ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Β. Κόκκαλης: Υπό το προεκλογικό άγχος η κυβέρνηση παίρνει μέτρα που αδικούν

Β. Κόκκαλης: Υπό το προεκλογικό άγχος η κυβέρνηση παίρνει μέτρα που αδικούν – Θα δώσει άραγε απαντήσεις στα πραγματικά προβλήματα ο πρωθυπουργός την ερχόμενη εβδομάδα;


«Θα δώσει άραγε απαντήσεις στα πραγματικά προβλήματα ο πρωθυπουργός την ερχόμενη εβδομάδα;»


«Υπό το προεκλογικό άγχος η κυβέρνηση παίρνει μέτρα που αδικούν και επιμένει στην υποσχεσιολογία» τονίζει σε δήλωσή του ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αφορμή το πλήθος των αδικιών και εκκρεμοτήτων που ταλαιπωρούν εδώ και μήνες χιλιάδες πλημμυροπαθείς στην Λάρισα και τη Θεσσαλία.

Μάλιστα, ενόψει της έλευσης του πρωθυπουργού την ερχόμενη εβδομάδα στη Λάρισα, ο Λαρισαίος πολιτικός θέτει σειρά ερωτημάτων.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κόκκαλη: 

«Αρκετοί είναι οι ωφελημένοι, άλλοι τόσοι όμως και οι αδικημένοι από το μέτρο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις παρακάρλιες περιοχές. Ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, από την πρώτη στιγμή μετά τις καταστροφές του «Daniel», είπαμε ότι θα στηρίζουμε κάθε μέτρο που στοχεύει στην στήριξη του πρωτογενούς τομέα. Πλην όμως η κυβέρνηση υπό το άγχος της προεκλογικής περιόδου και με προφανή στόχο «να έχει κάτι να πει ο πρωθυπουργός την ερχόμενη εβδομάδα στη Λάρισα», υλοποιεί ένα μέτρο με πραγματικούς ωφελούμενους (π.χ. σε βαμβάκι και ντομάτα), αλλά και με πολλές αδικίες, όπως στο σιτάρι.

Ακόμη κι αυτοί που ωφελούνται θα είναι εκτός συνδεδεμένης ενίσχυσης, προγράμματος μείωσης της ντιτρορύπανσης και οικολογικών σχημάτων.

Αλήθεια όμως, ο κ. Μητσοτάκης θα πει κάτι για τους απλήρωτους κτηνοτρόφους; Το μέτρο αντικατάστασης του ζωικού κεφαλαίου σε ποιο σημείο βρίσκεται; Θα πει κάτι για τα χωράφια που δεν πλημμύρισαν, αλλά δεν μπορούν να καλλιεργηθούν λόγω των φερτών υλικών; Θα πει κάτι για τους χιλιάδες δικαιούχους της κρατικής αρωγής; Θα παρουσιάσει επιτέλους τον οδικό χάρτη για την αποκατάσταση των εδαφών, αλλά και για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας;

Ακόμη και ο πολιτικά ομογάλακτος, Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος, με επίσημη δήλωσή του, κάνει λόγο για προφανή αδικία σε ότι αφορά τις επιχειρήσεις που έμειναν εκτός αποζημιώσεων από τις πλημμύρες!

Για πόσο λοιπόν νομίζει ο πρωθυπουργός και οι συν αυτώ​, πως θα μπορεί να εξαπατά τους πλημμυρισμένους και απεγνωσμένους Θεσσαλούς; Αλήθεια, το πιστεύει αυτό επειδή σε λίγες ημέρες θα έρθει στη Λάρισα και μέσα σε ένα απολύτως προστατευόμενο περιβάλλον θα επιχειρήσει ξανά, αυτό που έχει αναγάγει σε επιστήμη, να παρουσιάσει το μαύρο σε άσπρο; Οι πολίτες έχουν μνήμη και το ψέμα κοντά ποδάρια…» καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: