ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Το ΚΚΕ για τον Άρη Βελουχιώτη


22-4-1944. Το πέρασμα του Άρη στο Λαμπίρι Πελ/σου με τους μαυροσκούφηδες.
Ομιλία του Άρη στην πλατεία Ελευθερίας στη Λαμία το 1944. Δίπλα του ο Τ. Φίτσιος.

Πολιτική, όχι όμως και κομματική αποκατάσταση του πρωτοκαπετάνιου
 
Στη μισή αποκατάσταση του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ και ηγετικού στελέχους του ΚΚΕ Θανάση Κλάρα - Άρη Βελουχιώτη προχώρησε την Κυριακή 9-10-11 με εκδήλωσή του στη Λαμία το ΚΚΕ. Στέλνοντας σαφές μήνυμα ότι δεν είναι καιρός για κομματική... ανυπακοή, η ηγεσία του Περισσού τον αποκατέστησε πολιτικά, όχι όμως και κομματικά, καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε και ευθεία αμφισβήτηση του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού, την ηρωική μορφή της Εθνικής Αντίστασης.

«Δεν καταδικάστηκε λοιπόν η γνώμη του Άρη Βελουχιώτη από το ΚΚΕ, αλλά η επιμονή του σε μια πρακτική που δεν ήταν σύμφωνη με τις αρχές οργάνωσης και λειτουργίας του κόμματος».

Αυτό υποστήριξε στην ομιλία του ο Τ. Δημουλάς, μέλος του Π.Γ. του ΚΚΕ, ενώ πρόσθεσε πως:

«Ο Άρης Βελουχιώτης δεν εξέφραζε άλλη στρατηγική αντίληψη από εκείνη που είχε το ΚΚΕ και το ΕΑΜ τη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο. Επέλεξε την ένοπλη πάλη και καταδίκασε τη συμφωνία της Βάρκιζας. Ως προς αυτό δικαιώθηκε κι αυτό δεν το λέμε σήμερα για πρώτη φορά. Το ίδιο το κόμμα αργότερα υιοθέτησε αυτή τη θέση για τη Βάρκιζα και ο καθένας μπορεί να καταλάβει πόσο πολύτιμη θα ήταν η συμβολή του Άρη Βελουχιώτη στον ένοπλο λαϊκό αγώνα που ακολούθησε τα χρόνια 1946-49 αν είχε πειθαρχήσει και δεν οδηγούνταν στην τραγική κατάληξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: