ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Πλατανόδασος: Καμπάνα στο Δήμο Πατρέων!


Η διενέργεια δενδροφύτευσης στο Πλατανόδασος του Προαστίου Πατρών, κοντά στην παραλία Δάφνες, στις 3/6 από τον Δήμο Πατρέων προκάλεσε την αντίδραση της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας, η οποία με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η όποια παρέμβαση εκεί πρέπει να γίνεται βάση πολεοδομικού σχεδίου, διότι ο χώρος είναι προστατευόμενος.


«Λαθεμένες ενέργειες, οι οποίες υποβαθμίζουν την αξία του χώρου και για αυτό είχαμε κάνει έγγραφο στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ζητώντας να πράξει τα δέοντα, όπου και πραγματοποιήθηκε αυτοψία. Μας κοινοποίησε έγγραφο πριν από μερικές ημέρες ότι προχωρά στην διαδικασία εξέτασης του ζητήματος, καθώς σε πρώτη φάση υπάρχει παρανομία και εξετάζεται η επιβολή προστίμου για τις ενέργειες αυτές» τόνισε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» το μέλος της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας, Γιώργος Βασιλακόπουλος.
 
Με την ανακοίνωσή της η ΟΙ. ΚΙ.ΠΑ. φοβάται ότι η δημοτική αρχή επιδιώκει μια ντε φάκτο άμεση πρόσβαση και μέχρι να υπάρξει ο απαιτούμενος από το νόμο τεχνικά μελετημένος και πολιτικά υπογεγραμμένος σχεδιασμός, ζητούν να γίνει διαβούλευση και να εγκριθεί, διαφορετικά κάνουν λόγο για παράνομη επέμβαση.
 
«Πηγαίνει ο δήμος να δενδροφυτεύσει ένα χώρο, όπου η οποιαδήποτε παρέμβαση εκεί, πρέπει να γίνεται βάση του πολεοδομικού σχεδίου και πρέπει να εντάσσεται σε ένα γενικό σχεδιασμό. Σύμφωνα με τον νόμο είναι ένας προστατευόμενος χώρος (περιαστιακό πράσινο τον ονομάζει) και λέει ότι πρέπει να υπάρχουν ήπιες παρεμβάσεις. Αντί αυτού το τελευταίο διάστημα ο δήμος Πατρέων, παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις σε εμάς, προχώρησε σε μια σειρά βαριάς μορφών παρεμβάσεων προς τον χώρο (χωματουργικά, εκχέρσωση χώρου του 20% του συνολικού Πλατανοδάσους, επιστρώσεις με χαλίκι και άλλα αδρανή υλικά). Δεν μιλάμε για έναν απλό καθαρισμό, όπως ισχυρίζονται, αλλά για παρέμβαση ευρείας κλίμακας» εξήγησε ο κ. Βασιλακόπουλος.
 
Μάλιστα υπογραμμίζουν ότι το Πλατανοδάσος δεν έχει καμία σχέση με το Νότιο Πάρκο, «διότι το τελευταίο δεν είναι φυσικό οικοσύστημα προστατευόμενο, είναι απλώς ένα πάρκο και καλά έκαναν και έγιναν οι παρεμβάσεις, που τις χαίρετε ο κόσμος. Εμείς δεν είμαστε αντίθετοι να διαμορφωθεί ο χώρος του Πλατανοδάσους, όμως επειδή ο χώρος εκεί είναι ένα προστατευόμενο οικοσύστημα πρέπει όλες οι παρεμβάσεις να εντάσσονται σε ένα σχέδιο. Πρέπει να φαίνεται η αξία του βιοτόπου σε συνδυασμό με τις παρεμβάσεις για την αναψυχή των πολιτών, που είναι αναγκαίες και αυτές. Οι αποσπασματικές κινήσεις βλάπτουν τον χώρο» ξεκαθάρισε το μέλος της ΟΙ. ΚΙ.ΠΑ και πρόσθεσε ότι «μπορούν να πάνε όσοι πολίτες το θέλουν, εμείς δεν θα πάμε εκεί ούτε για δενδροφύτευση, ούτε να την εμποδίσουμε να γίνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: