ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Τίτλοι τέλους!

 

 Με τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το αίμα ιδιωτικοποιείται!

Ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

Θυμόμαστε όλοι τα διάφορα σποτάκια, τις εξορμήσεις και τα προγράμματα αφύπνισης του εθελοντισμού γιατί υπάρχει πρόβλημα κάλυψης αναγκών σε αίμα στην χώρα μας.

Οι καιροί όμως αλλάζουν και μαζί τους και οι πολιτικές που εφαρμόζονται. Έτσι και το αίμα θα γίνει εμπόρευμα με κυβερνητικό νόμο, με διαστρεβλωμένες ευρωπαϊκές οδηγίες και προσθήκη άρθρων της Γερμανικής νομοθεσίας που δεν προκύπτουν από τον Ευρωπαϊκό κανονισμό. Ένα κολάζ, με μόνο στόχο το χρήμα.

Όταν στην προσφορά και τη ζήτηση υπάρχει εμπλοκή χρήματος, τότε είναι οικονομική συναλλαγή και ο εθελοντισμός και η προσφορά τελειώνουν άδοξα και απάνθρωπα.

Όταν στην ανάγκη υπάρχει προσφορά, είναι αλτρουισμός, ανθρωπιά, εθελοντισμός, όροι που δεν υπάρχουν πλέον στο προσχέδιο νόμου.

Το ΕΚΕΑ, έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, κατάφερε να βάλει τις βάσεις για τον έλεγχο και την σωστή διαχείριση του αίματος και των παραγώγων αυτού. Σε λίγο, αυτές οι αρμοδιότητες δεν θα ισχύουν γιατί θα γίνεται η διαχείριση από «Ανεξάρτητη Αρχή» που θα μπορεί να λειτουργεί χωρίς άδεια από το Ελληνικό κράτος (αν είναι αδειοδοτημένη από οποιαδήποτε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα).
Το σίγουρο είναι ότι πολλοί συνάνθρωποί μας θα ζουν με την αγωνία για το αν θα καλύπτονται οι ανάγκες τους σε μετάγγιση (π.χ. πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία), γιατί με τον νέο κυβερνητικό σχεδιασμό θα αμείβονται μόνο οι δότες παραγώγων αίματος και όχι ολικού αίματος.

Άκρως επικίνδυνη φαίνεται και η δυνατότητα δημιουργίας κέντρων ΟΑΠΑ με λειτουργία στην Ελλάδα, χωρίς να απαιτείται η λήψη άδειας λειτουργίας από την Ελληνική Ανεξάρτητη Αρχή που θα αντικαθιστά τις αρμοδιότητες του ΕΚΕΑ και θα καλύπτεται από άδεια άλλης Ευρωπαϊκής χώρας.

Πολλά και σοβαρά είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν μετά την δημοσιοποίηση των κυβερνητικών σχεδιασμών περί αιμοδοσίας στην χώρα:

· Είμαστε σίγουροι ότι οι ανάγκες των πολυμεταγγιζόμενων συνανθρώπων μας θα καλύπτονται;

· Η όποια άλλη ανάγκη ασθενούς ή τραυματία θα μπορεί να καλυφθεί;

· Η ασφάλεια και η ευθύνη της ασφαλούς και επαρκούς κάλυψης αναγκών ποιανού ευθύνη θα είναι;

Η ασφάλεια και η επάρκεια δεν είναι θέματα προς διαπραγμάτευση. Αφορούν ανθρώπινες ζωές και δυστυχώς ο τρόπος που χειρίζεται η κυβέρνηση τα θέματα Υγείας, μας καθιστούν ιδιαίτερα ανήσυχους αφού έχουμε το παράδειγμα της αποτυχημένης αντιμετώπισης της πανδημίας covid-19 με απώλειες χιλιάδων συνανθρώπων μας. Άλλα πρόσφατα παραδείγματα αποτυχημένης κυβερνητικής απόφασης, είναι η υποχρεωτική καταχώρηση σε προσωπικό γιατρό που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, η μη κάλυψη αναγκών της χώρας σε ΜΕΘ, αφού η κυβέρνηση δεν το θεωρεί απαραίτητο, η διάλυση του ΕΣΥ και τέλος η ανάπτυξη της ιδιωτικής Υγείας μέσα στα δημόσια νοσοκομεία.

Για να μην αναφερθούμε στις τραγικές ελλείψεις στις δομές Υγείας των νησιών και στο ΕΚΑΒ, ενόψει καλοκαιριού (και όχι μόνο).

Μετά το ΕΣΥ της μιζέριας και το ΕΚΑΒ της καρότσας, το νέο έργο των κκ. Μητσοτάκη-Γεωργιάδη θα είναι το αίμα του χρήματος.

Για όλα αυτά και για άλλα πολλά που μπορεί να φαντασιώνεται αυτή η επικίνδυνη κυβέρνηση, εμείς απαντάμε ότι θα είμαστε σε συνεχείς αγώνες, γιατί η Υγεία είναι υπέρτατο αγαθό. Δεν πουλιέται και δεν αγοράζεται. Είναι δικαίωμα όλων!

Δεν υπάρχουν σχόλια: