ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Η θεατρική παράσταση υπό τον τίτλο «Με δύναμη»

 

 

Το ερχόμενο Σάββατο από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το θέατρο «όροφως»


Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνδιοργανώνει με το Θέατρο όροφως (Όθωνος Αμαλίας 112) τη θεατρική παράσταση «Με δύναμη», το Σάββατο 1 Ιουνίου 2024 στις 21:30. Βασισμένο στο έργο σταθμό της σύγχρονης δραματουργίας, «Με δύναμη από την Κηφισιά», που έχει αφήσει το δικό του στίγμα, από το πρώτο του ανέβασμα στη "νέα Σκηνή" του Λευτέρη Βογιατζή κι έπειτα από μακρά διαδρομή, το έργο έρχεται στην Πάτρα μέσα από τη σκηνοθετική ματιά της Ελένης Καραμούζη. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη, με προϋπόθεση κράτησης θέσεων στα τηλέφωνα: 2611 810 983 & 6939 835 990

Το έργο των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά γραμμένο με σπινθηροβόλο χιούμορ, γρήγορο ρυθμό και ανάλαφρη διάθεση, άλλοτε φάρσα, άλλοτε κομεντί, άλλοτε δράμα, με αριστοτεχνική κατασκευή, αναδεικνύει το εσωτερικό κενό των ηρωίδων και την απελπισία τους μπροστά στο πέρασμα του χρόνου, τη δυσκολία τους να ανταποκριθούν στα κοινωνικά πρότυπα και να σταθούν στα πόδια τους.

«…Τρεις φίλες, και η κόρη της μιας, σχεδιάζουν ένα ταξίδι στην Ταϊλάνδη που θα σημάνει το ξεκίνημα μιας νέας ζωής απελευθερωμένης από τα δεσμά του παρελθόντος και των ανδρών που έχουν γίνει αιτία της απογοήτευσης τους για τη ζωή. Το ταξίδι αυτό γίνεται η αιτία των συγκρούσεων ανάμεσα στις τέσσερις γυναίκες, καθώς η πραγματοποίηση του μετατίθεται ανάλογα με τις ανομολόγητες ερωτικές προσδοκίες και αγωνίες κάθε μιας από αυτές…»

Οι τέσσερις ηρωίδες του έργου αντικατοπτρίζουν και σήμερα το μοντέλο του σύγχρονου δυτικού ανθρώπου και την αγωνία του μπροστά στους καταιγιστικούς ρυθμούς στους οποίους καλείται να ανταποκριθεί. Εγκλωβισμένες σε ένα αστικό σαλόνι των βορείων προαστίων, οι γυναίκες αυτές γίνονται φορείς της νεύρωσης, της αγωνίας και της τρομερής τους λαχτάρας για ζωή. Η πορεία τους, καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου, μια πορεία με κύριο ζητούμενο τη δύναμη και την ανεξαρτησία, τις βρίσκει ολοένα και πιο αποδυναμωμένες. Να κρύβουν την τεράστια υπαρξιακή τους αγωνία σε ασήμαντες λεπτομέρειες, κουτσομπολιά, αφηγήσεις από το παρελθόν και ένα ανεκπλήρωτο ταξίδι φάντασμα.

Το έργο περιστρέφεται γύρω από καθαρά γυναικεία ζητήματα, που όμως αφορούν βαθιά και τα δυο φύλα.

Σκηνοθεσία: Ελένη Καραμούζη

Σκηνικά - Κοστούμια: Ελευθερία Παναγιωτοπούλου

Σχεδιασμός Φωτισμών & Αφίσας: Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος

Επιμέλεια Μουσικής: Αντιγόνη Κανελλάκη

Βοηθός Σκηνοθέτη: Νασίτα Αναγνωστοπούλου

Παραγωγή: θέατρο «όροφως»

Παίζουν οι ηθοποιοί: Όλγα Καίσαρη, Μαρία Νταγιούκλα, Σάντυ Πατσαούρα, Βίκυ Στρατή

Δεν υπάρχουν σχόλια: