ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Ρ. Σβίγκου: Το έγκλημα στη Λωρίδα της Γάζας δεν μπορεί να συνεχιστεί

 


Σημεία από τη συνέντευξη της Ράνιας Σβίγκου Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στον ρ/σ «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5» και στον Σπ. Σουρμελίδη

«Αντικρύσαμε μια αποκαρδιωτική εικόνα, μια εικόνα βαρβαρότητας η οποία δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο», τόνισε η Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Διπλωματικά μονοπάτια», στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» και στον Σπύρο Σουρμελίδη, αναφορικά με την επίσκεψή της, ως μέλος της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με επικεφαλής τον Στέφανο Κασσελάκη, στη Δυτική όχθη. «O ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», πρόσθεσε, «έχει σταθερή και διαχρονική θέση υπέρ των δίκαιων αιτημάτων του παλαιστινιακού λαού και υπέρ μιας λύσης δύο κρατών που θα συνυπάρχουν με ειρήνη και ασφάλεια».

Υπογράμμισε ότι η Ε.Ε. οφείλει «να αποκτήσει μια ενιαία στρατηγική απέναντι στα εγκλήματα που διαπράττονται αυτή τη στιγμή στη Γάζα και στη Ράφα». Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «σε όποιους θεσμούς συμμετέχει, όπως το Ευρωπαϊκό και το Ελληνικό κοινοβούλιο, θα ασκήσει πίεση ώστε να πάρουν μια θέση σύμφωνη με τις αποφάσεις του ΟΗΕ».

Όπως τόνισε, «το ζήτημα είναι όλο και περισσότερες χώρες να αντιληφθούν ότι ο τερματισμός των εχθροπραξιών, η αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, η λύση των δύο κρατών, είναι ο μόνος δρόμος συνολικά για την ειρήνη και την ασφάλεια στη Μέση Ανατολή, γιατί δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το έγκλημα».

Αναφορικά με τις αντιδράσεις της κυβέρνησης της ΝΔ, απέναντι στην επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η Ράνια Σβίγκου υπογράμμισε ότι «το μήνυμα της επίσκεψής μας ήταν καθαρό και σαφές, υπέρ της ειρήνης και υπέρ του δίκαιου αγώνα του παλαιστινιακού λαού, και με βάση αυτό, καταρτίσαμε και το πρόγραμμά μας». Όπως χαρακτηριστικά είπε, «η κυβέρνηση έχει ενοχληθεί γιατί η ίδια έχει κρατήσει μια καθαρά μονομερή στάση υπέρ του Ισραήλ, φτάνοντας στο σημείο να απέχει από το πρώτο ψήφισμα στον ΟΗΕ για την παύση των εχθροπραξιών». Και πρόσθεσε ότι «επιδίδονται σε ένα ρεσιτάλ χυδαιότητας και τοξικότητας απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη επειδή θέλουν να κρύψουν την δική τους στάση, αυτή της εγκατάλειψης της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής».

Η Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε τη στάση της ΝΔ απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών, ως το κατεξοχήν παράδειγμα για το πόσο επιβλαβής είναι η εξωτερική πολιτική του Κ. Μητσοτάκη για τα συμφέροντα της χώρας. Μια πολιτική η οποία, όπως υπενθύμισε, «ξεκίνησε με περικεφαλαίες, επί πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα, και συνεχίστηκε με την άρνηση της ΝΔ, ως κυβέρνηση, να φέρει προς ψήφιση τα πρωτόκολλα συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία». Όπως χαρακτηριστικά είπε, «περιμένουμε επιτέλους η κυβέρνηση να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας, και να αντιληφθεί ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι επωφελής τόσο για την Ελλάδα όσο και συνολικά για την περιοχή των Βαλκανίων».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις επικείμενες ευρωεκλογές, η Ράνια Σβίγκου υπογράμμισε ότι απέναντι στον κίνδυνο της ακροδεξιάς, «είναι αναγκαία η άνοδος των προοδευτικών κομμάτων, αλλά και κοινές πρωτοβουλίες από τις δυνάμεις της Αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας και των Πράσινων, για την εφαρμογή προοδευτικών πολιτικών και την αλλαγή κατεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δυναμώνει και ισχυροποιείται καθημερινά, γιατί ο κόσμος έχει αντιληφθεί ότι είναι ο μόνος ο οποίος μπορεί να αποτελέσει την εναλλακτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη». Υπενθύμισε ότι είναι «το μόνο κόμμα που παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο και επεξεργασμένο σχέδιο με τις προτάσεις του για την Ευρώπη». Και πρόσθεσε ότι «ο μεγάλος στόχος είναι να γκρεμιστεί η αλαζονεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η αλαζονεία του 41%, και να υπάρξει μια τέτοια ισχυροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη μεγάλη ανατροπή».

Ρ. Σβίγκου: Το έγκλημα στη Λωρίδα της Γάζας δεν μπορεί να συνεχιστεί

Δεν υπάρχουν σχόλια: