ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Αλ. Τσίπρας: "Έχουμε μια καλή συμφωνία, με γεωγραφικό προσδιορισμό"



“Έχουμε μια καλή συμφωνία που καλύπτει τις προϋποθέσεις που είχε θέσει η ελληνική πλευρά” τόνισε ο Πρωθυπουργός στη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο.


«Έχουμε μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes, κάτι που σημαίνει ότι οι γείτονές μας θα αλλάξουν το Σύνταγμά τους. Επίσης θα αλλάξουν τα σημεία του Συντάγματός τους που υπήρχαν αλυτρωτισμοί” είπε.

«Διασφαλίζεται η ιστορική κληρονομιά, η ιστορική παρακαταθήκη της αρχαίας Ελληνικής Μακεδονίας διότι στο παρελθόν υπήρξαν κάποιοι που προσπάθησαν να την οικειοποιηθούν. Με αυτή την έννοια είναι μια σημαντική και θετική συμφωνία».,

«Στο ελληνικό κοινοβούλιο θα τεθεί αφότου η άλλη πλευρά εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της» πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός επισημαίνοντας ότι θα ζητήσει «ειδική συνεδρίαση για να ενημερωθεί η εθνική αντιπροσωπεία. Χρέος όλων μας να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα αυτή την συμφωνία που αποτελεί ένα σημαντικό ιστορικό βήμα».

Aπό την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε ότι: Είναι σαφές ότι η ευθύνη για το αν πραγματικά η γειτονική μας χώρα εννοεί την τήρηση αυτών των προϋποθέσεων που έχουμε θέσει αυτονοήτως εναπόκειται στην ΠΓΔΜ.

Με τη διαδικασία των ανακοινώσεων και δηλώσεων της κυβέρνησης ενώπιον της Βουλής (άρθρο 142 Α του Κανονισμού της Βουλής) θα γίνει η ενημέρωση της εθνικής αντιπροσωπείας από τον πρωθυπουργό για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ.

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: