ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Αντί συγνώμης, σε κέντρο κράτησης οι αθώοι του ναυαγίου της Πύλου

Συλληφθέντες σε βαν της αστυνομίας
EUROKINISSI/ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ

Να αφεθούν άμεσα ελεύθερα τα εννέα άτομα που αθωώθηκαν αναφορικά με τις κατηγορίες για διακίνηση στην υπόθεση του πολύνεκρου ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου, ζητεί ο τομεάρχης Μετανάστευσης και Ασύλου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός, τονίζοντας ότι η πολιτεία αντί να τους ζητήσει συγγνώμη, τους έστειλε ξανά σε κέντρο κράτησης.

«Πριν στεγνώσει το μελάνι από την αθωωτική απόφαση των εννέα κατηγορούμενων για διακίνηση στην ανείπωτη τραγωδία του ναυαγίου της Πύλου, αντί να υπάρξει μια έμπρακτη συγγνώμη από την Πολιτεία για την ταλαιπωρία και τη διαπόμπευση που άδικα υπέστησαν, τους οδήγησαν ξανά σε κέντρο κράτησης» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Γ. Ψυχογιός τονίζοντας την ανάγκη να μεταφερθούν σε Κέντρο Υποδοχής, «ώστε να τους παρασχεθούν οι προβλεπόμενες από το εθνικό και ευρωπαϊκό δίκαιο συνθήκες υποδοχής και απρόσκοπτη πρόσβαση στο αίτημα ασύλου».

Ο ίδιος σημειώνοντας ότι πλέον η διοικητική κράτηση για τους πρόσφυγες και τους  μετανάστες έχει καταστεί «ο απόλυτος κανόνας» υπογραμμίζει ότι «θα έπρεπε να είναι η εξαίρεση και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις».

Τέλος, ο τομεάρχης Μετανάστευσης και Ασύλου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητεί την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης του ναυαγίου της Πύλου και την απόδοση ευθυνών «για το μεγαλύτερο ναυάγιο με πρόσφυγες στη Μεσόγειο, στη βάση της ανεξάρτητης έρευνας του Συνήγορου του Πολίτη και του ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: