ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 27 Μαΐου 2024

Επιλογή Μητσοτάκη η αισχροκέρδεια των ολιγοπωλίων

 

 Σ. Φάμελλος: Επιλογή Μητσοτάκη η αισχροκέρδεια των ολιγοπωλίων, μία ξεκάθαρη κλοπή εις βάρος των πολιτών και των επιχειρήσεων


Μία ξεκάθαρη κλοπή εις βάρος των πολιτών και των επιχειρήσεων, επισημαίνει ο Σωκράτης Φάμελλος!


Συνέντευξη του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτη Φάμελλου στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης»:

«Ο κ. Μητσοτάκης στην πολύωρη συζήτηση της Βουλής για την ακρίβεια που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν έδωσε καμία απάντηση στους πολίτες και δεν έδωσε και καμία λύση ή έστω πρόταση για να υπάρχει μία ελάφρυνση από το αδιέξοδο που δημιουργούν οι ψηλές τιμές. Δεν μας εξήγησε ή αιτιολόγησε γιατί η Ελλάδα είναι προτελευταία στην αγοραστική δύναμη, γιατί ο πληθωρισμός στα τρόφιμα είναι πάνω από το μέσο όρο της ευρωζώνης εδώ και ένα χρόνο, και γιατί δεν φορολογούνται τα υπερκέρδη σε ενέργεια και διυλιστήρια αλλά, πλέον, και στις τράπεζες. 

Και δεν απάντησε γιατί δεν μειώνει τη μεγάλη φορολογική επιβάρυνση των έμμεσων φόρων παρότι και εκεί υπάρχει υπερείσπραξη εις βάρος των πολιτών και των επιχειρήσεων» τόνισε στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδ​ας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος, «Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης» και στο δημοσιογράφο Απόστολο Λυκεσά.

Αναφερόμενος στους μηχανισμούς που συντηρούν την ακρίβεια, έκανε λόγο για «ένα rotation στην αισχροκέρδεια» καθώς, όπως εξήγησε, «σχεδόν κάθε χρόνο ένας διαφορετικός κλάδος της οικονομίας μαζεύει δισεκατομμύρια από την αγορά και την κοινωνία, λόγω της προνομιακής μεταχείρισης από τις πολιτικές επιλογές του κ. Μητσοτάκη. Περίπου 4 δισ. ευρώ είναι σε ετήσια βάση οι αφαιμάξεις - οι κλοπές εις βάρος των πολιτών μέσω της αισχροκέρδειας στο ρεύμα, στα καύσιμα, στις τράπεζες και άλλα τόσα από το κράτος, που αισχροκερδεί μέσω της υπερείσπραξης έμμεσων φόρων».

Αναφερόμενος στην επιστολή του πρωθυπουργού στην κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο Σ. Φάμελλος αναφέρθηκε αρχικά στη χρεωκοπία της ιδεολογική εμμονή της κυβέρνησης: «Εκτός από ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησής του για την ακρίβεια, αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει και το αόρατο χέρι της αγοράς που δήθεν θα αυτορυθμιζόταν. Τώρα κατάλαβαν οι "γκουρού" του νεοφιλελευθερισμού ότι απαιτείται έλεγχος και ρύθμιση της αγοράς, με συγκεκριμένα εργαλεία. Και το ζητάνε από την Κομισιόν εφόσον οι ίδιοι δεν το κάνουν».

«Ο κ. Μητσοτάκης μας απομακρύνει από την Ευρώπη», τόνισε σε άλλο σημείο της συνέντευξης, υπενθυμίζοντας ότι από τον Μάρτιο είχε κληθεί στη Βουλή να απαντήσει «γιατί δεν εφαρμόζει δύο ευρωπαϊκές προτάσεις: Τη μείωση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ στα καύσιμα καθώς και τη φορολόγηση των υπερκερδών. Δύο ευρωπαϊκά εργαλεία που θα επέστρεφαν δισεκατομμύρια ευρώ στην κοινωνία αλλά δεν τα υλοποιεί. Χάνουν τα λόγια μας το νόημά τους, καμία απάντηση, ούτε καν δικαιολογία δεν έδωσε».

