ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Συνάντηση Αν. Περιφερειάρχη Χ. Μπονάνου, Γ. Φλωρίδη

Συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Γεώργιο Φλωρίδη, είχε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης, Χαράλαμπος Μπονάνος, την Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024, στο πλαίσιο του 12ου Συνεδρίου Περιφερειακής Ανάπτυξης (Regional Growth Conference), που διεξάγεται στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Κατά τη διάρκειά της, ο κ. Μπονάνος έθεσε στον Υπουργό το ζήτημα της στέγασης των δικαστικών Αρχών και των διοικητικών υπηρεσιών του Υπουργείου Δικαιοσύνης στη Δυτική Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Πάτρα, καθώς η χρονίζουσα έλλειψη σύγχρονων και επαρκών κτηριακών υποδομών, δημιουργεί προβλήματα, δυσλειτουργίες και καθυστερήσεις.

Ο κ. Φλωρίδης δεσμεύτηκε για την επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών, ώστε να υπάρξει σύντομα πρόοδος στην κατεύθυνση της οριστικής λύσης, για το μείζων αυτό πρόβλημα που χρονίζει και ζήτησε από τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, να παρακολουθούν θεσμικά το θέμα, σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών.

Παράλληλα, ζήτησε τη συνδρομή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την εξεύρεση στέγης στην πόλη των Πατρών, για το “Σπίτι του Παιδιού”. Πρόκειται για μια νέα δομή του Υπουργείου Δικαιοσύνης, στελεχωμένη με ειδικούς επιστήμονες (παιδοψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς), η οποία έχει σκοπό την υποστήριξη παιδιών που έχουν δεχθεί κακοποίηση και χρειάζεται να συμμετέχουν στην επίπονη διαδικασία της εξέτασης από τις Αστυνομικές και τις Ανακριτικές/Δικαστικές Αρχές.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αντιμετωπίζει και τα δύο ανωτέρω ζητήματα ως προτεραιότητες, παρέχοντας κάθε δυνατή υποστήριξη, καθώς η βελτίωση των υποδομών της Δικαιοσύνης και η διευκόλυνση των Λειτουργών της, συμβάλλει στη ενίσχυση της Δημοκρατίας, την αύξηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς και γενικότερη πρόοδο της κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: