ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Με απειλές, αλλά και δικαιολογίες ο Αντ. Σαμαράς


Με απειλές του τύπου «ετοιμαστείτε να λογοδοτήσετε» κι αναφορές σε «εθνομηδενιστές» προσπάθησε να σηκώσει τους τόνους σχετικά με την συμφωνία για το Μακεδονικό ο πρώην πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς προειδοποίησε την κυβέρνηση σχετικά με την υπογραφή της συμφωνίας για το Μακεδονικό. 

 
«Για την καρέκλα και την εξουσία υπογράφει τα πάντα, καταντήσατε ένας απλός yesman» υποστήριξε ο Αντ. Σαμαράς παρατηρώντας ότι ο Αλ. Τσίπρας θα υπογράψει την συμφωνία «με το στυλό που του έδωσε ο κ. Καμμένος».

Ο Αντ. Σαμαράς υπερασπίστηκε την επίθεση του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο ισχυριζόμενος ότι νομιμοποιείται να το κάνει καθώς ο Πρ. Παυλόπουλος, ως μη όφειλε, πήρε θέση υπέρ της συμφωνίας. Ο Αντ. Σαμαράς υποστήριξε ακόμα ότι κι ο Αλ. Τσίπρας είχε κινηθεί αντιθεσμικά ζητώντας την παραίτηση του Κ. Παπούλια και μη ψηφίζοντας για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Δεκέμβρη του 2014. Παράλληλα, ο Αντ. Σαμαράς ισχυρίστηκε ότι «στηρίζω τον Κ. Μητσοτάκη» και συμπληρώνοντας ότι «αποτύχατε να διασπάσετε την Ν.Δ., θα παραμείνουμε ενωμένοι, μια γροθιά».

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα αντίθετος με την εθνική γραμμή

Ο Αντ. Σαμαράς ισχυρίστηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντα αντίθετος με την εθνική γραμμή, ενώ υποστήριξε ότι η νεολαία του κόμματος είχε διαδηλώσει στα Σκόπια μαζί με την νεολαία του εθνικιστικού κόμματος VMRO κι επικαλέστηκε δηλώσεις νυν υπουργών υπέρ του ονόματος «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Ο Αντ. Σαμαράς κατέφυγε σε κινδυνολογία σχετικά με την υποτιθέμενη αποσταθεροποίηση που θα προκαλέσει σε ΠΓΔΜ κι ευρύτερο βαλκανικό χώρο η συμφωνία επικαλούμενος μάλιστα προειδοποιήσεις της Βουλγαρίας για αλλαγές συνόρων.

«Είναι θέμα χρόνου να αναβιώσουν όλοι οι αλυτρωτισμοί, αναγνωρίζετε ένα έκτρωμα που θα δυναμιτίσει την περιοχή» ισχυρίστηκε ο Αντ. Σαμαράς, ενώ υποστήριξε ότι «αποσταθεροποιείτε την χώρα όταν υπογράφετε με την συντριπτική πλειοψηφία του λαού να διαφωνεί» κάνοντας λόγο για «μπουρλότο στην Ελλάδα» λόγω του συνδυασμού της εθνικής ταπείνωσης με τα 10 χρόνια κρίσης.
Προσπάθησε να δικαιολογήσει τα πεπραγμένα του ως υπουργός Εξωτερικών

Προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα πεπραγμένα του ως υπουργός Εξωτερικών κατά την διαχείριση του Μακεδονικού, ο Αντ. Σαμαράς επικαλέστηκε αναφορές του Θ. Πάγκαλου για τακτική ενημέρωση της αντιπολίτευσης, αλλά και την μεγάλη πλειοψηφία του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών το 1992 ως υποτιθέμενη βάση για τις ενέργειές του. Ο Αντ. Σαμαράς ισχυρίστηκε ότι το πακέτο Πινέιρο απορρίφθηκε κι από την ΠΓΔΜ, ενώ απέρριψε την κριτική ότι δεν αντέδρασε όταν διαμελίστηκε η Γιουγκοσλαβία υποστηρίζοντας ότι έγινε δεκτός από την Ε.Ε. ο όρος του να μην αναγνωριστεί η ΠΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα.

Ο Αντ. Σαμαράς σχολίασε «ούτε οι Σκοπιανοί δεν είπανε ποτέ ότι τους αναγνωρίσαμε ποτέ εμμέσως», ενώ ισχυρίστηκε ότι από το 1993 ο ΟΗΕ υποχρέωσαν την ΠΓΔΜ να διαπραγματευτούν το όνομα με την Ελλάδα για πρώτη φορά στην ιστορία. Ο Αντ. Σαμαράς παρατήρησε ότι όλες οι κυβερνήσεις διαπραγματεύτηκαν λύση, με εξαίρεση την δική του, «αλλά δεν υπέγραψαν» κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «τα έδωσε όλα» κι ότι «συνθηκολόγησε» με αποδοχή της Μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας, ενώ υποστήριξε ότι η συμφωνία δεν προβλέπει erga omnes και θα καταλήξει σε … απαγόρευση συλλαλητηρίων.

Πηγή: ΑΜΠΕ -

Δεν υπάρχουν σχόλια: