Ν.Δ. προηγείται με 31,5% (πτώση 0,5%).
Το ΚΚΕ έχει την προτίμηση του 10,5% των ερωτηθέντων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται σε τέταρτο κόμμα, με ποσοστό 9,5% (και αύξηση κατά 0,5% από τον Σεπτέβριο). Ακολουθεί ο ΛΑΟΣ (9%, +1% από τον Σεπτέμβριο), ενώ είσοδο στη Βουλή φαίνεται για τους Οικολόγους, που προτιμώνται από το 3% των ερωτηθέντων. Εντυπωσιακή είναι και η αύξηση των ποσοστών της Δημοκρατικής Αριστεράς, που “φτάνει” στο 5% (με αύξηση κατά 2% από τον Σεπτέμβριο), ενώ στο 2% βρίσκεται η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντ. Μπακογιάννη.
Αξιοσημείωτο είναι ότι συνολικά η Αριστερά καταλαμβάνει το 25% των ερωτηθέντων, ενώ το ΠΑΣΟΚ, κόμμα που άλλοτε κυριολεκτικά τρυγούσε τις αριστερές δυνάμεις τώρα φθίνει ραγδαίως προς μονοψήφιο ποσοστό!
Σε περίπτωση που γίνει κατανοητή από το σύνολο της Αριστεράς η δύναμη που της δίνουν οι πολίτες και το μεγαλύτερο τμήμα της, το ΚΚΕ, ξεπεράσει τις αναστολές του, τότε μπορεί η Αριστερά να αποτελέσει παράγοντα συγκρότησης αριστερής κυβέρνησης!
Όπως και τον Σεπτέμβριο, το 34% των ερωτηθέντων δήλωσε πως θα απόσχει των εκλογών, με ό,τι αυτό σημαίνει, καθώς στην ίδια έρευνα επισημαίνεται πως τα μεγάλα ποσοστά αποχής ευνοούν τα δύο κόμματα του δικομματισμού...
Το κυβερνών κόμμα παρουσιάζει εικόνα κατάρρευσης, καθώς στην παράσταση νίκης έχει μονοψήφιο νούμερο, μόλις 9%, ενώ η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται μπροστά με 50% καθώς βρίσκεται στο 59%.
Ο πρωθυπουργός καταλαμβάνει την τελευταία θέση όσον αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών με 23%. Πρώτος είναι ο Γ. Καρατζαφέρης με 38% και ακολουθούν ο Αλ. Τσίπρας με 36%, ο Αντ. Σαμαράς με 35% και η Αλέκα Παπαρήγα με 27%.
Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Αντ, Σαμαράς προηγείται με 28%, ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου με 22%, ωστόσο η απάντηση κανένας από τους δύο καταλαμβάνει την πρώτη θέση με 47%.
Παρά το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία έρχεται πρώτο κόμμα, ακόμα και με έξι κόμματα στη Βουλή, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει αυτοδυναμία, καθώς κερδίζει το ανώτερο μέχρι 145 έδρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: