ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Κίνδυνο τουρκικής διείσδυσης επισήμανε ο Θεοδωράκης

Ο Στ. Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι το συμφέρον της Ελλάδας είναι να βοηθήσει ώστε η ΠΓΔΜ να βρεθεί πιο κοντά στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ τονίζοντας την απειλή της διείσδυσης της Τουρκίας στην Βαλκάνια και την ΠΓΔΜ.


«Αν αποτύχει η προσπάθεια αυτή θα γκρεμιστεί ο Ζ. Ζάεφ και θα επιστρέψουν οι εθνικιστές» προειδοποίησε!



Επικρίνοντας την στάση της υπόλοιπης αντιπολίτευσης στο ζήτημα της συμφωνίας, ο Στ. Θεοδωράκης τόνισε ότι «οι πολιτικοί δεν μπορούν να σύρονται από τα συνθήματα της πλατείας»  χαρακτηρίζοντας τυχοδιώκτη τον Πάνο Καμμένο. 

Ταυτόχρονα έχοντας υπόψη του τις φυγόκεντρες τάσεις στο εσωτερικπό του κόμματός του, που ζητούν καταψήφιση της συμφωνίας (σ.σ.: ο Αμυράς είναι χαρακτηριστική περίπτωση, προς την ΝΔ) χαρακτήρισε ενδεχόμενη καταψήφιση της πρότασης μομφής από το Ποτάμι «πράξη λειτουργικής πολιτικής αγραμματοσύνης», καθώς διαφορετικά οι βουλευτές του θα περάσουν στην συμπολίτευση!

Και τόνισε:

«Βοήθεια στην πατρίδα δεν σημαίνει στήριξη στους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.» ενώ επεσήμανε: «Η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας δεν τελειώνει με τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.». Αλλά έκρουσε και τον κώδωνα του κινδύνου: «Αν αποτύχει η προσπάθεια αυτή θα γκρεμιστεί ο Ζ. Ζάεφ και θα επιστρέψουν οι εθνικιστές».
 
Ο Στ. Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι το συμφέρον της Ελλάδας είναι να βοηθήσει ώστε η ΠΓΔΜ να βρεθεί πιο κοντά στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ τονίζοντας την απειλή της διείσδυσης της Τουρκίας στην Βαλκάνια και την ΠΓΔΜ. 

«Θα παραχωρήσουμε κι άλλο έδαφος στην Τουρκία ή θα ανακόψουμε την προέλασή της;» αναρωτήθηκε ο Στ. Θεοδωράκης και σημείωσε ότι η διεθνής κοινότητα χαιρετίζει την συμφωνία. Πάντως, ο Στ. Θεοδωράκης εξέφρασε επιφυλάξεις για την Μακεδονική γλώσσα και κυρίως για την Μακεδονική εθνικότητα, την οποία χαρακτήρισε «τρωτό σημείο» της συμφωνίας.

Επικρίνοντας την στάση της υπόλοιπης αντιπολίτευσης στο ζήτημα της συμφωνίας, ο Στ. Θεοδωράκης τόνισε ότι «οι πολιτικοί δεν μπορούν να σύρονται από τα συνθήματα της πλατείας» θυμίζοντας τον Ελ. Βενιζέλο και τον Κ. Μητσοτάκη που έπραξαν διαφορετικά. Ο Στ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε στον Αντ. Σαμαρά που ανέτρεψε την κυβέρνηση Μητσοτάκη και την σημερινή του σύμπλευση με το γιό του πρώην πρωθυπουργού σχολιάζοντας ότι «ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα».

Μάλιστα, ο Στ. Θεοδωράκης σχολίασε ότι έχει την αίσθηση ότι «όσα κέρδισε η Αριστερά από τα Μνημόνια, προσδοκά να τα κερδίσει η Δεξιά από τα συλλαλητήρια» και χαρακτήρισε «αστείο» το να πιστεύει κανείς ότι η ΠΓΔΜ θα μας πάρει τον Λευκό Πύργο, παρότι η Ελλάδα είναι η μεγάλη δύναμη στα Βαλκάνια. Ο Στ. Θεοδωράκης παρατήρησε ότι πρέπει να απολογηθούν όσοι ανέχονται την παρουσία των φασιστών στ συλλαλητήρια, καθώς οι παραχωρήσεις στα άκρα τα δυναμώνουν. 

Και κατέληξε υπερασπιζόμενος την συμφωνία, παρά τις επιμέρους επιφυλάξεις του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: