ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Δεξιά στροφή της Φώφης - πλήρης διαφωνία Παπανδρέου


Τη σαφή διαφοροποίησή του από την απόφαση της Φ. Γεννηματά για το ονοματολογικό εξέφρασε ο Γ. Παπανδρέου, σημειώνοντας τη δική του θετική στάση απέναντι στη συμφωνία κι αυτό παρά την κριτική που ασκεί στους χειρισμούς της κυβέρνησης και τα αρνητικά σημεία που εντοπίζει στο κείμενο, για τα οποία ζητά να ληφθούν υπόψη οι αγωνίες που εκφράζονται. “Θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερη αν είχαμε ενώσει όλοι τις δυνάμεις μας” αναφέρει.


Αντιθέτως η Φώφη Γεννηματά ακολουθεί το δρόμο της σύμπλευσης με την ΝΔ, δέσμια του βαθέως ΠΑΣΟΚ που ζητά να ελέγξει τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ, μετά τις προσωποπαγείς πρωτοβουλίες που έχει λάβει και την έχουν φέρει σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής.

«Δεν εμπιστευόμαστε αυτήν την κυβέρνηση πουθενά και για κανένα θέμα» ισχυρίστηκε η επικεφαλής της ΔΗ.ΣΥ. και του ΚΙΝ.ΑΛ. Φ. Γεννηματά υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση, παρότι είναι «θλιβερή μειοψηφία» στην κοινωνία, «ναρκοθετεί το αύριο». Η Φ. Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «υποτάσσεται στις πιέσεις» και «κλείνει άρον-άρον τα εθνικά ζητήματα».

Διαχωρίζοντας τη θέση της και απαντώντας στις παραινέσεις των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για στήριξη της συμφωνίας, η Φ. Γεννηματά σχολίασε ότι «δεν χρειάζονται υποδείξεις, εμείς θα μιλήσουμε για το περιεχόμενο της συμφωνίας».


«Εμείς δεν δεχόμαστε υποδείξεις» είχε ακουστεί και το πρωί από τον Οδ. Κωνσταντινόπουλο προβάροντας ένα αντιμνημονιακό λαϊκισμό. 

Η κ. Γεννηματά και το ΔΗΣΥ  απομακρύνονται σταθερά από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (PES) την ευρωπαϊκή δηλαδή πολιτική οικογένεια στην οποία ανήκουν βαδίζοντας ολοταχώς στην αγκαλιά της Ν.Δ.

Πρότεινε δε, παραλυτικές διαδικασίες που θα μπορούσαν να θέσουν σε αμφισβήτηση τη λύση του προβλήματος και να το σπρώξουν σε νέο βάλτωμα, με καταφανή  υποβάθμιση του κύρους της χώρας μας.

Η Φώφη Γεννηματά υποστήριξε ότι η συμφωνία για το Μακεδονικό πρέπει να τροποποιηθεί «πριν είναι αργά» καλώντας την κυβέρνηση να μην βιάζετε. Η Φ. Γεννηματά ζήτησε η εθνικότητα κι η γλώσσα της ΠΓΔΜ να τροποποιηθούν με βάση την νέα ονομασία της ΠΓΔΜ πριν αυτές συμπεριληφθούν στην Συνταγματική αναθεώρηση κι η πρόσκληση στο ΝΑΤΟ να σταλεί μετά την ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων βημάτων από την μεριά της ΠΓΔΜ.

Τα παραπάνω κρίνονται ως άνοιγμα του δρόμου για ενότητα στη δράση από κοινού με την ΝΔ και εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: