ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Φωκίων Ζαΐμης: «Στόχος η Περιφερειακή Διακυβέρνηση»

 
 

«Είμαστε πρωτεργάτες ως ΠΔΕ  και εξακολουθούμε να στηρίζουμε και να προωθούμε την Μακροπεριφέρεια Μεσογείου»

 

To όραμά του για την Περιφερειακή Διακυβέρνηση επανέλαβε στο 12ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης (RGC 2024) ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Φωκίωνας Ζαίμης, στο πλαίσιο της ομιλίας του στην θεματική ενότητας: «Αντιμετωπίζοντας τις επόμενες προκλήσεις της Ε.Ε.».

Αυτό που τόνισε ο κ. Ζαΐμης είναι ότι στόχος των Περιφερειών είναι να αποκτήσουν πιο ενεργό ρόλο στη ανάπτυξη και τις πολιτικές της ΕΕ. Παράλληλα τόνισε ότι πρέπει να προωθούνται και πολιτικές για τις εκτός Ε.Ε. χώρες, ώστε να ενισχύεται η καλή γειτνίαση, το εμπόριο και η επιχειρηματικότητα, καθώς επίσης οι πολιτισμικές και πολιτικές σχέσεις σε ένα περιβάλλον ειρήνης και συνεργασίας.

 Στο πλαίσιο αυτό, όπως δήλωσε ο κ. Ζαΐμης, «είμαστε πρωτεργάτες ως ΠΔΕ  και εξακολουθούμε να στηρίζουμε και να προωθούμε την Μακροπεριφέρεια Μεσογείου».

«Προσπαθούμε διαρκώς να πείσουμε την Ε.Ε. σε επίπεδο Συμβουλίου και Επιτροπής να αποδεχθούν την στρατηγική και να δρομολογήσουν νέους σημαντικούς πόρους με την συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης σε όλη την Μεσόγειο», πρόσθεσε.

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας με αφορμή τις προσεχείς ευρωεκλογές δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να γίνει πιο δημοκρατική, εξωστρεφής, να αποκτήσει ενιαία φωνή σε θέματα αμυντικής και εξωτερικής πολιτικής, αλλά και να λύνει τα προβλήματα στα μέλη – κράτη, όχι μόνον με τα απαραίτητα χρηματοοικονομικά εργαλεία όπως το σημαντικό Ταμείο Συνοχή,ς αλλά με συζήτηση σε βάθος των θεμάτων με παρούσα την τοπική κοινωνία και όλους τους βαθμούς διοίκησης.

 

WORKSHOP ΓΙΑ ΤΙΣ META-ΠΟΛΕΙΣ

Εξάλλου, ο οδικός χάρτης της για meta - πόλεις της Ελλάδας ήταν το θέμα συζήτησης του workshop που συμμετείχε o κ. Ζαίμης στο ίδιο Συνέδριο. Το έργο «Metacities» που υλοποιείται με την επιστημονική επιμέλεια του καθηγητή του Τμ. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών του Π/μίου Πατρών, Σπυρίδων Δενάζη, περιλαμβάνει νέες τεχνολογίες, καινοτομία και έξυπνα συστήματα που καθιστούν την κινητικότητα ευέλικτη και βιώσιμη.  

«Η ιδέα της περιφερειακής ανάπτυξης που βάζει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του δίνοντας βαρύτητα στο δημόσιο χώρο είναι αναγκαία προϋπόθεση για την εξέλιξη των πόλεων και των περιφερειών. 

Στόχος μας είναι να γίνουν οι Περιφέρειες ασφαλέστερες,  βιώσιμες και ανθεκτικές. Η βιώσιμη ανάπτυξη δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς να αλλάξει σημαντικά ο τρόπος που σχεδιάζουμε. 

Οι τεχνολογίες που κάνουν την κινητικότητα έξυπνη και βιώσιμη είναι η μία μεριά της εξίσωσης. Η άλλη είναι οι πολιτικές για την περιφερειακή ανάπτυξη, την αποκέντρωση και την χωροθεσία με βάση τις ανάγκες του ανθρώπου και με έμφαση στον δημόσιο χώρο και τις μετακινήσεις», τόνισε ο κ. Ζαΐμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: