ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Πρόβα ενόψει Φρανκφούρτης για την Ιταλία στη Βαρσοβία

Πρόβα ενόψει Φρανκφούρτης για την Ιταλία στη Βαρσοβία

 

«Με 481 πωλήσεις μετάφρασης το 2022, η Πολωνία είναι η τρίτη μεγαλύτερη αγορά-προορισμός στην Ευρώπη για την ιταλική εκδοτική βιομηχανία»

H Ιταλία ήταν η τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Βαρσοβίας, η οποία διεξήχθη από την Πέμπτη 23 έως την Κυριακή 26 Μαΐου και αποτέλεσε μια πρόβα για την Ένωση Ιταλών Εκδοτών (ΑΙΕ) ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου της Φρανκφούρτης τον ερχόμενο Οκτώβριο, όπου τιμώμενη χώρα θα είναι και πάλι η Ιταλία.

«Με 481 πωλήσεις μετάφρασης το 2022, η Πολωνία είναι η τρίτη μεγαλύτερη αγορά-προορισμός στην Ευρώπη για την ιταλική εκδοτική βιομηχανία», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος της ΑΙΕ, Ινοτσέντσο Τσιπολέτα (Innocenzo Cipolletta), προσθέτοντας: «Αυτοί οι αριθμοί αντανακλούν τους ιστορικούς δεσμούς ανάμεσα στις δύο χώρες, που τα επόμενα χρόνια θα αναπτυχθούν περαιτέρω, χάρη στην πρώτη μας συμμετοχή ως τιμώμενη χώρα στη Βαρσοβία. Η πολωνική πρωτεύουσα είναι ένας σημαντικός σταθμός στο μονοπάτι προς τη διεθνοποίηση, που έχει δει τη χώρα μας να φτάνει από τις 1.800 συμφωνίες δικαιωμάτων μετάφρασης σε διάφορα μέρη του κόσμου το 2001, σε περίπου 7.900 συμφωνίες το 2022. Ένα μονοπάτι που θα κορυφωθεί το 2024, όταν θα είμαστε τιμώμενη χώρα στη Φρανκφούρτη».

Το σλόγκαν της συμμετοχής της Ιταλίας στην έκθεση της Βαρσοβίας ήταν «Ci vuole un fiore» («Χρειάζεται ένα λουλούδι») και προέρχεται από έναν στίχο του Τζάνι Ροντάρι.

 diastixo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: