ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 27 Μαΐου 2024

Λαϊκό προσκύνημα στη σορό του Βασίλη Παστρωμά

 


Πλήθος κόσμου, συντρόφων και συναδέλφων στην κηδεία του αγαπημένου γιατρού. Απότιση φόρου τιμής στον νεκρό εκ μέρους της ΝΕ Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ

Σε λαϊκό προσκύνημα εξελίχθηκε η πολιτική κηδεία του αγαπημένου γιατρού Βασίλη Παστρωμά, που άφησε την τελευταία του πνόη, μετά από εννέα μήνες μάχη με την επάρατο, χθες Κυριακή ώρα 2 το μεσημέρι.

Πλήθος ιατρικού κόσμου, φίλων και συντρόφων της Αριστεράς έδωσαν παρών στο Α' Νεκροταφείο Πατρών για να του απευθύνουν το στερνό αντίο!  

Φίλοι και σύντροφοι από τον χώρο της Αριστεράς στον οποίο θήτευσε από τα νεανικά του χρόνια, συνταραγμένοι από το νέο, που τους ήρθε αναπάντεχα  είχαν να πουν το καλό τους λόγο για τον Βασίλη Παστρωμά, τον αγόγγυστο υπηρέτη του πάσχοντος.

Κι αυτό δεν συνάγεται μόνον από τις μαρτυρίες, αλλά και από την έμπρακτη στάση του αείμνηστου. Γιαυτό σήμερα  η παρουσία του κόσμου αποτέλεσε πάνδημο λαϊκό μάζωμα που ακούμπησε στο φέρετρο του του χαμογελαστού γιατρού της πόλης.

Αλλωστε οι πέντε ομιλητές στις νεκρολογίες του, συντασσόμενοι με το κοινό αίσθημα  αναφέρθηκαν στα καλολογικά στοιχεία του χαρακτήρα του εκλειπόντος, αλλά και στην πίστη του στον όρκο του Ιπποκράτη, που έβαζε στο κέντρο της προσοχής των μαθητών του τον πάσχοντα συνάνθρωπο. Μα και στην μεγάλη του αγάπη για το ψάρεμα !

Για τον Βασίλη  Παστρωμά, που έφυγε στα 71 του χρόνια, η έξοδός του στην συνταξιοδότηση δεν συνοδεύτηκε με την  εξόφληση της Πολιτείας σε αυτόν της δικαιούμενης σύνταξης, ως να μην υπήρξε υποχρέωση προς τον ασφαλισμένο!

Μεταξύ των προσελθέντων που έδωσαν παρών είδαμε τον συντονιστή της ΝΕ Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστα Κόντη, τον βουλευτής Αχαΐας Ανδρέα Παναγιωτόπουλο, πρ. καρδιολόγο στο δημόσιο σύστημα Υγείας, τον πρώην βουλευτή του Κόμματος  Γιώργο Κυριακόπουλο, συνδικαλιστικό στέλεχος του ΕΦΚΑ, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τον πρώην βουλευτή  πανεπιστημιακό Κώστα Μάρκου, τον πρ. ΓΓ του Υπ. Υγείας επί ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Γιαννόπουλο, την γιατρό Γιούλη Μαμμή, πρώην διοικήτρια του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ρίου, τους γιατρούς Στάθη Τερζή και Γιώργο Γιαννάκενα, τον οδοντίατρο πρ. Δημ. Σύμβουλο Πατρέων Ηλία Γρηγόρη, τον συντονιστή της οργάνωσης  Ανατ. Διαμερίσματος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μάριο Σκυλάκο, την συνδικαλίστρια της πρ. Μίσκο Ντίνα Πεταλά, τον πρ. αντιδήμαρχο Πατρέων Βασίλη Λοτσάρη, τον πρ. βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Σπαρτινό, τον πρ. ΓΓ του υπ. Υγείας Γιώργο Γιαννόπουλο, τον πρ. αντιπρόεδρο του ΕΠΟΥΥ Παναγ. Γεωργακόπουλο,  τον bloger Γιώργο Μόσχο και πολλούς άλλους που έδωσαν παρών!

Αξιοπρεπής και θαυμαστή ήταν η στάση της συζύγου του Λίτσας, που κράτησε  εν μέσω βωβού πόνου για την απώλεια του λατρευτού της προσώπου, με το οποίο έζησε επί 51 χρόνια, όπως και των κοριτσιών του αείμνηστου, που στάθηκαν όρθιες, αλύγιστες στον πόνο για τον πατέρα τους!   

Για το ήθος, τον χατακτήρα και την προσφορά του Βασίλη Παστρωμά μίλησαν οι  παρακάτω συνάδελφοί του.  

 


Ο  Κώστας Μάρκου, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πανεπιστημιακός γιατρός, 

ο Στάθης Τερζής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου, 

 

η Γιούλη Μαμμή πρώην διευθύντρια πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ρίου επί ΣΥΡΙΖΑ, που είχε να θυμηθεί την καλή συν εργασία του αείμνηστου μαζί της για τα ζητήματα του νοσοκομείου, 

 

ο γιατρός Κώστας Γιαννάκενας, που είπε για τον αείμνηστο ότι ήταν  “ένας ανιδιοτελής σύντροφος της αριστεράς, πιστός στις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά της αριστεράς σε όλη του τη ζωή. Φίλος, συνάδελφος και σύντροφος με όλη τη σημασία της λέξης'' 

  

και ο συγγραφέας Γιώργος Μόσχος, που απότισε φόρο τιμής στον νεκρό εκ μέρους της ΝΕ Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο οποίος αναφέρθηκε εν περιλήψει στην βιογραφία του Βασίλη Παστρωμά, από την Λυσιμαχία, τόπο γέννησής του το 1953, έως τις σπουδές του στο Γυμνάσιο Αγρινίου, στο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα, στην συμμετοχή του στο αντιδικτατορικό κίνημα  και στον βασανισμό του από το αντιδικτατορικό καθεστώς Ιωαννίδη, μέχρι την τοποθέτησή του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου το 1989 που πρωτοστήθηκε στην πόλη, έως και την έξοδό του  στην συνταξιοδότηση το 2022 και την απώλειά του χθες, μετά την άνιση μάχη, που έδωσε επί εννέα μήνες με την επάρατο!   

 















Δεν υπάρχουν σχόλια: