ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Κ. Νοτοπούλου: Η Ελλάδα δεν διαθέτει μέριμνα για Κοινωνική Κατοικία

 Κ. Νοτοπούλου: Η Ελλάδα δεν διαθέτει μέριμνα για Κοινωνική Κατοικία



Συνάντηση της τομεάρχη Κοινωνικής Συνοχής και Πρόνοιας και βουλεύτριας Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με εκπροσώπους σωματείου του ΟΕΚ

Συνάντηση με εκπροσώπους του σωματείου του ΟΕΚ είχε η τομεάρχης Κοινωνικής Συνοχής και Πρόνοιας και βουλεύτρια Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Γιώργος Μαστοράκης, Οικονομολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Συζητήθηκε το θέμα αποδυνάμωσης του οργανισμού που στο παρελθόν προσέφερε πολύτιμη στήριξη στις οικογένειες με απευθείας δάνεια με κοινωνικά κριτήρια αλλά και κοινωνική κατοικία που ο ίδιος οργανισμός κατασκεύαζε.

Δυστυχώς, στην Ελλάδα σήμερα δεν υπάρχει μέριμνα για κοινωνική κατοικία παρά το γεγονός ότι το Στεγαστικό αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα στην Ελληνική Κοινωνία.

H χώρα μας, βρίσκεται στην τελευταία θέση της ΕΕ στα θέματα στεγαστικής πολιτικής.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου μίλησε για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το θέμα της Στέγης ζητώντας από τους εργαζόμενους στον ΟΕΚ να συμβάλλουν στην ανατροφοδότηση του διαλόγου με τις δικές τους προτάσεις, γνώση και εξειδίκευση, στο πλαίσιο διαβούλευσης.

Η τομεάρχης Κοινωνικής Συνοχής, υπογράμμισε την απόλυτη ανάγκη προστασίας της Α’ Κατοικίας, την αποτροπή των πλειστηριασμών.

Ένα πρόγραμμα «με το κλειδί στο χέρι» προκειμένου να επισκευάζονται ή να διατίθενται 25.000 πράσινες κατοικίες ετησίως έως το 2030 προκειμένου η Ελλάδα να επανέλθει στο 75,4% της ιδιοκατοίκησης του 2019.

Κίνητρα για μείωση του τρέχοντος ενοικίου κατά 20% με τη μείωση του συντελεστή αυτοτελούς φορολόγησης εισοδήματος μισθωμάτων κατά 10% για τρία χρόνια, πρόγραμμα «Στέγαση για Όλους» «Cost Rental» μια νέα μορφή δημόσιας στέγασης στην Ελλάδα που απευθύνεται σε άτομα που βρίσκονται πάνω από τα εισοδηματικά όρια για κοινωνική στέγη και αντιμετωπίζουν υψηλά ενοίκια αλλά δεν είναι σε θέση να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι.

Την κάλυψη στεγαστικών αναγκών δημόσιων λειτουργών που υπηρετούν σε τουριστικές περιοχές, την επαναφορά του πιστωτικού σκοπού λειτουργίας του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, την εξάλειψη της αστεγίας του δρόμου ως το 2030, την αντιμετώπιση/εξορθολογισμό πλαισίου λειτουργίας βραχυχρόνιας μίσθωσης και την επιδότηση ενοικίου για νέα ζευγάρια από 24 έως 44 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: