ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Ο Άδωνης Γεωργιάδης απειλεί τους γιατρούς!


Στο στόχαστρο του  η γαλάζια πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, που υπερασπίζεται την στάση εργασίας των γιατρών

Με μια ανακοίνωση – κόλαφο η ΕΙΝΑΠ δια της γαλάζιας προέδρου της, Ματίνας Παγώνη, επιτίθεται στον Άδωνι Γεωργιάδη. «Η προσπάθεια του υπουργού Υγείας να αποδώσει πολιτικά κίνητρα στους γιατρούς αντί να ασχοληθεί με την επίλυση των προβλημάτων θα πέσει στο κενό γιατί υποστηρικτές τους θα είναι όλοι οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, οι γονείς», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ.

Παράλληλα στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν τρομοκρατούμαστε», υπογραμμίζοντας ότι  προτεραιότητα είναι οι ασθενείς μας και «όταν υπάρχουντρεις χιλ. χειρουργία σε αναμονή στα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία έχουμε καθήκον να αγωνιστούμε για την πλήρη στελέχωση των χειρουργείων».

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ με μια εμπεριστατωμένη ανακοίνωση αποκαλύπτει τα fake news του Άδωνι Γεωργιάδη και αναφέρεται συγκεκριμένα στο αναισθησιολογικό τμήμα του Παίδων Αγλαΐα Κυριακού επισημαίνοντας ότι:

-Η δύναμη του τμήματος από τον Ιανουάριο του 2024 έχει μειωθεί επιπλέον κατά 4 Αναισθησιολόγους (δύο προς συνταξιοδότηση και δύο παραιτήσεις , η τελευταία εκ των οποίων πραγματοποιήθηκε στις 16/05/24) με αποτέλεσμα την παραμονή 7 ενεργών ιατρών. 

-Για την ασφαλή λειτουργία των 3 υπαρχουσών αιθουσών και εκτέλεση αναισθησιολογικών καθηκόντων εκτός χειρουργείου (ακτινοθεραπευτικό, διαγνωστικές επεμβατικές πράξεις στο ογκολογικό τμήμα «Ελπίδα», αναισθησιολογικό ιατρείο) απαιτείται η ελάχιστη δύναμη 11 πλήρους απασχόλησης αναισθησιολόγων.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί αφού κατήγγειλαν την απόφαση του δικαστηρίου με βάση την οποία κηρύχθηκε παράνομη και καταχρηστική η στάση εργασίας των συναδέλφων αναισθησιολόγων του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, προκήρυξαν για σήμερα Τετάρτη (29/5) στάση εργασίας 8:00 - 13:00 για τους αναισθησιολόγους του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

 

Επιθετικός  ο Άδωνις Γεωργιάδης απειλεί τους γιατρούς

Εντούτοις, ο Άδωνις Γεωργιάδης, με το γνωστό ύφος του, απειλεί τους γιατρούς: 

«Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια, υπάρχει και ο ιδιωτικός τομέας».

Με αυτό τον τρόπο ο υπουργός Υγείας επιχείρησε να πείσει τους γιατρούς των παιδιατρικών νοσοκομείων να αναστείλουν τη στάση εργασίας. Στάση που πραγματοποιούν καθώς δεν υπάρχει ικανός αριθμός αναισθησιολόγωνής για να χειρουργηθούν.

Με περισσή σπουδή μάλιστα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ξεδίπλωσε το σκεπτικό του υποστηρίζοντας πως «έχουμε πρόβλημα, υπάρχει πραγματικό πρόβλημα αλλά αυτό που συμβαίνει εκεί είναι αίσχος. Θα με αναγκάσουν να σκεφτώ λύσεις που δεν θα τους αρέσουν καθόλου».
 
«Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια, υπάρχει και ο ιδιωτικός τομέας. Εγώ δεν θα διστάσω να χρησιμοποιήσω τον ιδιωτικό τομέα. Αν νομίζουν ότι θα εκβιάσουν το κράτος, τους γονείς και τα παιδιά έχουν μπλέξει με λάθος άνθρωπο. Το κράτος δεν εκβιάζεται και τα παιδιά που πρέπει να χειρουργηθούν δεν μπορεί να είναι αντικείμενο προεκλογικής αντιπαράθεσης. Γιατί αυτή η αποχή τώρα γίνεται λόγω των ευρωεκλογών» είπε χαρακτηριστικά ο Αδ. Γεωργιάδης για την αναστολή των τακτικών παιδιατρικών χειρουργείων στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» λόγω των κινητοποιήσεων των αναισθησιολόγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: