ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Δ. Τραυλός: Οι μόνιμοι διορισμοί είναι ο στόχος μας!

«Οι μόνιμοι διορισμοί είναι το μεγάλο στοίχημα για τον κλάδο μας» τόνισε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» το μέλος της οργάνωσης εκπαιδευτικών ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, Διονύσης Τραυλός με αφορμή την διεξαγωγή των εκλογών του Συλλόγου Νηπιαγωγών και Δασκάλων Πάτρας την π. Τετάρτη και την εκπροσώπηση της παράταξης στο ΔΣ του Συλλόγου με την εκλογή υποψηφίου της.
 
Όπως σημείωσε οι μόνιμοι διορισμοί «θα πρέπει να γίνουν με βάση την προϋπηρεσία, που όλοι αυτοί εδώ και μια δεκαετία, κάποιοι και 15 χρόνια αναπληρωτές, δεν μπορούμε να τους πετάξουμε στα παιχνίδια, πρόσφεραν το εκπαιδευτικό σύστημα», ενώ πρόσθεσε ότι «υπήρχαν και αναπληρωτές, που πέρυσι βγήκαν στη σύνταξη», δηλαδή ουσιαστικά μια ζωή αναπληρωτές, οι οποίοι δεν νομιμοποιήθηκαν ποτέ.
 
Ένα ακόμα στοίχημα για την παράταξη «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση» είναι η καθολική εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης. «Φέτος έγινε το πρώτο βήμα και ψηφίστηκε ο νόμος, παρόλα αυτά είδαμε αντιδράσεις από την ΚΕΔΕ με πρωτοστατούντα τον κ. Πατούλη, αλλά και στην Πάτρα υπήρξαν αντιδράσεις ότι δεν υπάρχουν χώροι. Βέβαια αν υπήρχε καλή διάθεση θα μπορούσαν να βρεθούν, γιατι μιλάμε για 7-8 αίθουσες» επισήμανε.
 
Αναφορικά με το επιχείρημα των δημάρχων ότι θα κλείσουν όλοι οι παιδικοί σταθμοί, αν εφαρμοστεί η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, το μέλος της οργάνωσης εκπαιδευτικών ΣΥΡΙΖΑ Αχαίας απαντά ότι «όχι μόνο δεν θα κλείσουν, αλλά τα παιδιά, που είναι από 2-4 ετών, θα βρουν περισσότερα από αυτά θέσεις στους παιδικούς σταθμούς», κι αυτό, διότι κάποια παιδιά θα πάνε στο νηπιαγωγείο και έτσι θα ελευθερωθούν οι θέσεις στους παιδικούς σταθμούς.
 
Παράλληλα αναφέρθηκε και στο πολλά θετικά, που έχουν υλοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στο σχολείο με κορυφαίο την κατάργηση της τιμωρητικής αξιολόγησης. «Τα προηγούμενα χρόνια η αξιολόγηση, που είχε προσπαθήσει να περάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σαν υπουργός, ήταν «τιμωρητική», είχε ποσοστώσεις. Δεν θα έπαιρνε ο κόσμος αυξήσεις στα μισθολογικά κλιμάκια, αν πρώτα δεν είχε αξιολογηθεί, υπήρχαν ποσοστώσεις για απολύσεις. Όλα αυτά καταργήθηκαν την τελευταία 3ετία, και δυστυχώς αυτή την μάχη την δώσαμε μόνοι μας. 
 
Καμία άλλη συνδικαλιστική παράταση για αυτό το πάγιο αίτημα του κλάδου, δεν έβαλε πλάτη» ξεκαθάρισε ο κ. Τραυλός, ενώ συμπλήρωσε ότι «ακούσαμε τον τελευταίο χρόνο ότι θα καταργηθεί το ολοήμερο και η ώρα σίτισης στα σχολεία, ότι θα κλείσουν τα κέντρα διάγνωσης για μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες, το οποίο δεν κλείνει, αλλά η Αχαΐα θα αποκτήσει και δεύτερο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: