ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Ποιος ή ποιοι από τη ΝΔ θα πληρώσουν το πρόστιμο;

 Σ. Φάμελλος:Ποιος ή ποιοι από τη ΝΔ θα πληρώσουν το πρόστιμο των 400.000 ευρώ του ΥΠΕΣ, εφόσον δεν μπορεί να γίνει ανεκτό να το πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι;



Ο Σ. Φάμελλος ερωτά για το ποσό των 400.000 ευρώ του ΥΠΕΣ, εφόσον δεν μπορεί να γίνει ανεκτό να το πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι!

Δήλωση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την προσπάθεια του κυβερνητικού εκπροσώπου να αποποιηθεί τις ευθύνες του κόμματός του για την παράνομη χρήση προσωπικών δεδομένων πολιτών:

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπάθησε ακόμα μία φορά σήμερα στην ενημέρωση συντακτών να αποκρύψει την ευθύνη της ΝΔ για το σκάνδαλο των διαρροών. Του υπενθυμίζουμε ότι η ΝΔ ελέγχεται για την διαρροή προσωπικών δεδομένων 25.610 εκλογέων εξωτερικού, από το Υπουργείο Εσωτερικών προς τον τότε Γραμματέα Αποδήμων της Νέας Δημοκρατίας, δεδομένα που διαβιβάστηκαν στην ευρωβουλευτή του κόμματος του την κ. Ασημακοπούλου η οποία τα χρησιμοποίησε για να προβάλλει την υποψηφιότητα της για την Ευρωβουλή.

Στην υπ’ αριθμ.16/2024 πρόσφατη απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, με την οποία επιβλήθηκε πρόστιμο στο Υπουργείο Εσωτερικών και στην κυρία Ασημακοπούλου, περιγράφεται με σαφήνεια η ανάμειξη των ως άνω στελεχών της ΝΔ.

Η Ανεξάρτητη Αρχή ανέβαλλε την έκδοση απόφασης για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και τον τότε γραμματέα Αποδήμων, λόγω της ανάγκης περαιτέρω διερεύνησης των προβαλλόμενων ισχυρισμών του γραμματέα Αποδήμων. Αυτό δεν αποτελεί συγχωροχάρτι, αλλά ότι η έρευνα συνεχίζεται.

Η Νέα Δημοκρατία και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξάλλου παραδέχτηκαν την ανάμειξη των δικών τους στελεχών στην υπόθεση των διαρροών, μετά από δική τους έρευνα που ανακοινώθηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης στις 15.3.2024 και συνοδεύτηκε από καρατομήσεις δικών τους κεντρικών στελεχών.

Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η έρευνα ουδέποτε δόθηκε στην Ανεξάρτητη Αρχή αν και ζητήθηκε με αίτημα που στάλθηκε στη γενική γραμματεία Πρωθυπουργού στις 1.4.2024, από την Ανεξάρτητη Αρχή.

Η Αρχή στην απόφασή της συμπεραίνει επίσης ότι το πρόβλημα ασφαλείας στο Υπουργείο Εσωτερικών είναι πολύ ευρύτερο και υπερβαίνει το συγκεκριμένο περιστατικό αναφέροντας συγκεκριμένα στην σελ 59: «Συνεπώς, δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα να έχουν διαβιβαστεί στο παρελθόν ή και πιο πρόσφατα, εκλογικοί κατάλογοι με e-mail σε αποδέκτες εκτός υπουργείου».

Κάτι που αναδεικνύει την ευθύνη και της κυρίας Κεραμέως όσο και να προσπαθεί να την «κρύψει» η κυβέρνηση.

Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους. Το ΥΠΕΣ απέτυχε να επιτελέσει το έργο του και να διασφαλίσει τα προσωπικά δεδομένα των εκλογέων παραβιάζοντας τη νομοθεσία του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των Δεδομένων και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος διαβίβασαν και επεξεργάστηκαν το αρχείο με τα προσωπικά δεδομένα.

Τα ερωτήματα σχετικά με το ποιος διέρρευσε το αρχείο, πόσοι ήταν οι αποδέκτες εντός της ΝΔ και ποιοι άλλοι γνώριζαν την παράνομη διακίνηση μένει να αποκαλυφθούν.

Όπως και παραμένει το ερώτημα ποιος ή ποιοι από τη Νέα Δημοκρατία θα πληρώσουν το πρόστιμο των 400.000 ευρώ του ΥΠΕΣ, εφόσον δεν μπορεί να γίνει ανεκτό να το πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι.

Η πολιτική ευθύνη για την διαρροή των προσωπικών δεδομένων των εκλογέων του εξωτερικού ξεκάθαρα βαρύνει τη Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της και προφανώς και τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη. Όσο και να προσπαθούν, δεν μπορούν να κάνουν το άσπρο μαύρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: