ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Στο 1ο Forum Εθελοντισμού 2024, η Βίβιαν Σαμούρη

ΣΑΜΟΥΡΗ

Χαιρέτησε τις «Ενωμένες Καρδιές» η αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Πατρέων

Στο 1ο Forum Εθελοντισμού 2024 «Ενωμένες Καρδιές, Δυναμική Δράση» που έγινε την Τρίτη 28 Μαΐου στην Πάτρα, παραβρέθηκε και χαιρέτησε η Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας, Βίβιαν Σαμούρη, η οποία τόνισε:

«Εκπροσωπώντας τη δημοτική Αρχή της Πάτρας, χαιρετίζω το σημερινό συνέδριο, αυτή τη χρήσιμη σύναξη εθελοντικών οργανώσεων της περιοχής, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και τη διάδοση του εθελοντισμού, με την ευρεία έννοια του όρου.

Είναι γνωστό σε όλους τους παρευρισκόμενους, πως ο εθελοντισμός αποτελεί μια μορφή αυτό-οργάνωσης της κοινωνίας, είναι ένα είδος αντανακλαστικού επιβίωσης των πολιτών, απέναντι στις ελλειμματικές πολιτικές των κυβερνήσεων, κυρίως στους βασικούς πυλώνες του κοινωνικού κράτους, δηλαδή στην παιδεία και την υγεία και, κατά προέκταση, στο περιβάλλον, στο προσφυγικό και αλλού.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι εθελοντικές ομάδες στην περιοχή και κατά προέκταση στη λοιπή χώρα, πολλαπλασιάστηκαν κατά τη διάρκεια της σφοδρής οικονομικής ύφεσης, εν μέσω δηλαδή της δραματικής συρρίκνωσης του προνοιακού κράτους, της αποδόμησης της δημόσιας υγείας και παιδείας κ.τ.λ., που επέφεραν βίαιες αλλαγές στη ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών και την εγκατάσταση νέων μορφών ανισοτήτων.

Εν ολίγοις, το γεγονός ότι ο εθελοντισμός στις μέρες μας αποτελεί μια διευρυμένη πρακτική, που καλείται σε πολλές των περιπτώσεων να υποκαταστήσει το ρόλο του Κράτους, κατ’ ουσίαν απογυμνώνει τους εκάστοτε κυβερνώντες, οι οποίοι, προωθώντας τα δικά τους συμφέροντα, επιχειρούν όταν και όπου μπορούν να αλλοιώσουν και να εκμεταλλευτούν τη δράση των εθελοντικών ομάδων.

Ο Δήμος Πατρέων, αξιοποιεί, ως γνωστόν, τις θετικές εκδοχές του λεγόμενου προνοιακού πλουραλισμού, για να ασκήσει ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα πολιτικές, με επίκεντρο τις λαϊκές οικογένειες. Ενδεικτικά θα σας αναφέρω ότι το λαϊκό φροντιστήριο του Δήμου Πατρέων, που λειτουργεί δωρεάν, επί σειρά ετών, χάρη στους εθελοντές καθηγητές, έχει βοηθήσει χιλιάδες παιδιά αδύνατων οικονομικά οικογενειών να ενισχύσουν το γνωστικό τους επίπεδο, με συνέπεια αρκετά εξ αυτών να εισαχθούν στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Φυσικά, είναι αναρίθμητες οι δράσεις του Δήμου, που συνδυάζονται με μεμονωμένους εθελοντές ή εθελοντικές ομάδες, στην υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τα αδέσποτα ζώα, την πολιτική προστασία και αλλού».

 ΣΑΜΟΥΡΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: