ΑΣΤΙΚΟΙ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΙ 1

Το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων παρουσίασε το φετινό πρωτότυπο πρόγραμμα, «Αστικοί Λαχανόκηποι» σε ένα μεγάλο και δραστήριο κοινό εκπαιδευτικών από διάφορα σχολεία της Πάτρας, κατόπιν πρόσκλησης των τμημάτων της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας που βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων.

Αρχικά, την δράση χαιρέτησε ο δημοτικός σύμβουλος – βοηθός Δημάρχου για το συντονισμό του Πάρκου, Γιώργος Μαγιάκης, ο οποίος περιέγραψε τη λειτουργία, τη φιλοσοφία και τους στόχους του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων.

Στη συνέχεια, ο γεωπόνος του χώρου, Χρήστος Τσόκος, παρουσίασε, μέσω προβολής οπτικοακουστικού υλικού, τα οφέλη και τη διαδικασία της δημιουργίας ενός λαχανόκηπου και το πώς μπορούν, επίσης, οι εκπαιδευτικοί να προσαρμόσουν την καλλιέργεια κηπευτικών στην εκπαιδευτική τους λειτουργία. Ακολούθησε ξενάγηση στον λαχανόκηπο που έχουν δημιουργήσει οι μαθητές και τέλος πραγματοποιήθηκε νέα φύτευση από τους καθηγητές.

Η δράση του Πάρκου ήταν ενταγμένη στο βιωματικό σεμινάριο – παρουσίαση με τίτλο «Ας φυτέψουμε στον κήπο", των υπεύθυνων της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, κυρίας Ελένης Αντωνακοπούλου και κυρίας Ιωάννας Παπαϊωάνου, των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αντίστοιχα.