ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ηλεία: Επισκέπτης με άδεια χέρια

Δ. Καλαματιανός για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ηλεία: Επισκέπτης με άδεια χέρια

 

Δήλωση του βουλευτή Ηλείας Δ. Καλαματιανού και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 

«Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον νομό μας και διαπίστωσε ότι όλα βαίνουν καλώς.

Βεβαίως, η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική. Δύο ενδεχόμενα, λοιπόν, υπάρχουν: είτε ο Πρωθυπουργός γνωρίζει τα μεγάλα προβλήματα της Ηλείας -για τα οποία η κυβέρνησή του έχει τεράστια ευθύνη- και συνειδητά διαστρεβλώνει την υπάρχουσα θλιβερή κατάσταση, είτε δεν τα γνωρίζει. Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο αρνητικό.

Τελικά, τι κρατάνε οι Ηλείες και οι Ηλείοι και από αυτή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού; Τα χαμόγελα, τις φωτογραφίες και την αλαζονεία του 41%. Κρατάνε για ακόμα μια φορά τον εμπαιγμό.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για το «Πάτρα-Πύργος», ισχυριζόμενος πως θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2025. Πρόκειται για τον ίδιο αυτοκινητόδρομο, για τον οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εξασφάλισε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση το 2018 και θα ήταν έτοιμος το 2023 χωρίς διόδια, αν η κυβέρνηση δεν ακύρωνε τις εργολαβίες που τον κατασκεύαζαν, για να δώσει το έργο με απευθείας ανάθεση και με επιπλέον κόστος εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στους εργολάβους που είχαν ζητήσει την απένταξή του το 2013.

Μίλησε, επίσης, για τις εξαγωγικές δυνατότητες των παραγόμενων προϊόντων της Ηλείας. Αναρωτήθηκε όμως, πως θα μπορέσει ο αγροτικός κόσμος της Ηλείας να παράξει μέσα σε συνθήκες γενικευμένης ακρίβειας, τεράστιου κόστους παραγωγής, συσσώρευσης χρεών και πλειστηριασμών αγροτικής γης; Επιπλέον, τι έχει να πει ο Πρωθυπουργός για το φιάσκο των επιδοτήσεων, για τις ανύπαρκτες αποζημιώσεις, για τη μη υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου, για την αδικία με τα σχέδια βελτίωσης; Για όλα αυτά που ταλαιπωρούν τους παραγωγούς δεν τον ακούσαμε να τοποθετείται.

Επίσης, τι έχει να δηλώσει ο κ. Μητσοτάκης για την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης των νοσηλευτικών μονάδων της Ηλείας με γιατρούς και νοσηλευτές; Μάλλον τίποτα, παρά μόνο μας κάλεσε να κάνουμε προληπτικές εξετάσεις! Προφανώς, κατά την άποψή του όλα κυλούν ρολόι και στη δημόσια υγεία και στα νοσοκομεία μας που έχουν μεγάλες ελλείψεις.

Σε ότι αφορά την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στον νομό μας, σιγή ασυρμάτου. Αλλά και τι να πει; Ότι η κυβέρνησή του ήταν αυτή που απομάκρυνε τα πανεπιστημιακά τμήματα που λειτουργούσαν και έχει αναστείλει τη λειτουργία του ΤΕΦΑΑ; Καμία αναφορά, επίσης, για την έλλειψη σιδηρόδρομου και για τα έργα που σταμάτησαν στον Καϊάφα. Καμία κουβέντα και για ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης και αποκατάστασης της Ηλείας μετά τις νέες, καταστροφικές πυρκαγιές.

Η ώρα της κρίσης, όμως, έρχεται. Στον εμπαιγμό και στην αδιαφορία του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του, οι Ηλείες και οι Ηλείοι θα απαντήσουν δυναμικά με την ψήφο τους στις 9 Ιουνίου.

ΥΓ. Ο κ. Μητσοτάκης μας είπε ότι είναι περήφανος που μπορεί να πηγαίνει με ψηλά το κεφάλι στην Ευρώπη. Προφανώς, το ίδιο περήφανος πρέπει να αισθάνεται και για τα χτυπήματα στη δημοκρατία μας, με το σκάνδαλο των υποκλοπών, τη διαρροή προσωπικών δεδομένων εκλογέων και την καταδίκη της κυβέρνησής του από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, για το κράτος δικαίου και την ελευθερία του Τύπου στη χώρα μας. Εμείς, πάντως, δεν νιώθουμε καθόλου περήφανοι για όλα αυτά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: