Στην ημερίδα με θέμα «Ναρκωτικά και Νέοι: η Έξαρση, τα Αίτια, οι Λύσεις» που διεξήχθη την Τρίτη 28 Μαΐου το απόγευμα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πάτρας, παραβρέθηκε και μίλησε η δημοτική σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και γιατρός Ευδοξία Αβραμοπούλου, η οποία, μεταξύ άλλων,  τόνισε:

«Οι νέοι, οι μαθητές και συνολικά ο λαός της πόλης μας, όπως και σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται μπροστά σε ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα, τις εξαρτήσεις και τα ναρκωτικά. Φαινόμενα, όπως αυτό που πρόσφατα βγήκε στο φως της δημοσιότητας σε σχέση με κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών σε σχολεία της πόλης, μας ανησυχούν, και κάνουν πιο επιτακτική την ανάγκη συνολικής αντιμετώπισης του.

»Η εξάρτηση είναι φαινόμενο σύνθετο και βρίσκεται πάντα σε συνάρτηση με την κοινωνική και ιστορική περίοδο που εκδηλώνεται. Ακρίβεια, φτώχεια, ανεργία, ανασφάλεια, άγχος, βία, πόλεμος, ρατσισμός. είναι τα αδιέξοδα αυτά της κοινωνίας, που ωθούν συχνά τους νέους στη χρήση ουσιών ψάχνοντας εκεί μια διέξοδο, ανακούφιση έστω για λίγη ώρα.

»Η εξάρτηση δεν εμφανίζεται ξαφνικά στη ζωή ενός ανθρώπου και δεν είναι απλά και μόνο η χρήση ουσιών. Είναι κάτι πολύ περισσότερο. Είναι χρήση, που έχει γίνει τρόπος ζωής, εκτοπίζοντας οτιδήποτε άλλο, σχέσεις, ενδιαφέροντα, ασχολίες. Είναι ανελευθερία και αποξένωση. Είναι κοινωνική καταστολή.