Απαντώντας στην επικοινωνιακή προπαγάνδα που έχει ξεσπάσει τα τελευταία 24ωρα μετά την αποκάλυψη του Στέφανου Κασσελάκη για την πραγματική τιμή της φέτας σε σχέση με όσα ισχυρίστηκε ο κ. Μητσοτάκης, ο Σ. Φάμελλος σημείωσε ότι «ο πρωθυπουργός στη Βουλή απέδειξε ότι είτε δεν γνωρίζει την πραγματικότητα για την τιμή της φέτας, είτε πρόκειται για συνειδητό ψέμα. Είναι ακραίο να λες ότι η τιμή είναι 6 ευρώ ενώ το κιλό έχει φτάσει τουλάχιστον στα 12 ευρώ. Τα τυροκομικά είναι πλέον είδος πολυτελείας».

«Τσιμουδιά από τον κ. Μητσοτάκη και για το έγκλημα των Τεμπών, τις υποκλοπές και τη διαρροή προσωπικών δεδομένων», κατήγγειλε ο Σ. Φάμελλος, αναφερόμενος στη στάση του πρωθυπουργού στα θέματα της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και της δικαιοσύνης: «Το έγκλημα των Τεμπών έχει σημαδέψει το σύνολο της κοινωνίας. Ούτε καν σχόλιο δεν έκανε. Δεν είπε κουβέντα για τη δικογραφία που ήρθε στη Βουλή με ελεγχόμενους τέσσερις υπουργούς, ούτε για τη συγκλονιστική επιστολή της κ. Καρυστιανού. Απέφυγε ακόμα και την έμμεση αναφορά γιατί γνωρίζει ότι δεν έχει καμία δικαιολογία».

Μιλώντας για την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη στην Παλαιστίνη και την κριτική που ασκεί η κυβέρνηση της ΝΔ, ο Σ. Φάμελλος ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, στο ρόλο της αντιπολίτευσης, στέλνει μηνύματα ειρήνης στη διεθνή κοινότητα. «Είμαστε υπέρ της εκεχειρίας και της άμεσης παύσης των εχθροπραξιών αλλά και της απελευθέρωσης των ομήρων. Εμείς μιλάμε με βάση το διεθνές δίκαιο. Πρέπει να εφαρμοστεί η απόφαση του ΟΗΕ για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους στα όρια του 1967 με πρωτεύουσα τα ανατολικά Ιεροσόλυμα», ζητώντας από τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση, αντί κριτικής «να αναλάβουν πρωτοβουλίες, διεθνούς επιπέδου και κύρους», καθώς «η Ελλάδα είναι απούσα. Είναι υποχρεωμένη η κυβέρνηση να είναι εκεί με ένα συμβολισμό ειρήνης. Έπρεπε ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός να εκπέμπει ένα συμβολισμό ειρήνης, όπως και όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες».

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στο Fly Over στην περιφερειακή Θεσσαλονίκης, κατήγγειλε χωρίς περιστροφές ότι το μόνο που είναι καλά σχεδιασμένο είναι οι αποζημιώσεις του αναδόχου: «Κάποιος έχει βάλει την αγχόνη στο λαιμό της Θεσσαλονίκης. Κυκλοφοριακό έμφραγμα και απειλή αποζημιώσεων που μεθοδεύτηκε από την κυβέρνηση. Έβγαλαν άδεια χωρίς περιβαλλοντική διαβούλευση, τώρα κάνουν διαβούλευση για να καλύψουν το κενό και με δικαιολογία την παράτυπη εκ των υστέρων διαβούλευση συνεχίζεται η κατασκευή του έργου και αναβλήθηκε η εκδίκασή του στο ΣτΕ. Είναι μεθόδευση για να δημιουργήσουν τετελεσμένα. Και νέες αποζημιώσεις. 

Ήδη, για τους πρώτους πέντε μήνες που δόθηκε παράταση, αποφασίστηκε και η αποζημίωση του αναδόχου. Είναι δημόσιο χρήμα και πρέπει να απολογηθούν στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Πέρα από τα περιβαλλοντικά και κυκλοφοριακά προβλήματα υπάρχει και τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο», κατέληξε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: