ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Συνάντηση του Ν. Παππά και του Δ. Καλαματιανού με την Π.Ο.Σ.Ι.Π.Σ.

 Συνάντηση του Ν. Παππά και του Δ. Καλαματιανού με την Π.Ο.Σ.Ι.Π.Σ.: Να συνεχιστεί το πρόγραμμα Voucher σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς και μετά το 2026, να στηριχθούν οι οικογένειες, να ενισχυθούν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου


«Να συνεχιστεί το πρόγραμμα Voucher σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς και μετά το 2026, να στηριχθούν οι οικογένειες, να ενισχυθούν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου»

Συνάντηση του Νίκου Παππά, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και τομεάρχη Οικονομικών και Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, και του Διονύση Καλαματιανού, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και τομεάρχη Παιδείας, με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών (Π.Ο.Σ.Ι.Π.Σ.).

«Να συνεχιστεί το πρόγραμμα Voucher σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς και μετά το 2026, να στηριχθούν οι οικογένειες, να ενισχυθούν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου»

Οι Νίκος Παππάς και Διονύσης Καλαματιανός, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και τομεάρχες Οικονομικών – Οικονομίας και Παιδείας, αντίστοιχα, συναντήθηκαν με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών (ΠΟΣΙΠΣ), Άρη Καντά, πρόεδρο της ΠΟΣΙΠΣ και Γιώργο Ρήγα, αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας. Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Νίκος Σκορίνης, συντονιστής του τμήματος Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ο Παναγιώτης Μελαχρινός, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Νίκου Παππά και ο Γιώργος Φλωράς, μέλος του τμήματος Μικρομεσαίων.

Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΠΟΣΙΠΣ, η οποία εκπροσωπεί εννέα συλλόγους πανελλαδικά, ενημέρωσαν τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο τους. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν:

1. Η αβεβαιότητα που επικρατεί σχετικά με το Πρόγραμμα Προσχολικής Αγωγής και Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΕΣΠΑ-VOUCHER), στο οποίο βασίζεται μεγάλο μέρος των εσόδων του κλάδου (ως και το 90% για τους παιδικούς σταθμούς της περιφέρειας). Ουδείς γνωρίζει αν το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και μετά το 2026, ενώ για τη σχολική χρονιά 2024-2025 δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα οι απαραίτητες ενέργειες. Το εν λόγω πρόγραμμα είναι καταλυτικό για όλη την κοινωνία, καθώς εξασφαλίζει θέσεις σε παιδικούς σταθμούς σε δεκάδες χιλιάδες παιδιά και, παράλληλα, την εργασία σε χιλιάδες εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς.

2. Τα πολλαπλασιαστικά αρνητικά αποτελέσματα στους σταθμούς (πληρωμή προσωπικού, λειτουργικά και πάγια έξοδα, υποχρεώσεις προς δημόσιο και ταμεία, κ.ά.) από καθυστερήσεις στην εξόφληση από το ίδιο πρόγραμμα.

3. Η υπέρμετρη επιβάρυνση, ιδίως των μικρών επιχειρήσεων του κλάδου, από το νέο φορολογικό, που αιφνιδίως νομοθετήθηκε στα τέλη του 2023. Ο κλάδος επιθυμεί σταθερό φορολογικό σύστημα, χωρίς αιφνίδιες ανατροπές.

4. Το γεγονός ότι ένα σημαντικό πρόγραμμα που έχει εξαγγελθεί από την κυβέρνηση από το 2021, το πρόγραμμα ίδρυσης νέων βρεφικών σταθμών ή βρεφικών τμημάτων, ακόμα δεν έχει ξεκινήσει, ενώ παράλληλα, από ο αρχικός προϋπολογισμός των 180 εκατ. ευρώ έχει περιοριστεί στα 70 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά τους οι Νίκος Παππάς, Διονύσης Καλαματιανός και Νίκος Σκορίνης αναφέρθηκαν στην ανάγκη στήριξης των οικογενειών και στη διατήρηση του καλύτερου δυνατού περιβάλλοντος για τα παιδιά στη βρεφική και νηπιακή ηλικία και τόνισαν ότι είναι σημαντικό να συνεχιστεί μετά το 2026 το πρόγραμμα Voucher για τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, είτε με συγχρηματοδότηση είτε με εθνικούς πόρους, ένα πρόγραμμα που ενισχύθηκε σημαντικά κατά την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Παρουσίασαν, επίσης, τις θέσεις του κόμματος για την επιχειρηματικότητα και την ενίσχυση της μικρής και μεσαίας επιχείρησης και δήλωσαν ότι παραμένουν σε συνεργασία με την Ομοσπονδία για την ανάδειξη των θεμάτων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: