ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Θ. Ξανθόπουλος στην Ertnews: Κραυγαλέα αντίφαση της κυβέρνησης ΝΔ

Θ. Ξανθόπουλος στην Ertnews: Κραυγαλέα η αντίφαση της κυβέρνησης της ΝΔ να ζητά τώρα την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών ενώ την κατήγγειλε ως κακή



Να ζητά τώρα την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών ενώ την κατήγγειλε ως κακή .- Με την ακροδεξιά, κοντόφθαλμη πολιτική της έπαιξε το χαρτί του ψευτοπατριωτισμού, δίνοντας πάτημα στους εθνικιστές του VMRO

Ευθύνες στη κυβέρνηση της ΝΔ για την κοντόφθαλμη στάση της στη Συμφωνία των Πρεσπών, της οποίας ζητά τώρα την εφαρμογή ενώ ως αντιπολίτευση είχε καταγγείλει ως κακή, παρέα με τους ακροδεξιούς εθνικιστές, απέδωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, βουλευτής Δράμας, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στην Etnews και την εκπομπή “Τρτολογίες”

«Οι εθνικιστές είτε εδώ είτε εκεί, βρήκαν κακή τη συμφωνία και η λογική της κ. Σιλιανόφσκα δημιουργεί επιπλέον προβλήματα ακόμη και με το τυπικό της Συμφωνίας. Η ΝΔ περπάτησε τους δρόμους των διαδηλώσεων με ενθνικιστές, ακροδεξιούς ενώ έπρεπε να πάρει αποστάσεις. Η πολιτική που ακολούθησε ήταν βαθιά συντηρητική, ακροδεξιά. Η ηγεσία της Β.Μακεδονίας επειδή προέρχεται από το εθνικιστικό κόμμα βρίσκει πατήματα και άλλοθι για να μην εφαρμόσει, μια Συμφωνία που κυρώθηκε από τα δύο κοινοβούλια, και είναι διεθνής”, τόνισε ο κ. Ξανθόπουλος. Και συμπλήρωσε:

“Η ΝΔ προσπαθεί να παίξει ένα χαρτί ψευτοπατριωτισμού στο εσωτερικό, διότι με την κοντόφθλαμη λογική της δεν προχώρησε στην ενδυνάμωση της Συμφωνίας, στην κύρωση των ενδιαμέσων πρωτοκόλλων, στην αναζωογόνηση των διαδικασιών της Συμφωνίας. Πάτησαν οι εθνικιστές στη συνειδητή πλημμέλεια της ΝΔ για να κάνουν το παιγνίδι τους”.

Ο κ. Ξανθόπουλος σημείωσε επίσης ότι η Β. Μακεδονια χρειάζεται σταθερότητα, την οποία προσφέρει η Συμφωνία. “Το γεγονός επίσης οτι ως χώρα θα είχαμε την ευθύνη του FIR της Ν. Μακεδονίας και χι η Τουρκία, είναι πολύ σημαντικό πλεονέκτημα. Αυτά τα σημαντικά στοιχεια κινδυνεύουν να χαθούν μετά την εκλογή των εθνικιστών στη Β. Μακεδονία και των αδυναμιών της ελληνικής κυβέρνησης. Είναι κραυγαλέα η αντίφαση της ΝΔ να ζητά τωρα την εφαρμογή της Συμφωνίας την οποία κατήγγειλε ως κακή για τη χώρα μας”. υπογράμμισε.

Αναφερόμενος τέλος στο γιατί πρέπει να επικυρωθούν τα Πρωτόκολλα συνεργασίας, ενώ το υπάρχει αμφισβήτηση από την νεα κυβερνηση της Β. Μακεδονίας, σημείωσε μεταξύ άλλων: “Το VMRO έχει εκλεγεί εδώ και 2 εβδομάδες. Τα προηγούμενα 4 χρόνια τι έκανε η κυβέρνηση; Εαν είχαμε επικυρωσει τα Pρωtόκολλα και είχανε αναζωογονησει τηn Συμφωνία δεν θα ήταν εύκολο να υπαναχωρήσουν οι ηγέτες της Β. Μακεδονίας...’Επρεπε εμείς ως χώρα να υλοποιήσουμε την Συμφωνία, επικυρώνοντας τα πρωτόκολλα. Όμως η κυβέρνηση δεν το κάνει γιατί έχει πολύ ισχυρή ακροδεξιά αντιπολίτευση”,. κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: