ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Με αφορμή την ανιστόρητη δήλωση του αντιδημάρχου



Η διαφύλαξη καθαρών παραλιών, η διατήρηση  διάφανων θαλάσσιων νερών και η συντήρηση του πρασίνου, αποτελούν τρόπο ζωής και δεν επιβάλλονται εξ ανάγκης

Ο αντιδήμαρχος Πατρέων Τάκης Πετρόπουλος, με αφορμή ρεπορτάζ των δημοσιογράφων της εφημερίδας ''Πελοπόννησος'' Πατρών Χρ. Βεργανελάκη, Απόστ. Αναστασόπουλου και Προσκόπη Κόγκου για την απονομή Γαλάζιων Σημαιών μόνον στις δύο παραλίες της Αχαΐας, απάντησε πως δεν θεωρεί ότι είναι κάτι ιδιαίτερο οι Γαλάζιες Σημαίες!

Και παρά το μη ενδιαφέρον του, που επέδειξε με την απάντησή του, αισθάνθηκε την ανάγκη να συμπληρώσει ότι θα γίνει αίτηση φέτος ή του χρόνου!

Και ήταν φυσική η απάντησή του, αν λάβεις κανείς υπόψη ότι ο κύκλος της ζωής πάνω στη Γη διαρκεί κάμποσα δισεκατομμύρια χρόνια, οπότε  τι είναι ακόμη μερικές δεκάδες χρόνια παραμονής της δημοτικής Αρχής στο τιμόνι του Δήμου Πατρέων για να τα φτιάξει όλα σωστά;

Γιαυτό είπε:

«Το βασικό είναι ότι οι παραλίες ανήκουν στην κοινωνία και πρέπει να απελευθερωθούν από την ΕΤΑΔ, που τις εμπορευματοποιεί, για να συνεχίσουν να έχουν άμεση και ανεμπόδιστη πρόσβαση όλοι οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους».

Θα μπορούσε να ρωτήσει κανείς τον κ. αντιδήμαρχο, το ότι δεν είναι καθαρές οι παραλίες του Δήμου Πατρέων, η ΕΤΑΔ φταίει; Ή μήπως κάποια δημοτική Αρχή, που από το 2015 που ανέλαβε διέκοψε τα έργα επέκτασης του Βιολογικού καθαρισμού, από την Παπαφλέσσα και προς Νότο;

Το ότι, όταν φυσάει μαΐστρος στο περίφημο Νότιο Πάρκο μοσχοβολάει σκατό (κόπρανα περί την πιο ευγενή έκφραση) φταίει η ΕΤΑΔ;

Το ότι κάποιες φορές αυτή η μπόχα, που θυμίζει τον «Αχόρταγο» του βυτίου της εκκένωσης βόθρων, φθάνει μέχρι το καρνάγιο της Ηρώων Πολυτεχνείου φταίει «ότι οι παραλίες ανήκουν στην κοινωνία;».

Όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επί Τσίπρα παρέδωσε στον Δήμο Πατρέων ολόκληρο το παραλιακό πρόσωπο της Πάτρας, είχε κατά νου ότι ο Δήμος θα το αξιοποιήσει, όπως έπραξε ο Δήμος Δραπετσώνας με τα κουφάρια του εργοστασίου των Λιπασμάτων που σήμερα έχουν μετατραπεί σε αξιοζήλευτη πράσινη παραλία!

Εντούτοις ο κύριος αντιδήμαρχος συνεπαρμένος στα νέφη της αοριστολογίας του απάντησε στους δημοσιογράφους της εφημερίδας:

«Ο Δήμος Πατρέων διασφαλίζει στις παραλίες μας τις αναγκαίες υποδομές για την άνετη χρήση τους και κάνει έργα για να είναι καθαρές και να τις απολαμβάνει ο λαός της  Πάτρας».

Προφανώς έργα εννοεί το «κουτσούρεμα» στα αλμυρίκια της παραλιακής του πρώην Κολυμβητηρίου ή το κοκκινόχωμα που ρίχνει στην παραλία για να καλύψει τα βότσαλα κι όποιος βάλει πετσέτα κάτω, αλίμονό του!

Και καταλήγει

«Η Γαλάζια Σημαία, χωρίς να είναι κάτι ιδιαίτερο, αποτελεί κράχτη επισκεπτών, κάτι που το θέλουμε. Γι’ αυτό έχουμε μπει στη διαδικασία αίτησης φέτος ή του χρόνου και σε συνδυασμό ότι εξασφαλίζει κάποια χρηματοδότηση για υποδομές πρόσβασης των ΑΜΕΑ».

Το σκεπτικό αυτής της λογικής είναι που προκαλεί ανησυχία. Διότι δείχνει να μην εμπνέεται ο κύριος Αντιδήμαρχος από φιλοπεριβαλλοντικά αισθήματα και να πράττει εξ ανάγκης τα όσα δηλώνει περί Γαλάζιων Σημαιών!

Διότι η διαφύλαξη καθαρών παραλιών, η διατήρηση  διάφανων θαλάσσιων νερών και η συντήρηση του πρασίνου, αποτελούν τρόπο ζωής και δεν επιβάλλονται εξ ανάγκης!

Και τέλος δεν συνιστά καθαριότητα το ότι ακόμη  επικρεμόνται ως ''κουρελαρία'' στις κολόνες του ηλεκτρικού ρεύματος, στην παραλία της Πλαζ τα... λάβαρα της επανάστασης που υψώθηκαν πέρυσι μετά την διαμαρτυρία νησιωτών για την αυθαίρετη κατάληψη παραλιών από ασυνείδητους καταστηματάρχες της εστίασης, με τον δήμαρχο Πατρέων να μεταφέρει κατά δογματικό τρόπο στα καθ΄ ημάς στην Πλαζ την διαμαρτυρία των νησιωτών. 

Και μάλιστα με την αναγραφή βαρύγδουπης δήλωσης πως ο λαός της Πάτρας  δεν θα ανεχθεί να περάσει η χρήση των παραλιών σε ιδιώτη!

Διότι δεν είναι κάποιος ιδιώτης που τρία χρόνια τώρα δεν υπάρχει καντίνα στην Πλαζ. Ούτε που μεταφέρθηκαν τα παγκοκαθίσματα από την παραλία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: