ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Με επιστροφή: Πουρναρόκαστρο - Σανατόριο Ζάστοβας


Την ερχόμενη Κυριακή  2-6-2024, με ώρα εκκίνησης 8.30 πμ από το Κέντρο Πληροφόρησης Πουρναρόκαστρου, απόστασης 8,7 km

 

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου), ο Δήμος Πατρέων και συγκεκριμένα, η Αντιδημαρχία Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Πρασίνου, διοργανώνει την ερχόμενη Κυριακή 2 Ιουνίου, πεζοπορικό πέρασμα στο Παναχαϊκό όρος, στην κυκλική διαδρομή Πουρναρόκαστρο - Σανατόριο Ζάστοβας - Πουρναρόκαστρο. Ώρα εκκίνησης η 8.30 πμ, από το Κέντρο πληροφόρησης στο Πουρναρόκαστρο. Μήκος απόστασης 8,6 km. Αναγκαία... ασεξουάρ για την πεζοπορία ελαφρύ ντύσιμο, παγούρι με νερό και καλοκαιρινό καπελάκι στο κεφάλι για τον ήλιο 

Το σύνθημα της εκδήλωσης είναι: «ΕΙΣΑΙ ΤΟ πανΑΧΑΪΚΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ!!!»

Η πεζοπορική διαδρομή συνολικού μήκους 8,6 Km,  είναι μικρής δυσκολίας και είναι κατάλληλη για  όλες τις ηλικίες πεζοπόρων.

Μέσα από αυτό το πέρασμα οι πεζοπόροι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το ορεινό τοπίο, τα δάση, τα υδάτινα στοιχεία του Παναχαϊκού όρους και την μοναδική θέα της Πάτρας, του Πατραϊκού κόλπου και της Στερεάς Ελλάδας.

Η συνάντηση είναι στο Πουρναρόκαστρο Πατρών (Κέντρο Πληροφόρησης) στις 8.15 π.μ. για τη διανομή στους συμμετέχοντες της αναμνηστικής μπλούζας και εκκίνηση της πεζοπορίας στις 8.30 πμ.

Ο εκτιμώμενος χρόνος της διαδρομής είναι περίπου τρεισήμισι ώρες.

* Η προσέγγιση στον χώρο συγκέντρωσης  γίνεται από Νέο Σούλι – Ελεκίστρα – Πουρναρόκαστρο.

 

Δήλωση του αντιδημάρχου για το Περιβάλλον

Σε δήλωση του αντιδημάρχου Κώστα Πετρόπουλου αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:

«Σε παγκόσμιο επίπεδο το περιβάλλον χειροτερεύει. Το αστικό περιβάλλον υποβαθμίζεται από την έλλειψη κεντρικού βιώσιμου σχεδιασμού. Τα δάση μας καταπατώνται και η βιοποικιλότητα εξαφανίζεται, στο όνομα της πράσινης ενέργειας, που εξυπηρετεί δομημένα μεγαλοεπιχειρηματικά συμφέροντα.  Η ποιότητα των νερών (θαλάσσιου και γλυκού) δεν φαίνεται να βελτιώνεται μετά από δεκαετίες υποβάθμισης από αστικά και βιομηχανικά λύματα.

Το Παναχαϊκό  όρος που καταλαμβάνει  περίπου το 65% της έκτασης του Δήμου μας και είναι ένα ανεκτίμητο καταφύγιο βιοποικιλότητας, σε πολύ κοντινή απόσταση από τον αστικό χώρο, προσφέρεται για αποδράσεις των εργαζομένων και των νέων της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχή και γίνεται πιο προσβάσιμο με το μεγάλο έργο του ασφαλτόδρομου Ζάστοβα- Κοκκινόβρυση.

Έχοντας ως κεντρικό σύνθημα “ΕΙΣΑΙ ΤΟ πανΑΧΑΪΚΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ!!!”, καλούμε τους πολίτες της Πάτρας να συμμετέχουν στο Πεζοπορικό πέρασμα στο Παναχαϊκό όρος (Πουρναρόκαστρο – Σανατόριο Ζάστοβας – Πουρναρόκαστρο), που διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων - Αντιδημαρχία Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Πρασίνου, μαζί με τις τοπικές κοινότητες και δεκάδες τοπικούς φορείς  τη Κυριακή 2 Ιουνίου».

 

ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ  ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ Β. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ – Ο.ΦΥ.ΠΕΚ.Α.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΕΚΙΣΤΡΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΟΥΛΙΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΟΙΡΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΩ ΚΑΣΤΡΙΤΣΙΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΩ ΚΑΣΤΡΙΤΣΙΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ

ΔΙΑΒΑ  

ΠΕΖΟΠΟΡΟΙ  ΠΑΤΡΑΣ

ΑΤΡΑΠΟΣ  ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΟΡΕΙΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ (Μ.Κ.Ο)

ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΡΩΜΑΝΟΥ  ΠΑΤΡΩΝ  “ΑΓΙΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ”  

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΛΕΚΙΣΤΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΥΡΝΑΡΟΚΑΣΤΡΟΥ «Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ»

ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  Α. ΚΑΣΤΡΙΤΣΙΟΥ.



Το προφίλ της εκδήλωσης είναι στο παρακάτω link:

https://onthegomap.com/

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

Μια ενδιαφέρουσα αναδρομή στην ιατρική ιστορία της Πάτρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: