ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

CBS: Οι ΗΠΑ μας στέλνουν μετανάστες – Προαναγγελία Μητσοτάκη από τον Πύργο Ηλείας!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Τζο Μπάιντεν
EPA/DOUG MILLS

Τη λύση σε μετανάστες από τη Λατινική Αμερική μοιάζει να βρήκε η κυβέρνηση της ΝΔ, αναφορικά με την έλλειψη εργατικών χεριών και του ζητήματος του δημογραφικού στη χώρα, σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες που βλέπουν το φως, μετά το δημοσίευμα του CBS ότι σχεδιάζεται μετεγκατάσταση από τις ΗΠΑ, 500 περίπου ανθρώπων στην Ελλάδα και στην Ιταλία.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο υπεύθυνο για θέματα μετανάστευσης του CBS και συντάκτη του επίμαχου δημοσιεύματος του αμερικανικού δικτύου, Καμίλο Μοντόγια - Γκαλβεζ, η Ελλάδα και η Ιταλία αποτελούν χώρες διέλευσης μεταναστών από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή, ως αποτέλεσμα και της πρόσφατης προσφυγική κρίσης.

Όπως περιγράφει ο ίδιος απαντώντας για ποιο λόγο Ελλάδα και Ιταλία θα συνεργαστούν με τις ΗΠΑ για τη μεταφορά μεταναστών από τη Λατινική Αμερική «οι περισσότεροι μετανάστες δεν μένουν (σ.σ. στην Ελλάδα και στην Ιταλία). Θέλουν να εγκατασταθούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και την παρούσα στιγμή (σ.σ. οι δύο χώρες) αντιμετωπίζουν σημαντικές ελλείψεις σε εργατικά χέρια και ζητήματα γήρανσης του πληθυσμού. Ως εκ τούτου υπάρχει κίνητρο για την Ελλάδα και την Ιταλία να προσελκύσουν και να καλωσορίσουν ξένους εργάτες. Έτσι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν τελικά να μειώσουν την πίεση στα σύνορα και οι δύο χώρες θα έχουν ξένους εργάτες σε ένα νόμιμο πρόγραμμα μετανάστευσης».

Υπενθυμίζεται ότι το αμερικανικό δίκτυο CBS News αναφέρει ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν σχεδιάζει να μετεγκαταστήσει μετανάστες από τη Λατινική Αμερική στην Ελλάδα και στην Ιταλία, στο πλαίσιο «αποθάρρυνσης» των ανθρώπων να μεταναστεύσουν προς τις ΗΠΑ. Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης Μπάιντεν αφορά σε αιτήσεις μεταναστών που πραγματοποιούνται στα γραφεία μετανάστευσης των ΗΠΑ σε τέσσερις χώρες της Λατινικής Αμερικής. Τα Γραφεία Ασφαλούς Κινητικότητας, επιτρέπουν σε μετανάστες από την Κολομβία, την Κόστα Ρίκα, τον Ισημερινό και τη Γουατεμάλα να υποβάλουν αίτηση για να βρεθούν νόμιμα στις ΗΠΑ ή σε άλλες χώρες.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα Ελλάδα και Ιταλία θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα που ήδη βρίσκονται ο Καναδάς και η Ισπανία και την όλη διαδικασία επιβλέπουν οι ΗΠΑ.

cbs

Με βάση όσα δήλωσε ο δημοσιογράφος του CBS στα Γραφεία Ασφαλούς Κινητικότητας στη Γουατεμάλα μπορούν να κάνουν αίτηση για μετεγκατάσταση μόνο όσοι είναι από την ίδια χώρα, ενώ στην Κόστα Ρίκα όσοι κατάγονται από τη Βενεζουέλα και τη Νικαράγουα. Τέλος στα γραφεία στον Ισημερινό μπορούν να ζητήσουν μετεγκατάσταση όσοι είναι από την Κούβα την Αϊτή την Κολομβία και τη Βενεζουέλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αμέσως μετά το αμερικανικό δημοσίευμα, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ έσπευσε να διαψεύσει το ρεπορτάζ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είμαστε σε προεκλογική περίοδο, δεν είναι πολιτικά νεκρός χρόνος, κάποιοι μπορεί να θέλουν να προκαλέσουν εντυπώσεις».

Ο ίδιος χαρακτήρισε αναληθές το δημοσίευμα λέγοντας μάλιστα ότι CBS δεν έχει επικοινωνήσει με τις ελληνικές αρχές προκειμένου να ζητηθεί η άποψή τους.

Μητσοτάκης: «Στρέφουμε την προσοχή μας στη νόμιμη μετανάστευση»

Μπορεί ο αρμόδιος υπουργός του να προσπάθησε να διαψεύσει το όλο θέμα, όμως ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε ποια είναι τα σχέδια της κυβέρνησής του στο θέμα των μεταναστών. Χαρακτηριστικά είναι αυτά που είπε σε ομιλία του από τον Πύργο Ηλείας.

«Και πού στρέφουμε την προσοχή μας τώρα; Στη νόμιμη μετανάστευση. Και το λέω αυτό διότι πριν από πέντε χρόνια έρχονταν συμπολίτες μας και μας ζητούσαν δουλειά και τώρα το μόνιμο παράπονο το οποίο ακούω είναι από εργοδότες που δεν βρίσκουν εργαζόμενους. Γιατί έγινε αυτό; Γιατί μειώθηκε η ανεργία από το 17% στο 10%, γιατί αυξήθηκαν οι μισθοί» υποστήριξε.

«Να ξέρετε ότι το ζήτημα αυτό με απασχολεί πάρα πολύ. Θα επιταχύνουμε και άλλο τη διαδικασία των μετακλήσεων. Όπου δεν μπορούμε να βρούμε εργάτες από την Ελλάδα, θα φροντίζουμε να φέρνουμε, με γρήγορες και διαφανείς διαδικασίες, εργάτες από το εξωτερικό. Διότι θέλουμε να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα και να μην βρισκόμαστε αντιμέτωποι με παραγωγή η οποία πηγαίνει χαμένη, πολύ απλά επειδή δεν υπάρχουν εργατικά χέρια» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: