ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Προδιαγεγραμμένη η παρέμβαση στους κατώτατους μισθούς


Γ. Κουτρουμάνης, υπουργός Εργασίας, η μήπως Εργοδοσίας;

Γ. Κουτρουμάνης: Το θέμα της επαναρύθμισης του νομοθετικού πλαισίου που διέπει την αγορά εργασίας αποτελεί υποχρέωσή μας και αναγκαία επιλογή μπροστά σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο οικονομικό και εργασιακό περιβάλλον
Αρχή φόρμας
Τέλος φόρμας
 Προδιαγεγραμμένη θεωρεί ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης την παρέμβαση στους κατώτατους μισθούς, καθώς, όπως σημειώνει σε χθεσινή δήλωσή του, κάτι τέτοιο προκύπτει τόσο από το αρχικό όσο και από το επικαιροποιημένο Μνημόνιο. Ταυτόχρονα εξαγγέλλει μια συνολική επαναρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, που πιθανότατα θα δρομολογηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.
Απαντώντας στον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Γ. Μιχελάκη, υποστηρίζει ότι το άρθρο 37, με το οποίο καταργήθηκαν οι κλαδικές συμβάσεις και ενισχύονται με κάθε τρόπο οι επιχειρησιακές, ήταν κεντρικό θέμα διαπραγμάτευσης με την τρόικα προκειμένου να εκταμιευτεί η 6η δόση, αν και η έκθεση της τρόικας δεν επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο.
Όπως αναφέρει ο υπουργός Εργασίας, "το θέμα της επαναρύθμισης του νομοθετικού πλαισίου που διέπει την αγορά εργασίας αποτελεί υποχρέωσή μας και αναγκαία επιλογή μπροστά σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο οικονομικό και εργασιακό περιβάλλον. Στόχος μας είναι να θεσμοθετούμε κανόνες προστασίας για τους εργαζόμενους και συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού για τις επιχειρήσεις. Ειδικότερα όμως τα όσα ρυθμίζονται με το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου (επέκταση συμβάσεων, επιχειρησιακές συμβάσεις κ.λπ.) αποτέλεσαν κεντρικό θέμα διαπραγμάτευσης με την τρόικα στις τελευταίες μας συναντήσεις, για την εκταμίευση της 6ης δόσης και την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
Επισημαίνεται ότι, χωρίς τη διαπραγμάτευση και τις τεκμηριωμένες θέσεις του υπουργείου Εργασίας και της κυβέρνησης συνολικά, θα μπορούσαν στο άρθρο 37 να περιλαμβάνονται ρυθμίσεις που θα είχαν πραγματικά επώδυνο χαρακτήρα. Όσοι έχουν διαβάσει το αρχικό αλλά και κάθε επικαιροποιημένο Μνημόνιο, γνωρίζουν ότι τα θέματα των εργασιακών σχέσεων, των κατώτατων μισθών και των επιχειρησιακών συμβάσεων περιλαμβάνονται σταθερά στις διαρθρωτικές αλλαγές που θεωρούν οι εταίροι μας ως επιβεβλημένες", αναφέρει ο υπουργός Εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: